Kolmonen: EIF/Akademi – Atletico Malmi 2-1 (0-0)

Maalit

1-0 oma maali 61′
2-0 Jan Valadi 72′
2-1 Miro-Aleksi Tissari rp. 80′

Tilastot

Avaus

Erkka Niini (MV)
Jonne Ketonen
Niko Eriksson
Mikko Kouri (C)
Ville Ruuska
Alfredo Miguel 60′ Ruben Launiala
Mikko Vesterinen
Kustaa Käki
Jaakko Peltonen 73′ Timo Kinnunen
Jani Putkonen 66′ Miro-Aleksi Tissari
Yasine Aloui

Muut vaihtopelaajat

Roni Tran

Raportti

Kolmen voitokkaan kotimatsin perään vuorossa oli vierasottelu kauden pisimmän taipaleen takana Tammisaaressa. Kevätkierroksen kohtaaminen Mosassa jäi jalkapallollisesti kaikin puolin köyhäksi tapahtumaksi, josta EIF lopulta vei pisteet mukanaan ottelun ainoalla maalia kohti suuntautuneella laukauksella.

Vastavierailu Tammisaaren Keskuskentän uudella tekonurmella käynnistyi Ticon komennossa. Ensimmäiset hyökkäykset tuottivat pari tuloksettomaksi jäänyttä kulmapotkua, ja kotijoukkueen koko avausjakson ainoaksi varsinaiseksi tilanteeksi jäi Simon Sidin 25 metristä liipaisema toiveikas roikkupallo, joka leijasi turvallisesti ohi Erkka Niinin oikean käden yläristikon.

Laitapakkina stuntanneen Jonne Ketosen vihainen kuti 20. minuutilla oli lipsahtaa EIF-maalivahti Santeri Aaltosen hieman hankalan näköisestä torjuntayrityksestä maaliin, mutta pallo lirui kotiyleisön helpotukseksi kuitenkin juuri ja juuri tolpan ulkopuolelta yli päätyrajan.

Avausjakson paras maalipaikka syntyi mainion hyökkäyksen tuloksena. Jonne riisti pallon laidallaan, toi ylös ja jakoi mukana vasempaan kulmaan liikkuvalle Jani Putkoselle. Japun millintarkka keskitys etuvitoselle löysi syöksyyn loikanneen Yasine Alouin otsalohkon, josta pallo lähti kovaa kohti maalia – ja samalla Aaltosta, joka oikein sijoittuneena onnistui torjumaan lähietäisyydeltä tulleen puskun.

EIFin Ykköstä pelaavassa edustusjoukkueessakin säännöllisesti torjuntavastuuta nauttiva Aaltonen esti myös Kustaa Käen maalintekoaikeet viittä minuuttia myöhemmmin. Pallo jäi pyörimään ison keltavihreän pelaajamassan sekaan isäntien boksin rajalle, kunnes Kusti kiepaisi kuulan kahvaan ja tuikkasi kärkkärillä läheltä. Aaltonen ehti liikkua pari askelta vastaan ja peitti maalinsa jälleen erinomaisesti.

Yasinen vapaapotku juuri laatikon ulkopuolelta kiersi maalin yli, joten ottelun ensimmäinen puoliaika päättyi Ticon parista todella hyvästä tilanteesta huolimatta maalittomana.

Toista nelivitosta oli takana noin vartti, kun EIF kampesi ottelussa johtoon. Pallonmenetystä vasemmalla laidalla seuranneen nopean vastaiskun päätteeksi Sakpa Kouame laittoi päädystä luukulle kerääntyneeseen ruuhkaan ihanteellisen kovan ja matalan syötön, joka kimposi epäonnisen Ville Ruuskan jalasta suoraan oman maalin kattoon. Kauempaa käsin tarkasteltuna tilanne näytti kyllä ihan ensiluokkaiselta viimeistelyltä.

Välitön kuitti Honka-ottelun tapaan oli lähellä tulla nytkin, mutta jälleen Aaltonen torjui erinomaisesti Mikko Vesterisen pystysyötöstä boksiin murtautuneen Japun laukauksen etutolpaltaan. Yasinen laukaus sisäänleikkauksen jälkeen niin ikään vasemmalta kiersi hieman leveäksi takatolpan ja Aaltosen ilmavan tiikeriloikan.

Seuraavasta tilanteesta EIF tuplasi johtonsa. Vihreiden pallonriistoa omalla kenttäpuoliskolla olisi ehdottomasti pitänyt seurata Ticolle vapaapotku rikkeestä, mutta erotuomarin pilli pysyi vaiti ja kotijoukkue pääsi nopeaan kontraan. Lähimmät keltapaidat liukastelivat transitiossa juuri kriittisellä hetkellä ja vaihtomies Jan Valadille aukeni keskeltä latu pamauttaa kuljetuksesta aivan maalin alakulmaan matala 20-metrinen kuti, johon Erkka ei aivan ehtinyt saada räpyläänsä väliin.

Turhauttavaan tappiotilanteeseen toi toivonkipinää Ben Tissarin mainio yksilösuoritus oikealla hyökkäyssivustalla; kolme EIFin prässääjää jäi kuljetuksen edessä kakkoseksi, ja Benin matka päättyi vasta laittomaan taklaukseen rankkarialueella. Pallo pilkulle, josta Ben itse lakaisi varman sijoituksen vasemmalle alas.

Viimeiselle kympille jäi vielä hyvin rahkeita tasoitukseen. Mölli Vesterisen laukaus Jonnen noston ja vaihdosta kohdepelaajaksi kirmanneen Timo Kinnusen pudotuksen jälkeen taittui takaa ohi, ja Yasinen sijoitus ykkösellä erinomaisesti vasemmalta tiensä läpi haastaneen Jonnen cut-backiin pysähtyi maalinedustan kansoittaneiden puolustajien jalkoihin.

Lopulta kellosta loppui aika kesken. Ottelu oli kokonaisuudessaan aivan toisella tasolla kevään uneliaaseen kamppailuun verrattuna, eivätkä voiton mahdollisuudet tällä kertaa jääneet maalipaikkojen määrästäkään kiinni. EIF vei silti otteluparista täydet kuusi sarjapistettä laukomalla yhteensä vain kahdesti maalia kohti – tehden silti kolme maalia; Ticon oma maali jätti näin tilastoihin todellisen kummajaisen ihmeteltäväksi.

Atleettien lupaava voittoputki katkesi kolmeen. Paluuta pistekantaan päästään koettamaan Malmin Derbyssä Ponnistajia isännöiden Pukinmäen sametilla lauantaina 26.08. klo 15:00 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Kustaa Käki: Yhtenä hetkenä repimässä ja raastamassa, heti seuraavana kapellimestaroimassa hyökkäystä.
Jonne Ketonen: Äärimmäinen hyökkäyspelote laitapakin tontiltakin käsin.
Jani Putkonen: “Kiusaajalta” pirteä iltapuhde.