Kolmonen: Atletico Malmi – CLE 1-3 (0-2)

Maalit

0-1 Robert Harris 9′
0-2 Sebastian Perez 21′
0-3 Thiago Pereira 60′
1-3 Mikko Vesterinen (Jonne Ketonen) 72′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Akseli Innanen 87′ Jani Putkonen
Iiro Helinen
Mikko Kouri (C)
Jani Hannula
Jonne Ketonen var
Mikko Vesterinen
Jonatan Wasenius 40′
Mika Tenkanen 60′ Timo Kinnunen
Miro-Aleksi Tissari 60′ Yasine Aloui var
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Erkka Niini (MV)
Aku Vapaa
Ruben Launiala

Raportti

Kolmosen kevätkierros oli viimeistä peliä vaille paketissa Atleticon isännöidessä Pukinmäessä Club Latino Españolia eli tutummin CLE:tä. Joukkueet olivat ennen ottelua tasapisteissä sarjataulukossa kärjen takana tungeksivassa tiukkojen marginaalien porukassa.

Viime vuonna molemmat keskinäiset ottelut voittanut Tico pääsi jo avausminuutin puitteissa hätyyttelemään vieraitaan, mutta maalivahti Sergio Quilodran torjui Jonne Ketosen laukauksen ja pakit ehtivät siivoamaan jatkotilanteen. CLE hyödynsi ehtoon ensimmäisen tonttinsa paremmin, kun Kolmosen maalipörssiä johtava Robert Harris sai pallon 16-alueen tuntumassa oikealla ja hyvän pallotatsinsa turvin lähetti laukauksen matkaan nopeasti. Elis Rintala sai näppejään väliin kolumbialaisen vetoon, mutta pallo upposi silti maalin takakulmaan.

Latinorytmit yltyivät kymppiä myöhemmin sinipaitojen tuplatessa johtonsa; Sebastian Perez liukui pallon takatolpalta verkkoon joukkuetoverinsa puskupudotuksesta toiselta tolpalta keskialueen vaparikeskitykseen. Atleettien vastaus jäi tuhnuksi, kun oikean laidan hyvän kombopelaamisen tuloksena Ben Tissarille avautui vetopaikka, mutta laukaus epäonnistui ja lirui vaarattomasti Quilodranin syliin.

Ticon avausjakso synkkeni entisestään muutamaa minuuttia ennen taukoa, kun ottelun eestiläinen erotuomari nosti Johe Waseniukselle illan toisen varoituksen ilmeisesti tulkittuaan tämän protestoinnit kähinästä CLE:n boksissa liian uhkaaviksi. Vielä alivoimallakin keltapaidat olivat silti raapia pelin nopeasti tasoihin, kun Jonne vapautti velipoikansa Jessen mahtisyötöllä keskeltä läpi. Tuikkaus ennen Quilodrania valui kuitenkin hieman ohi oikean pystyparrun.

Takaa-ajo miehen vajaalla jatkui pienen huilin jälkeen. Benin oiva liippipusku Mölli Vesterisen kulmapotkuun suuntautui lupaavasti kohti etunurkkaa, mutta Quilodran ehätti käsineen väliin. Toisessa päässä Alex Bautista tuhlasi miljoonan peson tontin Tico-puolustuksen huolimattoman pallottelun seurauksena ja täräytti läheltä yli täysin tyhjänä ammottaneen maalin. Tuokiota myöhemmin pallo kuitenkin löytyi Eliksen selän takaa; linjan selustaan hiippaillut Thiago Pereira unohtui merkkaajilta vapaaksi ja pallon saatuaan uitti helposti lukemiksi jo 0-3.

Vaihdosta heti maalin jälkeen kentälle kirmannut keltaisen pataljoonan kenraali Timo Kinnunen toi uutta virtaa keskikentälle. Timon nosto boksiin tavoitti Möllin, joka kuoletti pallon rinnallaan ja laukoi ilmasta oikeallaan, mutta päivän teeman mukaisesti veto jäi kevyeksi vieraiden veskarille napata.

Seuraavasta sitten viimein kolahti: yhdessä kehiin loikanneet vaihtarit Yasine Aloui ja Timo pallottelivat pelivälineen Jonnelle, joka ei tarvinnut edes pass master -kenkiään laittaakseen kivan murtopallon puolustajien keskeltä boksiin liikkuneelle Möllille, ja sijoitus ekalla kosketuksella sujahti nätisti oikean tolpan juuresta verkkoon.

Kavennuksen tuoma ilo oli jäädä lyhytaikaiseksi, sillä ensin Rodrigo Villagra pamautti Bautistan tapaan pallon hyvästä tontista korkeuksiin, ja samaan sektoriin kohosi myös “El Rayo” Harrisin nostoyritys. Ticon kohti maalia osuneet laukaukset olivat edelleen mixumaisen löysiä eikä Quilodranilla ollut ongelmia päästä hautomaan palloa koppiensa jälkeen. Loppuhetkien vaihtoruletti ei tarjonnut enää kuin CLE:lle estradin demonstroida tunnettua tykästymistään jo ensimmäisellä puoliajalla alkaneeseen minuuttien lypsämiseen kellosta ja pelistä hävisi loputkin momentin rippeet.

Vaihtelevasti sujunut kauden alkupuolikas sai ehkäpä tiivistävän päätöksen illan ottelun myötä: petrattavaa riittää edelleen, mutta lähinnä hienosäädön nimissä. Tehottomuus maalipaikoissa korostui erityisesti vieraiden kovan viimeistelyn (neljä vetoa kohti, kolme sisään) rinnalla.

Sarjataulukon kuudennelta sijalta syksyn rientoihin lähtevä Tico vetäytyy parin viikon kesälomalle ennen paluuta hieromaan kuvionsa kuntoon. Puksun kotiputki jatkuu suoraan vielä parin pelin verran, ensimmäisenä vastassa on 29.07. Espoon Tikka.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Timo Kinnunen: Solidi esitys, toi puolen tunnin cameossaankin silmiinpistävästi potkua kentälle.
Mikko Vesterinen: Viileä viimeistely ja duunia laajalla säteellä.
Jonne Ketonen: Vahvalla panoksella rakentamassa peliä laidaltaan käsin.