Ticon vastalause hyväksyttiin – HooGee-pelin tappio muutettu 3-0-voitoksi

Atletico Malmi teki lauantaina 27.5. HooGeeta vastaan pelaamastaan Kolmosen ottelusta vastalauseen, jonka Uudenmaan piiri käsitteli kokouksessaan ja tuomitsi Atleticon eduksi. Piirin kurinpitolautakunta katsoi HooGeen peluuttaneen ottelussa edustuskelvotonta pelaajaa ja rankaisi siten SPL:n kilpailumääräysten sääntökohdan 24§ (Pelioikeudeton pelaaja) mukaisesti vierasjoukkuetta pistemenetyksellä.

Pukinmäen nurmella pelattu ottelu päättyi HooGeen 2-3-voittoon, mutta Atleticon kuvallinen aineisto ja silminnäkijähavainnot yhdistettynä vierailijan tunnustukseen riittivät näytöiksi siitä, että espoolaisjoukkue oli peluuttanut maalillaan toista henkilöä kuin ottelupöytäkirjaan oli merkitty. Niinpä ottelun tulos muuttui kabineteissa Atleticon 3-0-voitoksi ja malmilaisryhmä kipusi näin kymmeneen pisteeseen ja sitä myöten lohkonsa viidennelle sijalle.

Kolmonen, Helsinki / Uusimaa, lohko 1, 2017