Kolmonen: LoPa – Atletico Malmi 0-4 (0-4)

Maalit

0-1 Miro-Aleksi Tissari (Patrick Purola) 5′
0-2 Patrick Purola (Jesse Ketonen) 22′
0-3 Patrick Purola 27′
0-4 Miro-Aleksi Tissari (Patrick Purola) 34′

Tilastot

LoPa - Atletico Malmi 0-4 tilastot

Avaus

Erkka Niini (MV)
Akseli Innanen
Mikko Kouri
Niko Eriksson
Ville Ruuska 84’ Alfredo Miguel
Mikko Huupponen (C) 68’ Jonatan Wasenius
Mikko Vesterinen
Jonne Ketonen 43’ Mika Tenkanen
Patrick Purola 73’ Yasine Aloui
Miro-Aleksi Tissari 52’ Roni Tran
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Jani Putkonen
Ilmari Innanen

Raportti

Kuten näistäkin raporteista on ollut luettavissa, käynnistyi Atleticon sarjakausi varsin haastavissa merkeissä, mutta viime viikkoina oli näkynyt Atlantis-tappiosta huolimatta jo selkeitä piristymisen merkkejä. Tätä kehityssuuntaa pyrittiin jatkamaan, kun malmilaisryhmä matkasi juhannusviikon tiistaina Lohjalle kohdatakseen sarjassa hännänhuippuna olleen LoPan. Illan kotijoukkue oli asettanut kauden alla tavoitteensa merkittävästi korkeammalle, joten ainoastaan kaksi tasapelipistettä ensimmäisestä kahdeksasta ottelusta pisti sinivalkoiset ilman muuta hakemaan voittoa ihan tosissaan.

Atletico kärsi ottelussa muutamista poissaoloista erityisesti puolustuspäässä, mutta toisaalta joukkueella oli heittää täydet 18 miestä lapulle ja jättää mm. pelikuntoinen kapteeni Timo Kinnunen kokonaan kokoonpanon ulkopuolelle. Mies nähtiin sen sijaan Tico-päävalmentaja Eddie Finchin tukena penkin päässä.

Ottelun alkupuoli osoitti jo, että illan suurimmat haasteet tarjoilisi Virkkalan sanalla sanoen surkeassa kunnossa ollut nurmikenttä. Pallo pomppi lohjalaisten evakkobaanalla täysin hallitsemattomasti, eikä kaunis lyhytsyöttöpeli olisi ollut alkuunkaan mahdollista.

Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut, vaan malmilaisryhmä sai heti ottelun juonesta kiinni ja vyörytti hyökkäyksiään lohjalaispäähän. Ensimmäinen varsinainen maalipaikka toi myös heti tulosta, kun Patrick Purola ja Miro-Aleksi Tissari taikoivat osuman oikean laidan hienon seinäpelin ja “Ben” Tissarin hieman POHU-pelin maalia muistuttaneella sisäänajolla. Tissarin lapikkaasta lähti loistokuti, joka kimposi vasemman tolpan kautta sisään ja vei Atleetit 0-1-vierasjohtoon pelikellon näyttäessä 5. minuuttia.

Avausmaali meni alun perusteella muutenkin oikeaan osoitteeseen, sillä vierailijat olivat kauttaaltaan paremmalla jalalla liikenteessä ja osoittivat hyvää taistelutahtoa molemmissa päissä. LoPa ei ensimmäisen vartin aikana tuntunut pääsevän edes vierailijan kenttäalueelle ja haki myös ratkaisuja melko epätoivoisilla kaukolaukauksilla. Kun ne harvat vedot vielä suuntautuivat 25 ja 35 metristä maalin yli ja ohi, ei Erkka Niini joutunut edes torjuntahommiin.

Atletico taas oli lisätä johtoaan jo vartin kohdalla, kun pitkin ottelua harmaita hiuksia nopeudellaan lohjalaispuolustukselle aiheuttanut Jesse Ketonen pyyhälsi läpiajoon oikeasta laidasta pakin päästettyä pallon vahingossa jalkansa alta. Kotijoukkueen maalilla pelannut 17-vuotias Joni Valonen tuli kuitenkin hyvin vastaan ja peitti laukauksen.

Reilun parinkympin jälkeen tulosta sitten nähtiin, kun Patrick Purola riisti pallon keskialueella ja pelasi sen jälleen oikeaan laitaan hakeutuneelle Jesse Ketoselle, jonka matala keskitys tavoitti tilanteen alustaneen Purolan. Pati haki jalkansa vapaaksi puolustajien keskeltä ja tälläsi ykkösellään pelivälineen oikeaan ylänurkkaan jättämättä Valoselle juuri torjuntamahdollisuuksia.

Kotijoukkueen paras maalipaikka osui ottelun 26. minuutille, kun joukkue sai keskialueen sivuvaparin. Isot miehet boksiin ja palloa maalinedustalle -taktiikka meinasi myös tuoda tulosta, sillä Tomi Koski pääsi puskemaan pallon lähietäisyydeltä vain noin puolisen metriä maalin ohi.

Patrick Purola tappoi kuitenkin pelin vain hetkeä myöhemmin iskemällä lukemat jo 0-3:een. Pallo kulki jälleen suoraviivaisesti alakerrasta Jonne Ketosen, Ben Tissarin ja vastustajan puolustajan kautta hieman onnekkaastikin Patille, joka otti tällä kertaa pallon juoksuun ja viimeisteli varmasti oikeaan alakulmaan.

Puolen tunnin täyttyessä LoPa oli jälleen lähellä kaventaa lukemia vaarallisen kulmapotkun tavoittaessa taka-alalle unohtuneen pelimiehen. Ilmeisesti itsekin paikastaan yllättyneen lohjalaisen laukaus jäi kuitenkin piippuun ja pienoisen rävellyksen jälkeen lirui päädystä yli. Sen onnekkaampi ei ollut myöskään Jesse Ketonen, jonka mainio ulkosyrjäkeskitys päädystä tuli vain joitakin kymmeniä senttejä liian eteen aivan vapaana kohti maalia juosseelle Tissarille.

Tissarikin kirjautti kuitenkin illan toisen osumansa, ja samalla Atleticolle 0-4-johdon, kun pelikellossa oli vajaat 34 minuuttia. Patrick Purola lähetti hyvän crossipallon liki puolesta kentästä oikean sivurajan tuntumasta. Pääpallosta kamppailivat niin Tissari kuin LoPa-laitapakkikin, mutta ensimmäinen sai lopulta puskettua pelivälineen pienen kimmokkeen kautta, korkeassa kaaressa maalin takanurkkaan yli Valosen.

Vaikka ottelu oli näiden osumien kautta jo käytännössä ratkennut, haki Atletico lisäosumia. Ennen neljättäkymmenettä minuuttia vierailijalla oli parikin hyvää paikkaa. Ensin Jonne Ketonen ajoi vasemmasta laidasta sisään ja laukoi aavistuksen ohi etukulman. Ja hetkeä myöhemmin Mikko Huupponen lähetti kaimansa Vesterisen pystyyn. Myös keskitys maalin edustalle oli kerrassaan mainio, mutta LoPa selvitti tilanteen kuitenkin pienoisen hässäkän päätteeksi.

Jesse Ketonen kirmasi vielä kertaalleen läpiajoon ennen taukoa, mutta Valosen torjunta piti puoliaikalukemat 0-4:ssä.

Toiselle jaksolle tultaessa LoPa suoritti kolme pelaajavaihtoa ja olikin lähellä kaventaa heti 49. minuutilla. Atleticon vaarallinen pallonmenetys avasi maalipaikan kotijoukkueelle, mutta Mikko Huupponen siivosi pallon takatolpalta ennen kuin LoPa-hyökkääjä ehti laittamaan sitä rysään. Myös tilannetta seurannut kulmapotku kimposi väljemmille vesille Huupposen jalasta.

Toisen puoliajan haastavasta alusta huolimatta tilanteet normalisoituivat kuitenkin pikkuhiljaa ja Atletico palasi hallitsevaan asemaansa. Ottelu oli kuitenkin jo ratkennut, suurin tappamisen mentaliteetti sitä myöten kaikonnut ja ”Coach” Finch jatkoi jo ensimmäisen puoliajan lopussa aloittamaansa vaihtorumbaa tuomalla sisään myös kauden aikana vähemmille minuuteille jääneitä pelimiehiä.

Jos ensimmäinen puoliaika oli ollut intensiivistä ja nopeasti virtaavaa jalkapalloa, käytiin toisella jaksolla peliä haastavasta alustasta huolimatta aiempaa enempää keskialueella. LoPan maalipaikat olivat yhä varsin satunnaisia, kun taas Atletico loi jatkuvalla syötöllä paikkoja lisäosumiin.

72. minuutilla Mikko Vesterinen ja Patrick Purola pelasivat näyttävän seinän ja tarjoilivat Jesse Ketoselle vetopaikan boksissa. Laukaus suuntautui kuitenkin päin Valosta eikä johtanut lisäosumiin, kuten ei myöskään Yasine Alouin kaukolaukaus 80. minuutilla; noin 30 metristä vasemmasta laidasta lähtenyt kierteinen pallo haki oikeaa alakulmaa, mutta kaartoi kuitenkin aavistuksen ohi.

Lopussa Jesse Ketonen pelattiin vielä pariin otteeseen läpiajoon, mutta ensimmäinen tilanne suli 87. minuutilla pakin revittyä takaa-ajamaansa Ketosta niin, ettei tämä saanut kunnollista laukausta aikaiseksi. Paria minuuttia myöhemmin Erkka Niini avasi puolestaan pitkällä ja Jesse kamppaili pallon juoksulinjalleen. Ensimmäinen kosketus oli kuitenkin aavistuksen pitkä ja Valonen ennätti nappaamaan pelivälineen.

Kun lisäaikaakaan ei tullut puolta minuuttia pidempään, taputeltiin peli Atleticon 0-4-voittoon. Kolme pistettä irtosi tällä kertaa verrattain helposti, mutta tärkein syy tähän oli Atleticon erittäin vahvassa taisteluilmeessä ja siinä, että kaksinkamppailut kääntyivät keltapaitojen eduksi järjestäen molemmissa päissä. LoPa sai vaihtojen myötä uutta virtaa, mutta rehellisyyden nimissä ottelu olisi voinut päättyä isompimaaliseenkin Atletico-voittoon.

Täysi pistepotti nosti Atleticon jo jaetulle kolmannelle sijalle, 16 pisteeseen. Toki osalla takana olevista joukkueista on yksi ottelu vähemmän pelattuna, mutta voitto vei Atleticon lähemmäksi kärkijoukkoa ja tiesi sitä, että ensi viikon CLE-peliin lähdetään kutkuttavista asemista. Joukkueet ovat tasapisteissä ja kohtaavat toisensa kevätkierroksen viimeisessä ottelussa, lauantaina 1.7. klo 15:00 alkaen Pukinmäen nurmella.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Patrick Purola: Patilta yksi parhaista, ellei jopa paras, otteluista Atletico-paidassa. Tehot 2+2 kertovat olennaisen.
Miro-Aleksi Tissari: Teki niin ikään kaksi osumaa ja alusti vielä kolmannenkin. Jatkuvasti vaarallinen.
Mikko Vesterinen: Kaikki Kolmosen ottelut alusta loppuun pelanneelta Vesteriseltä jälleen vahva esitys. Juoksukilometreissä ei säästelty.