Kolmonen: Atletico Malmi – FC POHU 3-1 (2-1)

Maalit

1-0 Jesse Ketonen (Mika Tenkanen) 9′
1-1 Antton Halme 18′
2-1 Miro-Aleksi Tissari (Patrick Purola) 41′
3-1 Mikko Kouri (Yasine Aloui) 89′

Tilastot

Avaus

Erkka Niini (MV)
Mika Tenkanen
Iiro Helinen
Timo Kinnunen (C) 23′ Ilmari Innanen 80′ Jani Putkonen
Niko Eriksson
Jonne Ketonen
Mikko Vesterinen
Mikko Huupponen
Patrick Purola 46′ Niko Ruokolainen
Miro-Aleksi Tissari 69′ Mikko Kouri
Jesse Ketonen 83′ Yasine Aloui

Muut vaihtopelaajat

Elis Rintala (MV)
Ruben Launiala

Raportti

Lohkokärki Atlantiksen tarjoama selkäsauna suisti Atleticon kolmen ottelun pistekannasta, mutta antoi samalla lisää puhtia seuraavaan kotipeliin sarjataulukon häntäpäässä tuskailevaa nousijajoukkue FC POHUa vastaan.

Tunnustelevien alkuhetkien jälkeen Atleetit siirtyivät johtoon jo ennen kympin täyttymistä. Yhden miehen atomivoimala Mika Tenkanen höyrysi vasemman pakin tontiltaan päättäväiseen nousuun pallo jalassaan halki keskikaistan ja pari vastustajaa vauhdikkaasti ohitettuaan pisti pystyyn Jesse Ketoselle. Kiihdytys boksiin ja nopea laukaus, johon aikoinaan MPS:nkin paitaa kantanut maalivahti Saku Härkönen sai käsiään väliin, muttei riittävästi ja pallo lirui lopulta verkkoon asti.

Härköstä ehtivät työllistämään vuoroin niin Jesse kuin velipoika Jonnekin vielä ennen vieraiden halvahkoa tasoitusosumaa. Faton Rukan sivuvapari kaukaa oikealta laskeutui tarkasti taka-alueella täysin ilman merkkausta paseeranneelle Antton Halmeelle, joka ehti oikein sihtailla ennen kuin puski pallon kovaa ja tarkasti maaliverkon takapoimuihin Tico-byyrari Erkka Niinin ulottumattomiin.

POHU vei ottelussa pallonhallinnan nimiinsä kummallakin puoliajalla, mutta avausjakson loppu oli maalipaikoissa mitaten yksipuolista toiseen suuntaan. Kympin sisällä toisistaan Pati Purolan taidokas volley pyyhki maalin sivuverkkoa ja Ketoset kolistelivat kumpikin vuorollaan kehikon pystypuita.

Vielä ennen taukoa pirteä hyökkäyspelaaminen tuotti kaivatun palkinnonkin. POHUn rajaheitto omalla kenttäpuoliskolla Ticon oikealla sivustalla tipahti suoraan Mikko Huupposelle. Ykkösellä puskupalautus eteenpäin Patille, jolta pienet taikatemput hännystelijöille ja näppärä siirto Miro Tissarille vauhtiin. “Ben” kipitti laidalta keskustaan ja tempaisi vasurillaan boksin tuntumasta vedon, jota Härkönen ei taaskaan saanut kiinni vaan pallo painui sisään lähinnä maalivahdin läpi.

Heti toisen puolikkaan alkuun tasoitusosuma kävi lähellä; maaliverkkoja POHUn edellisellä Kakkosen vierailullakin kiitettävästi venyttänyt konkari Tero “Puukko” Hokkanen oli hiipinyt tauolla vaihdosta kentälle ja lähes ensi töikseen jatkoi Rukan oikealta antaman kulmpotkun päällään etualueelta Tico-maalin ylärimaan. Kulmapotkut olivatkin osin illan teema, sillä pelkästään toisella kolmevarttisella pallo parkkeerasi lipulle kentän kummassakin päässä yhteensä 11 kertaa.

Muutamia tilanteenpoikasia huomioimatta toisen jakson parhaat paikat syntyivät vasta aivan loppuminuuteilla. POHUn vastahyökkäyksen päätteeksi laituri Aaro Hiitola laukoi kohti etukulmaa, mutta Erkka torjui niin laukauksen kuin seuranneen kulmapotkunkin varmasti.

Ticon viimeistely onnistui paremmin ja vielä loppuhetkillä illan voittomarginaali kasvoi yhdellä. Jonnen jyrkkä vippi boksiin laskeutui vaihtomies Yasine Alouin jalkohin ja kulkeutui viereen toiselle vaihtarille Mikko Kourille, joka iski viileästi ottelun loppulukemat lähietäisyydeltä.

Pallollisena torstaiehtoon väännön tilastoja hallitsi hienokseltaan vierasjoukkue, mutta toisaalta maalitilanteiden määrässä sinipaidat jäivät selvästi Atleticon varjoon. Viimeistelytehokkuus tosin jätti toivomisen varaa ja lukemat lopulta melko maltillisiksi. Joka tapauksessa kelpo paluu voittojen tielle kevätkauden taittuessa vähitellen loppusuoralle!

Pyttykerhopisteet

Jesse Ketonen: Hyvällä pelipäällä; maali, tolppa ja muutenkin alati vihun takalinjojen kiusana.
Miro-Aleksi Tissari: Voittomaalin oheen tuttua sähinää pallollisena.
Patrick Purola: Erittäin lupaava avausjakso kunnes tärsky vei tauolla vaihtoon.