Kolmonen: Atlantis FC – Atletico Malmi 5-1 (4-0)

Maalit

1-0 Henry Ike 5′
2-0 Henry Ike 17′
3-0 Emmanuel Katundu 28′
4-0 Emmanuel Katundu 33′
4-1 Jesse Ketonen 82′
5-1 Tejan Deen 90+2′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Mika Tenkanen
Iiro Helinen
Miro Rissanen 59′ Ilmari Innanen
Niko Eriksson
Jonne Ketonen
Mikko Vesterinen
Jaakko Peltonen 81′ Ruben Launiala
Patrick Purola 76′ Aku Vapaa
Timo Kinnunen (C) 71′ Miro-Aleksi Tissari
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Erkka Niini (MV)
Roni Tran

Raportti

Kahdella täyspotilla edellisistä matseistaan pistesaldoaan niin kentällä kuin kabinetissakin kartuttanut Atletico pääsi Pukinmäen nurmelle vaihteeksi vierailijan roolissa, kun aurinkoisen lauantaiehtoon ottelua isännöi naapuri Atlantis, joka peliin lähdettäessä oli voittanut kaikki seitsemän sarjakauden aiempaa vastustajaansa ja piti puhtaan saldonsa turvin lohkon kärkipaikkaa.

Ottelun avausvartti oli erityisen tiivistahtista sähinää – teemana vain valitettavasti oli Ticon räpiköinti punaisen tsunamin pyörteissä ilman uimaleluja. Jo toisella peliminuutilla Atlantis-hyökkääjä Henry Ike suti oikealla laidalla vahvasti haastaneen liukasliikkeisen Konan Kouakoun keskityksen yli avopaikasta. Seuraavasta tontista sama kaksikko kuitenkin osui; Kouakou jatkoi näppärästi Obi Metzgerin oikealta antaman kulmapotkun etualueelta edelleen luukulle, jossa Ike puski helposti pallon verkkoon.

Ticon yritykset alkumetreillä teki tyhjäksi isäntien raamikas maalivahti Maxime Fondop, joka veti pitemmän korren Mikko Vesterisen tuhnuksi jääneeseen laukaukseen flipperipallosta boksissa ja ehti katkomaan “ajokoira” Jesse Ketosen ahdistelutkin ajoissa.

Laituri Kouakou oli hyvällä pelipäällä ja saamansa syötön turvin Ticon alueelle murtauduttuaan laukoi oikealta pari pallonmittaa takatolpan ohi. Heti perään samainen vesseli haisteli Elis Rintalan lyhyen maalipotkun Atleetti-puolustajia paremmalla nenällä ja katkoi syötön tykittämällä suoraan vastapalloon. Yritys jäi kuitenkin skarpisti tilanteen paikanneen Eliksen rukkasiin.

Pian Atlantis kuitenkin osui uudelleen lötköllä jalalla liikkuneen Ticon päätyyn. Oikea puolustaja Sergio Terel ohitti nousullaan laidalta keskustaan kolme keltapaitaa ennen syöttöä Ikelle, joka peippaili ripeästi tilaa laukaukselle ja upotti pallon vasemmalta matalana maalin takakulmaan ohi Eliksen.

Ottelu ei ehtinyt vanheta edes ensimmäiseltä kolmannekselta, kun punaisten johtomarginaali kasvoi vielä yhdellä; Kouakou nappasi pallon mukaansa hieman kädelläänkin avustaen oikealla sivustalla ja syötti keskelle Emmanuel Katundulle, joka lakaisi pallon reppuun vitosen sisältä. Ja vain hetkeä myöhemmin myös “Manu” kuittasi illan toisen osumansa irtauduttuaan ensin Ticon harhasyötön avaamasta hyökkäyksestä nokikkain Eliksen kanssa.

Ämyreistä raikunut kuulutus 4-0-tilanteesta vain reilun puolen tunnin pelin kertoi korutonta kieltä päivän voimasuhteista. Taukoon saakka lukemat aisoissa pitääkseen Elis joutui vielä avausjakson puitteissa venymään useampaan kertaan pirteästi pelanneen kotijoukkueen räimimien pallojen tielle, komeimpana näistä tippaus aivan riman alta Kouakoun kovaan pommiin.

Edes vartin huili ennen toista puolikasta ei sammuttanut Atlantiksen maalinälkää, ja Elis joutuikin taas urotöihin heti puoliajan alkuun. Kolme laukausta peräperää vitosen sisältä pysähtyi yksitellen vihreän akrobaatin hanskoihin ja triplan viimeinen seivi oli aivan fantastinen venytys tolpan vierestä väylää verkkoon hakeneeseen palloon!

Ketos-Connection loi vastaukseksi kelpo tontin vasemmalta, mutta Jonnen ulkosyrjäpallo luukulle livahti juuri Jessen jalan ulottumattomiin. Toisessa päässä pallomagneetti Elis napsi pari koppia lisää, ja myös Niko Eriksson pääsi mukaan siivoustalkoisiin ohjattuaan jalallaan Atlantis-kapteeni Jonas Sapienzan suoraan kulmapotkuun napauttaman matalan volleyn maalin yli.

Pientä lohtua Atleticolle toi Jessen raapima kavennusosuma vajaata kymppiä ennen loppua; pitkä spurtti ja pystypaini kolmen puolustajan rinnalta ohi päättyi mainioon puolikorkeaan laukaukseen, joka sujahti verkkoon Fondopin vasemman käden puolelta.

Mölli Vesterisen viuhuva vasuri peliajan jo täyttyessä levisi hieman vasemman yläristikon puolelta rosvosektoriin ennen kuin lisäajan rullatessa Atlantis venytti johtonsa uudestaan neljään maaliin; vaihtomies “Troy Deeney” eli Tejan Deen pyörähti sulavasti ympäri boksiin pystysyötön mukana, tanssi tiensä ohi Elistä myöten jokaisesta tielle osuneesta malmilaisesta ja sijoitti tolpalta pallon vielä tyhjään maaliin.

Ottelun lopputulokseksi jäi tyly 5-1, joka kotijoukkueen pyörityksessä olisi hyvin saattanut paisua vielä rumemmaksikin. Ticolta ei heikon aloituksen paikkaamiseen löytynyt myöhemmin enää riittävästi eväitä, ja toisella kolmevarttisella pelin kiivain intensiteetti laski muutenkin.

Pyttykerhopisteet

Elis Rintala: Edes maailmanluokan “päälläseisonta” ei tällä kertaa riittänyt.
Jesse Ketonen: Väkevä työnteko poiki jälleen osuman.
Ilmari Innanen: Lupauksia herättävä paluu tositoimiin pitkän tauon jälkeen.