Kolmonen: Ponnistajat – Atletico Malmi 1-1 (0-0)

Maalit

1-0 Matias Tikka 75′
1-1 Mikko Vesterinen (Yasine Aloui) 83′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Niko Eriksson 84′ Akseli Innanen
Iiro Helinen
Timo Kinnunen (C)
Ville Ruuska
Roni Tran 38′ Jani Putkonen
Mikko Vesterinen
Mikko Huupponen
Ruben Launiala 66′ Aku Vapaa
Patrick Purola 69′ Jesse Ketonen
Yasine Aloui

Muut vaihtopelaajat

Erkka Niini (MV)
Mikko Kouri
Jonatan Wasenius

Raportti

Malmilaisittain valoa viime viikkojen tuloksellisen korpivaelluksen keskelle toi kauden odotetuimman otteluparin kohtaaminen eli Malmin Derbyn ensimmäinen näytös Ponnistajia vastaan. Pistekantaan palaaminen sarjan avauskierroksen voittoa seuranneiden kolmen tappion päälle maistuisi luonnollisesti parhaalta naapurin kustannuksella.

Reilun parinkymmenen minuutin aikana peli aaltoili odotetusti päästä päähän. Sektoriin viskotuista keskitys- ja erikoistilannepalloista ei kumpikaan joukkue kuitenkaan saanut aikaiseksi todellisia vaaran paikkoja.

Ensimmäinen kunnon tilanne lankesi Ticolle. Mikko Vesterinen katkoi isäntien syötön keskialueella ja eteni mallikkaasti haastaen päätyyn, josta tarjoili poikkisyötön takaviistoon vitoselle. Yasine Aloui kurotti etualueella ohjaamaan pallon kohti maalia, mutta veskari Kim Kanerva klaarasi tilanteen peittämällä päin tulleen jatkon.

Ponnistajat vastasi kahdella tontilla puolen tunnin jälkeen. Ensin vastaan liikkuneen Elis Rintalan hieman kova kosketus boksin rajamailla jätti maalin jo puolityhjäksi raitapaitojen kunnianhimoiselle viimeistely-yritykselle keskikentältä; pallo lirui Niko Erikssonin varmistaessa lopulta löysänä ohi maalin. Ja heti seuraavasta hyökkäyksestä Nooa Pujals pääsi laukomaan oikealta hieman takaa leveäksi. Avausjakso päättyi kotijoukkueen painostusjaksoon, joka ei kuitenkaan kulmapotkua enempää poikinut.

Heti toisen puolikkaan alkuun Ticon keskikentän Mikkojen kombo avasi hyvän sauman, kun Mölli Vesterisen ja Hupi Huupposen seinäpeli petasi ensinmainitulle vetopaikan läheltä; Kanerva reagoi tilanteeseen ajoissa ja liikkui pallon tielle etutolpalla.

Maalipaikoilla ei derbyssä juhlittu, mutta ottelun suvantovaiheetkin olivat pirteää sähinää keskialueella. Lopulta Ponnistajat osui ensimmäisenä verkkoon saakka erikoistilannemaalilla: kulmapotkun vasemmalta antanut Antton Koskinen keskitti Ticon purkaman pallon takaisin luukulle ja hyvin tilanteeseen liikkunut Matias Tikka kumarsi ohjaamaan tarjoilun etuvitoselta sisään ohi Eliksen. Peliaikaa oli jäljellä vartti.

Femmaa myöhemmin Joel Tuovinen syötti, Tikka pudotti ja Pujals laukoi, mutta Elis piti lukemat entisellään torjunnallaan. Ja kyllä kannatti, sillä vain kolmisen minuuttia myöhemmin Atleetit nousivat rinnalle todella nätillä osumalla; Yasine kääntyi oikealta laidalta sisään, vei prässääjältään länget ja houkutteli kolme lisää kiinni itseensä – ennen kuin tuikkasi pallon massan läpi eteenpäin vapaaksi jääneelle Möllille, joka otti ladulta tyhjät pois ja pamautti noin 25 metristä painavan pommin vasurillaan alakulmaan Kanervan ulottumattomiin!

Vaihtomies Jani Putkosen akrobaattinen, mahalaskuun päättynyt ohjausyritys Yasinen keskitykseen takatolpalta jäi ottelun intensiivisten loppuhetkien viimeiseksi kohahduttajaksi.

Derbyn ensimmäinen “osaottelu” päättyi tilastojenkin valossa sopuisaan tasapeliin, mikä jättää syyskierroksen kohtaamiseen Pukinmäessä mukavasti panoksia. Yksi lisäpiste sarjataulukkoon ei toki vielä kesää tee, mutta toisaalta lopun nousu tasoihin ja ennen kaikkea tappioputken poikkaisu olivat sitäkin tärkeämpiä.

Seuraavaksi sitten vuorossa nurmikauden avajaiset lauantaina 27.05. kotona Puksussa, jonne vieraaksi saapuu Espoosta HooGee klo 15:00 alkaen!

Pyttykerhopisteet

Mikko Vesterinen: Pelintekemisen ohella myös tukku katkoja keskikentällä sekä tärkeä osuma upealla laukauksella.
Yasine Aloui: Aktiivista peliä ja erinomainen esityö tasoitusmaaliin.
Ruben Launiala: Pirteä pallollisena sekä yksi “isojen poikien taklaus”.