Kolmonen: Atletico Malmi – HooGee 2-3 (2-2)

Atletico teki ottelusta vastalauseen, jonka Uudenmaan piirin kurinpitolautakunta hyväksyi. Ottelun tulos muuttui siis kabineteissa Atleticon 3-0-voitoksi. Lisätietoa linkin takana.

Maalit

1-0 Jesse Ketonen (Niko Eriksson) 4′
1-1 Davy Wassell 19′
1-2 Mikael Huttunen 27′
2-2 Jesse Ketonen (Mikko Kouri) 42′
2-3 Mikael Huttunen 84′

Tilastot

Tilastot Atletico Malmi HooGee

Avaus

Erkka Niini (MV)
Akseli Innanen var
Iiro Helinen
Timo Kinnunen (C)
Niko Eriksson
Mikko Huupponen
Mikko Vesterinen
Ruben Launiala 58’ Aku Vapaa
Jaakko Peltonen 46’ Jani Putkonen var
Mikko Kouri 90’ Patrick Purola
Jesse Ketonen 71’ Yasine Aloui var

Muut vaihtopelaajat

Tuomas Kettunen (MV)

Raportti

Kolmosen nurmiavaus osui tänäkin vuonna toukokuun lopulle, kun Atletico sai Pukinmäen nurmelle vieraakseen Haukilahdesta kotoisin olevan HooGeen. Sekä Atletico että viime vuonna vielä Nelosta pelannut espoolaisryhmä olivat aloittaneet kautensa yhdellä voitolla, tasapelillä ja kolmella tappiolla, joten kummankin sarjasijoitukset löytyivät rinta rinnan lohkon heikommalta puoliskolta.

Atleticon osalta poissaolijoiden lista oli edelleen jokseenkin murheellista luettavaa, sillä loukkaantumiset pitivät sivussa Teemu Lipposen, Henri Mattssonin, Simo Dahirin, Antti Säynätkarin, Mika Tenkasen, Janne Hampaalan, Miro-Aleksi Tissarin ja Jukka Haaralan. Lisäksi poissa olivat reissujen ja muiden syiden takia mm. Jonne Ketonen, Elis Rintala, Ville Ruuska, Kustaa Käki, Alfredo Miguel, Jonatan Wasenius, Miro Rissanen, Roni Tran ja Ilmari Innanen; käytännössä siis yhteensä kokoonpanollisen verran kavereita. Tästäkin huolimatta lapulta löytyi iskukykyinen avausmiehistö neljällä vaihtopelaajalla ja yhdellä varaveskarilla täydennettynä.

Ottelun alku sujui malmilaisittain erinomaisesti, sillä kotijoukkue otti pelistä heti hallinnan, eikä avausmaalia tarvinnut odotella neljää minuuttia pidempään. Niko Eriksson sai oikean laitapakin tontillaan pallon ja avasi sen korkeana linjan taakse, jonne Jesse Ketonen teki trademark-juoksunsa, otti pelivälineen vauhdista haltuun ja viimeisteli toisella kosketuksellaan ohi maaliviivalle jämähtäneen Caius Honkasen. Atletico siirtyi tällä osumalla 1-0-johtoon.

Ja vain neljää minuuttia myöhemmin oli seuraavakin lähellä, kun Ruben Launialaa rikottiin noin 30 metrissä. Mikko Huupponen asettui antamaan vaparia aivan sivurajan tuntumasta ja lennättikin pelivälineen kierteisenä kohti takatolppaa, jonne Mikko Vesterinen ehti ensimmäisenä. Ajoitus oli kuitenkin ehkä noin askeleen verran myöhässä eikä Vesterinen onnistunut kurotuksestaan huolimatta ohjaamaan palloa edessä siintäneeseen tyhjään maaliin.

Alun vahvasta malmilaisotteesta huolimatta espoolaiset punnersivat kuitenkin tasoihin yhdestä lukuisista vastahyökkäyksistään. Vasemmalta laidalta käynnistynyt nousu päättyi mainioon takaviistotiputukseen, jonka Davy Wassell sijoitti vasempaan alakulmaan boksin rajan tuntumasta joukkueen ensimmäisestä kunnollisesta maalipaikasta. 1-1.

Ja noin kymmenisen minuuttia myöhemmin, ottelun 27. peliminuutilla iskivät espoolaiset toistamiseen, tällä kertaa vaparista. Boksiin pyörimään jäänyttä palloa ei saatu purettua ja toista ottelua putkeen avauskokoonpanoon valittu 16-vuotias Ruben Launiala joutui rikkomaan haukilahtelaispeluria rankkarialueen ulkopuolella. Mikael Huttunen asettui pallon taakse ja lennättikin sen tarkasti vasempaan yläkulmaan jättämättä Erkka Niinille juuri mahdollisuuksia torjuntaan. Lukemat siis 1-2.

Tico jatkoi kuitenkin ”kuskin paikalla” ja oli HooGeen satunnaisia hyökkäyksiä lukuun ottamatta kenties se vaarallisempi osapuoli. Varsinkin avauskokoonpanoon nilkkavammansa jäljiltä palannut Jesse Ketonen aiheutti vierailijalle runsaasti harmaita hiuksia. Juuri ennen maalia Jesse oli jo päästä läpiajoon Timo Kinnusen syötöstä, mutta tuolloin pallo takertui vielä omiin jalkoihin ja hyökkäys kuivui kasaan. Hetki tuon maalin perään oli jo lähempänä, kun Kourin keskialueen jatko osui jälleen Ketosen juoksulinjalle, mutta tällä kertaa takaa-ajoon päässyt pakki ehti jalkoineen väliin, eikä Jesse saanut pieneen kulmaan ajautuneesta irtopallostakaan enää kummoista laukausta aikaiseksi.

Kolmas kerta sanoi kuitenkin toden ottelun 42. minuutilla, kun Vesterinen voitti pallon keskialueella, jatkoi sen nopeasti Kourille, jonka läpisyöttö tavoitti Ketosen. Tältä hyvin ajoitettu juoksu pystyyn ja viileä viimeistely ohi vastaan tulleen Honkasen tasoitti pelin 2-2:een.

Jakson lopussa HooGeella oli vielä mahdollisuus kolmanteen osumaan, mutta hyvää puolenvaihtoa seurannut Huttusen laukaus päätyi kimmokkeen kautta tolppaan ja siivottiin siitä väljemmille vesille ennen päätuomarin puoliaikavihellystä. Tauolle mentiin siis tasaisissa 2-2-lukemissa.

Toiselle puoliajalle lähdettäessä Eddie Finch teki yhden vaihdon korvaten niin ikään loukkaantumisista kärsineen Jaakko Peltosen hyvää paluuta tekevällä Jani Putkosella.

Alku oli jälleen sähäkkä ja pallo poimittiin ensikertaa malmilaismaalista vain parin minuutin pelin jälkeen. Tilannetta edelsi kuitenkin HooGee-pelurin rike boksissa, jonka myötä Niini tiputti nappaamansa keskityspallon suoraan tarjottimelle. Tuomari oli onneksi hereillä ja vihelsi Atleticolle vaparin.

Hetkeä myöhemmin Atleticolle tarjoutui puolestaan loistava maalipaikka, kun Mikko Vesterinen laukoi vapaapotkun noin 30 metristä kohden alakulmaa. Honkanen torjui kuitenkin erinomaisesti vedon kulmapotkuksi, joka ei tuonut lopulta tulosta.

56. minuutin kohdalla maali roikkui jo ilmassa, kun Atletico pääsi keskittämään kertaalleen kummaltakin puolelta ja pallo pyöri pitkään maalintekosektorilla useammallakin malmilaismiehellä. Mikko Kouri oli kuitenkin se epäonnisin ja laukoi käännähdyksen perään vain aavistuksen yli.

HooGee taas nautti Atletico-hallinnasta ja kontrasi nopeasti tilanteenvaihdoista. Eräs puoliajan parhaista paikoista seurasi tätä Atleticon painostusjaksoa ja vain Niko Erikssonin äärimmäisen uhrautuva liuku esti HooGee-laiturin pääsyn hyville vetopaikoille boksin tuntumassa.

Peli aaltoili siis ensimmäisen puoliajan tapaan päästä päähän ja ottelu näytti erittäin tasaiselta. Atletico haki voittomaalia ihan tosissaan heittämällä hyökkäyspäähän mm. Aku Vapaan ja Yasine Alouin. Myös HooGeen vaihtoruletti pyöri, mutta kummankaan pelaajavaihdoilla ei ollut lopulta kovinkaan suurta vaikutusta ottelutapahtumiin.

HooGeen vaarallisimmat tontit tulivat lähinnä erikoistilanteista, joita toisen jakson loppua kohden myös siunaantui. Vaparit kimpoilivat kuitenkin päätyrajasta yli ja kulmapotkut taas Niini hoiti hyvällä prosentilla. Ikävä kyllä 84. minuutilla HooGee sitten onnistui yhdestä tällaisesta. Vasemmalta annettu kulmapotku jäi pyörimään vitosen viivalle ja Mikael Huttunen onnistui survomaan sen pelaajamassan keskeltä sisään vieden joukkueensa 2-3-johtoon.

Atletico haki vielä tasoitusta tiukasti mm. nostamalla Erkka Niinin maaliltaan ylös parissakin kulmatilanteessa, mutta HooGee puolusti tiiviisti ja esti malmilaisryhmän parhaimmat maalintekoyritykset ennen kuin ne ehtivät kunnolla edes realisoitua. Niinpä Pukinmäen nurmiavaus päättyi kotijoukkueen silmälasein katsottuna todelliseen pettymykseen HooGeen korjatessa pisteet lukemin 2-3.

Näin päivää myöhemmin asiaa tarkastellessa, jäi ottelusta varsin tasainen ja ympäripyöreä kuva. Atletico hallitsi peliä alkuun ja piti kädessään kaikkia ratkaisun avaimia. Pari paikkaa HooGeelle muuttivat kuitenkin pelin ja vaikka Jesse Ketonen toi Atleetit tasoihin, tuntui ottelu kääntyneen malmilaispallonhallinnasta huolimatta hienokseltaan HooGeelle. Johtuiko tämä sitten jonkinlaisesta henkisestä takalukosta, häviämisen pelosta tai alisuoriutumisen kierteestä, sitä on vaikea sanoa. Joka tapauksessa vaikutti siltä, ettei Atletico tälläkään kertaa pelannut ns. omalla tasollaan kuin ajoittain, eikä varsinkaan takaa-ajoroolissa ollessaan. Kaikki kunnia toki myös vastustajalle, joka sai hyvän hengen päälle, onnistui kolmesti maalinteossaan ja hyödynsi vastustajansa heikkoudet. Harjoituskentillä riittää silti tekemistä, jotta peli palaisi takaisin uomiinsa ja Atletico alkaisi kääntää nämä ottelut jatkossa edukseen.

Seuraava mahdollisuus kurssin kääntymiselle on ensi viikon lauantaina, 3.6., kun Atletico vierailee EPS:n kestittävänä Laaksolahdessa. Ottelu alkaa klo 14:00.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Jesse Ketonen: Kaksi maalia ja paikat myös lisäosumiin. Atleticon vaarallisin pelaaja hyökkäyspäässä.
Mikko Kouri: Pelasi hyvin Jessen aisaparina ja toimi keskikentän ja hyökkäyksen linkkinä.
Niko Eriksson: Sai jo heti ensimmäisen jakson puolivälissä puujalan, mutta silti taistelutahtoa ja liukutaklauksia riitti koko ysikymppisen ajaksi. Pallollisena ei vahvimmillaan, mutta taistelutahto pelistä toiseen ihailtavaa.