Kolmonen: Atletico Malmi – HyPS 2-2 (1-2)

Maalit

1-0 Roni Tran (Janne Hampaala) 26′
1-1 Miro Purosto 31′
1-2 Niklas Pippingsköld 36′
2-2 Jonne Ketonen 58′

Tilastot

Avaus

Riku Ustinov (MV)
Niko Ruokolainen
Mikko Kouri
Akan Okomoh
Timo Kinnunen (C)
Jonne Ketonen 66′ Jaakko Peltonen
Mikko Huupponen
Janne Hampaala 90+4′
Mika Tenkanen
Jesse Ketonen
Roni Tran 59′ Jukka Haarala

Muut vaihtopelaajat

Elis Rintala (MV)

Raportti

Aurinko laski hyvissä ajoin pimentäen syksyisen pilvettömän taivaan ennen lamppujen syttymistä Mosan muovilla Ticon kauden viimeisen kotipelin merkiksi. Vierailulle saapui radanvarresta HyPS, joka metsästi viimeisiä pisteitä sarjapaikkansa turvaamiseksi.

Sairastupa verotti illan kokoonpanosta taas muutaman nimen, ja mm. maaleja hyökkääjän tontilta läiskinyt räjähtävä Mikko Kouri sai komennuksen “toiseen kotiinsa” eli toppariksi. Rosterin yllätys löytyi kuitenkin tolppien välistä, jossa loukkaantunutta Elis Rintalaa tuurasi Kolmosen debyytissään Ticon historian ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja, 16-vuotias Riku Ustinov MPS:n A-junioreista.

Riku sai nopean startin peliin kopattuaan pallon jo toisella minuutilla HyPSin päästyä laukomaan puolustusvirheen seurauksena. Muuten ottelun avausvartti oli lähinnä hajutonta pallottelua boksien välillä.

Roni Tranin sijoitusyritys Jesse Ketosen poikkisyötöstä vasemmalta meni puolustajan kautta kulmapotkuksi. Epäselvyydet kommunikaatiossa kulmurin toteutuksessa avasivat HyPSille heti perään todella vaarallisen vastaiskupaikan, mutta onneksi puolustus oli lopulta hyvin tilanteen tasalla.

Ottelun avausmaali syntyi tovia myöhemmin. Leego Hampaala tsemppasi mahtavasti ja sai pidettyä pallon pelissä sivurajalla oikealla. Kaverilla käytettyään Leego heitti syvältä krossin pilkun paikkeille ja Hyvinkään oma poika Roni onnistui puskemaan pienen roikun tyhjiin maalivahti Aleksandr Djatchenkon syöksyttyä ruuhkaan suin päin pallon ali.

Ketonen bros. piti vierasjoukkuetta tulisilla hiilillä yhteensä kolmella tilanteella kahden minuutin sisään; Jonnen laukaus vasemmalta meni hieman ohi takatolpalta ja Jessen nosto yli vastaan höyryävän Djatchenkon ylitti myös maalin. Kolmas kuti lähti Jonnen jalasta kaukaa, kovaa ja puolikorkeana, mutta Djatchenko dyykkasi torjumaan näyttävästi takatolpalta.

Johtomaalin tuoma ilo jäi lyhytaikaiseksi, kun HyPS sai käsivirheestä vapaapotkun aivan boksin rajalta hieman oikealle keskisektorilta. Toppari Miro Purosto pommitti pallon kovana ja pienellä kierteellä tarkasti aivan maalin takanurkkaan. Ja vain vitosta myöhemmin vieraat iskivät johtoon toisella hienolla osumalla; seuransa valmennuspäällikkönäkin toimivan Niklas Pippingsköldin yllättävä kierteinen laukaus 25 metristä suoraan Said Elkassin poikkisyötöstä oikealta putosi korkeassa kaaressa aivan riman alle, eikä Rikulle jäänyt juuri mahdollisuuksia torjuntaan.

Viimeinen tapahtuma ennen poistumista tauolle oli punapaitojen pakin hallitsematon puskukatko keskitykseen “albatrossi-tyyliin” eli leveällä käsipuskulla omassa boksissa. Ottelun tuomaristo ei hyvin sijoittuneena kuitenkaan katsonut aiheelliseksi puuttua tilanteeseen, joten ensimmäinen puoliaika päättyi HyPSin komennossa.

Toiselle jaksolla kopeilta näytti pelitapahtumien perusteella palanneen vain yksi joukkue, lisämaaleja hakeva Tico. HyPS keskittyi pelaamisen sijasta lähinnä johtonsa suojeluun, mikä ulosmittautui myös kaikenlaisena sekoiluna ja ala-arvoisena pelleilynä joukkueen taustoja myöten. Luumuilu kostautui onneksi tunnin pintaan, kun jo aiemmin hyvästä paikasta päin Djatchenkoa laukonut Jonne pääsi irtopallosta pamauttamaan verkot tötterölle. Maalia edelsi veljesten seinäpeli, jonka alusti kantavien diagonaalipallojen mestarin Mikko Kourin mainio avaus vasemmalle laidalle.

Pelin täysiin haltuunsa saanut Tico puski palloa jatkuvasti vieraiden päätyyn, ja johto-osuma kävi jo lähellä pallon pomppiessa kohti tyhjää rysää, mutta yksi puolustajista heittäytyi uhrautuvasti siivoamaan pallon päällään juuri ennen maaliviivaa. Myöhemmin Mikko Huupposen vapari aivan 16-alueen rajalta kiersi kivasti muurin yli ja pysähtyi verkkoon, valitettavasti kuitenkin tolpan väärällä puolella.

Voittomaalijahti jäi lopulta tehottomaksi HyPSin kuluttaessa kellosta minuutteja kaikin muin keinoin paitsi pelaamalla. Ainoat merkinnät Atleettien sarakkeeseen olivat lisäajalla tulleet kolme varoitusta palloa hanhiemon lailla hautoneiden hyvinkääläisten koipien kolistelusta. Korteista kaksi nousi Leegolle, joka pääsi “suihkuun” minuutin muita aiemmin.

Ottelu päättyi tasuriin ja HyPS sai kaipaamansa pisteen toisen puoliajan harmillisen vähän jalkapalloa muistuttavan esityksensä turvin. Malmilaisittain tulos oli todella iso pettymys ja jätti melko kitkerän maun kaikkinensa, vaikkei yksittäisiä sijoituksia isompia panoksia pelissä enää ollutkaan. Kauden päätöspeliin Keravalle sen sijaan jäi sulateltavaa Leegon ja Jonnen pelikieltojen verran.

Tähtipelaajapisteet

Niko Ruokolainen: Upean tasaista suoritusvarmuutta niin syöttöpelissä, katkoissa kuin riistoissakin.
Mikko Huupponen: Operoi laajalla säteellä suorastaan himoiten palloa.
Mikko Kouri: Koopan paluu toppariksi toi jälleen lisää pelinavaamismalleja sovellettavaksi.