Kaksi viikkoa poikakalenterin julkaisuun – Nimi ja kansikuva julki

kansikuva2017
Klikkaa nähdäksesi isompi kuva!

Lokakuun puoliväli lähenee ja se puolestaan tarkoittaa sitä, ettei Atleticon kauan odotetun poikakalenterin julkaisuun ole enää kuin kaksi vaivaista viikkoa. Uusimmat uutiset tietävät kertoa kalenterin suunnittelutiimin viimeistelleen tekeleen eilen ja kalenterin editoinnista vastanneen Roni Tammisen lähettävän lopullisen version painoon vielä tämän illan aikana. Sitä kautta kalentereiden pitäisi ennättää saapua tekijöilleen reilusti ennen varsinaista julkistuspäivää, 16.10.2016.

Ensi viikolla on luvassa tietoa ennakkotilaus-mahdollisuudesta, hinnoista ja saatavuudesta, mutta sitä odotellessa meillä on ilo ja kunnia valottaa jälleen tulevan kalenterin sisältöjä ja esitellä virallinen kansikuva. Hyvät naiset ja herrat, Atletico XXL!

 

Ikonisia hahmoja, kuvia ja tilanteita

Kuten Janne Vottonen edeltävässä uutisessa jo paljasti, antaa kansikuva jonkinlaista osviittaa myös itse kalenterin sisällöille. Aiemmin Vottonen ei vielä suostunut avaamaan asiaa sen tarkemmin, mutta tällä kertaa paljastuu jo hieman lisää.

– Edellinen kalenterihan tehtiin enemmän ajatuksella ’otetaan kiva tausta ja laitetaan siihen paidattomia futaajia poseeraamaan vapaavalintaisissa asennoissa’. Meillä oli silloinkin ammattilaiskuvaaja ja -editoija sekä riittävästi kykyä heittäytyä, joten kalenterista tuli jo sillä setupilla todella hyvä. Nyt kuitenkin haettiin selkeästi lisää vaikeusastetta, suunniteltiin jokainen kuva erikseen ja mietittiin sekä henkilövalintoja että rekvisiittoja ihan eri tavalla. Ja se toivottavasti näkyy myös lopputuloksessa, intoilee Vottonen.

Suunnitteluryhmä ehti istua useita sessioita ennen kuvauksia ja myös sen jälkeen kului vielä tunteja ja useita iteraatiokierroksia ennen kuin tekele oli lopulta valmis. Teeman osalta päädyttiin jäljentämään ikonisia hahmoja, kuvia ja tilanteita.

– Kalenteriin valittiin 12, tai kannen kanssa 13, sellaista teemaa, jotka haluttiin uudelleentoteuttaa. Ei niinkään ryppyotsaisesti matkimalla vaan hakemalla vaikutteita näistä kuvista, teoksista ja tilanteista sekä tuomalla ne jollain tapaa nykyaikaan ja tähän meidän omaan kontekstiin sopivan humoristisella otteella, toteaa Vottonen.

Yksittäisiä kuvia Vottonen ei vielä avaa, mutta kertoo kuitenkin kantavan ajatuksen sisälle mahtuneen useita erilaisia kuvia:

– Joukkoon valikoitiin sekä historiallisesti merkittäviä tilanteita ja hahmoja että myös nykyaikaan ja populäärikulttuuriin taipuvia asetelmia. Siellä on siis Atleticon näköisiä jäljennöksiä mm. muutamista tauluista, patsaista ja valokuvista sekä viittauksia esim. leffamaailmaan, kuten vaikkapa kansikuvassa. Uskon vahvasti, että valtaosa kuvista on monelle ainakin etäisesti tuttuja ja vaikka ei olisikaan, niin sekään ei varsinaisesti haittaa.

Paljasta pintaa on tottakai luvassa eikä öljyä ole nytkään säästelty.

– Eihän tämä olisi poikakalenteri, jos vaatteet ei vähenisi. Heittäytymiskyky oli onneksi tapissa myös tällä kertaa ja taisihan siellä jossain kuvassa lähteä jo housutkin pois. Silmänruokaa piisaa siis varmasti. Kalenteri on silti tehty ns. hyvällä maulla ja sillä ajatuksella, että kehtaisi myydä niitä myös sukulaisille tai ripustaa toimiston seinälle ilman, että tulee sanomista, naureskelee Vottonen.

Enää pari viikkoa, niin lopputulos on teidänkin nähtävillänne!