Kolmonen: CLE – Atletico Malmi 1-2 (0-1)

Maalit

0-1 Jesse Ketonen (Mika Tenkanen) 15′
1-1 Rodrigo Acosta 52′
1-2 Jonne Ketonen (Mikko Huupponen) 90+2′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Mika Tenkanen
Iiro Helinen
Niko Eriksson
Timo Kinnunen (C) 71′
Jonne Ketonen
Mikko Huupponen
Janne Hampaala 86′ Alfredo Miguel
Akseli Innanen 63′ Jaakko Peltonen
Roni Tran 63′ Mikko Kouri
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Miro-Aleksi Tissari

Raportti

Atleticon “syksy 2/2” eli kärkijengien käsittelystä selviytymistä seuraava sarjan alemman puolikkaan joukkueiden klaaraamisoperaatio alkoi sateiselta Bolliksen muovilta eteläamerikkalaistaustaisen CLE:n vieraana. Sairastuvan ovet olivat taas viime aikoina käyneet sisäänpäin vähän turhan vilkkaasti ja muutkin menot verottivat ruodusta useamman ukon, mutta laatua riitti pistejahtia ajatellen jalkeille kaikesta huolimatta.

Ottelun alkuvaiheet lupasivat hyvää, ja parin tilanteenpuolikkaan jälkeen pallo löytyi jo kotijoukkueen verkosta. Mikko Huupponen pelasi mestarillisella syötöllä Mika Tenkasen boksiin vasemmalta ja Jesse Ketonen jatkoi luukulta Tenksun tarjoilun tolpan juuresta sisään.

CLE vetäytyi jo avausjaksolla yllättävän syvälle, Tico ei päässyt kunnon paikoille ja ottelun tempo putosi melko verkkaiseksi. Maalin ohella paras tilanne oli Jonne Ketosen painava laukaus, jonka maalivahti Sergio Quilodran torjui. Paljonpuhuvat pallonhallintalukemat ensimmäisen kolmevarttisen jälkeen olivat Ticolle jopa 72-28.

Toisen jakson alkuun CLE:n passiivinen taktiikka tuotti toivottua tulosta erikoistilannemaalin muodossa. Sivuvaparikeskitys oikealta tavoitti massan keskeltä kapteeni Rodrigo Acostan, joka puski pallon taka-alueelta omista korkeuksistaan voimalla maalin takakulmaan ohi Elis Rintalan.

Isäntien kiire väheni ilmeisen riittävältä saaliilta vaikuttaneen tasoitusosuman jälkeen entisestään, ja kaikkiin pelikatkoihin maalipotkuista alkaen alkoi upota kummasti lisää aikaa. Maalin tuoma riemu oli silti jäädä lyhyeen, kun Jesse pääsi tempaisemaan hyvältä sijainnilta boksista, mutta pallo nuoleskeli sivuverkkoa niukasti tolpan väärältä puolelta.

Parikymmentä minuuttia ennen loppua Timo Kinnunen hermostui CLE:n siihen mennessä jo kolmella varoituksella palkittuun “kaksinkamppailupelaamiseen” lopullisesti ja ilmaisi tuntemuksensa vallitseviin olosuhteisiin ottelun erotuomarille hieman turhankin voimakkaasti. Lyhyeksi jääneen sananvaihdon päätteeksi keltainen kortti kohosi Timolle nopeaan tahtiin kahdesti ja Tico tippui kapteeninsa kentältäpoiston myötä loppuajaksi vajaalle.

Latinot kuittasivat tämän jälkeen vielä kaksi varoitusta lisää. Väliin mahtui topparin tontilta oikeaa kaistaa nousseen Niko Erikssonin viuhuva vasemman jalan kaukolaukaus, joka flinttasi sinipaitojen kannalta turvallisesti leveäksi takayläkulmasta.

CLE:n jo tasoitusmaalinsa jälkeen aloittama viivyttely ja ajanpeluu tasapelipisteen turvaamiseksi kostautui lopulta ottelun lisäajan venyessä. Tenksu pudotti Eliksen pitkän avauksen Hupille hyökkäysalueella keskisektorilta hiukan vasemmalle ja Mosan Viikingin vasurista lähti herkullinen keskityspallo puolustuksen selustaan kohti Jonnea, joka nikkasi pallon maalin vastakkaiseen nurkkaan. Viime hetkien voitto-osuma purki malmilaisten turhautumisen kotijoukkueen otteisiin ja se kyllä kuului varmasti Soneran jefukatsomoon saakka.

Jo toista ottelua peräjälkeen Tico osui lisäajalla ekstrapisteiden arvoisesti. Tehoton hallinta oli jo vähällä vesittää muuten turvallisesti kontrollissa olleen pelin, mutta venymiskykyä näköjään löytyy, ja sille tuleekin varmasti vielä käyttöä näin syysrundilla.

Tähtipelaajapisteet

Mikko Huupponen: Keskikentän kenraali päälliköi reviiriään ja alusti illan molemmat maalit.
Mika Tenkanen: Oiva tulitukea hyökkäykselle vasemman pakin tontilta.
Niko Eriksson: Solidi esitys, upeita liukuja sekä kermaisia puolenvaihtoja.