Atleticon poikakalenteri julkaistaan 16.10.2016 – Iso osa tuotoista hyväntekeväisyyteen

Heinäkuussa uutisoitiin Atleticon tekevän uutta poikakalenteria vuodelle 2017. Tämän tekeleen valmisteluista tai sisällöistä ei ole kuitenkaan tihkunut juuri tietoa, mutta seuraavien viikkojen aikana olisi tarkoitus kurkistaa kulisseihin ja raottaa hieman salaisuuksienkin verhoa ennen lähestyvää julkaisupäivää.

Kalenteri myyntiin 16.10.2016

Promokuva

Ensimmäinen informaation palanen saatiin jo viime keskiviikkona, kun sosiaaliseen mediaan ilmestyi tuore, mustavalkoinen otos mystisen päivämäärän kera. Kuten moni varmasti arvasi, viittaa promokuvassa esiintyvä numerosarja siis tulevan kalenterin julkaisupäivämäärään.

Nettisivutiimi tavoittikin projektitiimissä mukana olleen Janne Vottosen kommentoimaan tulevaa kalenteria:

”Projekti on tosiaan kaikessa hiljaisuudessaan edennyt jo varsin pitkälle. Kuvaukset toteutettiin heinäkuussa ja tiukan puurtamisen jälkeen editointikin alkaa olemaan viimeistelyä vaille valmista. Kalenterin olisi tarkoitus lähteä painoon vajaan viikon kuluttua maanantaina ja valmiit kappaleet saadaan toivottavasti noutaa postista parin viikon sisään.”

Sisällöistä Vottonen ei vielä hiisku, mutta tavoitteet ovat ilmeisesti olleet korkealla:

”Sanotaanko vaikka niin, että projekti on sekä taiteellisessa että visuaalisessa mielessä huomattavan kunnianhimoinen ja ajalliset panostukset moninkertaisia edelliseen kalenteriin nähden.  Helpommallakin olisi varmasti päästy, mutta kun kyseessä on Atletico, niin tähdätään toki astetta korkealle ja tehdään ainoastaan priimaa. Lähiaikoina julkaistavasta kannesta voitte toki arvailla jo jotain sisältöihinkin liittyen, mutta jätetään tarkempi teema ja taustaidea vielä ainakin toistaiseksi salaisuudeksi.”

Iso osa tuotoista hyväntekeväisyyteen

Vaikka kalenteri tuo rahaa tietysti Atleticon harrastustoimintaan, suuntaa joukkue ison osan varoista myös yhteiskunnalliseen hyvään. Kalenterin myyntihinnasta ohjataan nimittäin 25%  hyväntekeväisyyteen.

Tarkempana kohteena on Malmin Palloseuran syksyllä 2015 perustama, vähävaraisten futisjunnujen tukemiseen tarkoitettu rahasto, josta on ollut jo merkittävä apu useammalle taloudellisista haasteista kärsivälle perheelle.

”Rahaston perustaminen on ollut yksi seuran viime vuosien hienoimpia päätöksiä. Jokainen meistä tietää varmasti sellaisen tapauksen, joissa lasten harrastus on päättynyt vanhempien heikkoon taloudelliseen tilanteeseen. Se on tosi iso sääli sen lapsen kannalta, sillä futis ja joukkuelajit ihan ylipäänsä tarjoavat mielettömän hienon mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä ihmisenä, maalailee Vottonen.”

Rahaston tarkoituksena on ollut edesauttaa näiden heikommista taloudellisista oloista tulevien junioreiden turnaus-, leiri- ja varustekustannuksissa. Teemat ovat myös Atleeteille tuttuja ja lähellä sydäntä:

”Jos Atleticon vahvuudet kumpuavat jostain, on se nimenomaan yhteisöllisyydestä ja hyvästä yhteishengestä. Näiden kannalta esimerkiksi erilaiset pelireissut ja leiritykset ovat tehneet ihmeitä yhteneväisten asujen ollessa jo jonkinlainen perusvaatimus. Sama pätee myös junioreihin, joille ne yhteiset reissut tarjoavat useimmiten lapsuutensa isoimpia elämyksiä ja hitsaavat ryhmää yhteen. Voin kertoa, että niitä asioita muistellaan vielä myöhemminkin äijäporukoiden saunailloissa. Siksi on iso sääli, jos joltain jää reissu väliin puhtaasti raha-asioiden takia, painottaa Vottonen.”

Kalenterista rahastoon ohjattavien tuottojen määrää on vielä tässä vaiheessa vaikea ennustaa, mutta tavoite on ainakin Vottosella kirkkaana mielessä:

”Me toivotaan toki, että mahdollisimman moni perhe hyötyisi tästä avustamme, mutta jos me omalla panoksella pystytään varmistamaan, että yhdenkin juniorin innostus harrastukseen ja taloudelliset edellytykset säilyvät yli vaikeimpien kausien, on tuki tehnyt tehtävänsä.”