Suomen Regions’ Cup, puolivälierä: SexyPöxyt – Atletico Malmi 0-3 (0-0)

Maalit

0-1 Jesse Ketonen 48′
0-2 Jonne Ketonen (Jaakko Peltonen) 50′
0-3 Jesse Ketonen (Jonne Ketonen) 71′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Niko Eriksson
Miro Rissanen
Akan Okomoh
Timo Kinnunen (C) 63′ Antti Säynätkari
Jonne Ketonen
Jaakko Peltonen 80′ Alfredo Miguel
Janne Hampaala
Kustaa Käki
Jesse Ketonen 86′ Miro-Aleksi Tissari
Mikko Kouri 63′ Roni Tran

Muut vaihtopelaajat

Raportti

KaaPon kellistäminen pilkuilla tiesi Atleticolle pääsyä Regions’ Cupin kahdeksan parhaan joukkoon, mikä tarkoitti historiallisesti parannusta viime kauden suoritukseen jo yhden vaiheen verran.

Puolivälierävastukseksi liiton arvonnassa seuloutui espoolainen kulttijoukkue SexyPöxyt, joka alkuvuosikymmenen sarjapeleissä oli toistaiseksi osoittautunut Ticolle ylivoimaiseksi esteeksi voittamalla kaikki neljä aiempaa keskinäistä kohtaamista. Toisaalta cupin ennakkosuosikkeihin lukeutuvien FC Legirus Interin ja Rauman Pallo-Iirojen rinnalla Pöxyt ja Laaksolahden monttu olivat kuitenkin lähtökohtaisesti jopa huomattavan suotuisa etappi tässä vaiheessa turnajaisia.

Muutaman profiili-Atleetin poissaolo rosterista unohtui nopeasti kotijoukkueen murheiden rinnalla, sillä Pöxyjen vaihtopenkki ammotti omienkin äimistykseksi tyhjyyttään pelaajista, ja mustapaidat joutuivat lopulta kynnelle pelkän avauskokoonpanonsa turvin.

Ticon jokseenkin tahmeasta ensimmäisestä puoliajasta jäi kouraan jokunen maalipaikka. Ensimmäisen laukoi vaarattomasti yli ja leveäksi jo muutaman minuutin pelin jälkeen Leego Hampaala Pöxyjen kulmapotkusta startannutta nopeaa vastahyökkäystä kapellimestaroineen Jonne Ketosen syötöstä. Puolen tunnin korvilla Leegokin onnistui viimein painamaan pallon kohti maalia “yllätyksettömästi” liukkarilla Kusti Käen kulmurista, mutta isäntien puolustus ehti tielle.

Pöxyt hakeutui avausjaksolla laukaisupaikoille hanakasti, mutta pallot viuhuivat yhtä lukuunottamatta ohi Elis Rintalan vartioiman maalin; Janne Koskelan tökkäys luukulta aikoinaan liigassakin pelanneen Olli-Pekka Itälän keskityksestä vasemmalta ei sekään päässyt Eliksen rukkasia pidemmälle. Ja kun Kustinkin kuti kohti etunurkkaa hyviltä sijainneilta hyytyi hattaraksi matkalla maalivahti Markus Paulamäen hanskojen huomaan minuutti ennen taukoa, oli tilanne tauolle poistuttaessa edelleen 0-0.

Toista jaksoa oli kellossa kolmisen minuuttia, kun Tico osui Pöxyjen reppuun ensimmäistä kertaa sitten syksyn 2010. Jonne ehti terävimmin korkeana isäntien boksiin pomppineeseen palloon ja “pani kolikon flipperiin”. Pienen kimpoilun päätteeksi paikalle höyrysi isoveli Jesse, joka tuikkasi muhkuran perille Paulamäen vasemman käden alakulmaan.

Vain kahta minuuttia myöhemmin myös Jonne sai nimensä maalisarakkeeseen. Jasu Peltonen bongasi Jonnen liikkeen vasemmalla ja ajoitti tarkan syöttönsä mestarillisesti. Pienen ajon päätteeksi pakit lakosivat tieltä parilla vetoharhautuksella ja pallo painui maalin samaan nurkkaan kuin hetkeä aiemminkin. Myös Mikko Kouri sivalsi kuulan kertaalleen sisään tovia myöhemmin, mutta komean viimeistelyn nollasi avustavan erotuomarin paitsioliputus, katsomoraporttien mukaan vähintäänkin kyseenalaisesti.

Elis esitti maalillaan tilanne toisensa perään varmoja otteita, ja poimi kivitalon kokoisen Fatos Sylankin vihaisen vedon vaivatta. Heti Sylan pommin perään Tico iski kolmannen kerran, kun Jonne syötti pallon kuin kiusallaan Pöxyjen toppareiden väliin, Jesse suihki latua perille boksiin ja vielä Paulamäen nätisti kierrettyään sijoitti pallon tyhjään rysään.

Neljäs maalikaan ei lopulta ollut kaukana. Jesse pyrki toistamiseen ohittamaan byyrarin juosten, mutta liiaksi poispäin maalista ajauduttuaan pudotti laitaan Kustille, jonka keskitys vasemmalta tavoitti taka-alueelle liikkuneen Jasun. Vaihtopenkin odottaessa suoraa volleypiiskaa Jaska ottikin pallon ensin alas, jolloin Paulamäki sai juuri riittävästi lisää siimaa lipuakseen peittämään seuranneen laukauksen turvallisesti.

Tuoreista vaihtojaloista olisi varmasti ollut iloa Pöxyille, joiden loppukiri jäi nyt kunnolla käynnistymättä, ja hienoisesta painostuksestakin huolimatta ainoaksi konkreettiseksi saaliiksi loppuminuutesta kotijoukkueelle jäi kaksi varoitusta turhan reippaista otteista. Ottelu päättyi näin Ticon 3-0-vierasvoittoon.

Makea voitto – ylipäätään Atleettien historian ensimmäinen Pöxyistä – johdatti Atleticon jo valtakunnallisen neljän parhaan joukkoon eli taistelemaan cupin finaalipaikasta. Välieräparit ovat huomisen arvonnan myötä selvillä jo noin puolen vuorokauden päästä!