Kolmonen: FC Legirus Inter – Atletico Malmi 1-0 (0-0)

Maalit

1-0 Mikko Halonen 63′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Niko Eriksson
Iiro Helinen
Akan Okomoh
Timo Kinnunen (C) 70′ Jani Hannula
Roni Tran 52′ Jesse Ketonen
Jaakko Peltonen
Mikko Huupponen
Mika Tenkanen
Mikko Kouri 76′ Alfredo Miguel
Jukka Haarala

Muut vaihtopelaajat

Miro Rissanen

Raportti

Kevätkierroksen tapaan vastustajien kaliiberilla mitaten syksyn haastavat alkumetrit olivat taittuneet Ticolta jotenkuten kohtuullisesti, kun matkaan oli tarttunut ensin “voitettu” sarjapiste vaikeasta ottelusta NJS:ää vastaan ja perään toinen “hävitty” tasuritäky Reippaalta. Plussaksi on laskettava toki se, että kumpikin kilpakumppaneista sarjataulukon yläkolmanneksella myös menetti näissä otteluissa kaksi pistettä.

Viiden ensimmäisen rundin aikana vastaan tulevista kärkinelikon joukkueista seuraavana vuorossa oli Korson iso mörkö, FC Legirus Inter, joka keväällä Mosassa poistui Atleettien kotidebyytistä voittajana lukemin 4-0. Vieraspeli Vantaalla tarjosi haasteita jo kokoonpanon puolesta, kun Jonne Ketosen ja Kusti Käen kaltaisten runkomiesten poissaolojen lisäksi rosteri jäi muutenkin ohueksi jo (ehjien) jalkaparien määrässä. Onneksi aina luotettava sotaratsu Jani Hannula oli esiintynyt edukseen Atletico Akatemian peleissä Vitosessa ja oli jälleen valmiina stunttaamaan isommissakin ympyröissä.

Ottelu alkoi odotetulla tavalla Legiruksen painostaessa ja hallitessa palloa samalla kun Tico vetäytyi pelisuunnitelman mukaisesti pelaamaan puolustus etusijalla. Siinäpä ehtoon avauspuoliaika pähkinänkuoressa. Legiruksen parhaat paikat sai hävyttömiä maalimääriä pitkin kautta räiminyt kärkipari Zakaria Kibona – Samuel Chidi, mutta keltaisen puolustusmuurin läpäisseet pallon pysähtyivät kerta toisensa perään punaisenhohtoisessa sotisovassaan loikkineeseen ihmemieheen nimeltä Elis Rintala.

Chidin pusku Kibonan keskitykseen jo neljännellä peliminuutilla oli matkalla kohti etuyläkulmaa, jonne väliin ehti kuitenkin Eliksen hanskapari. Myös Kibona joutui toteamaan puolenkymmentä isoa torjuntaa jo avausnelivitosella venyttäneen Eliksen paremmakseen, samoin kuin toppari Alex Bonilla, jonka ohjauksen kulmapotkusta Elis ohjasi refleksitorjunnalla tolppaan ennen pallon vangitsemista. Keskikentällä peliä pyörittäneiden Fernando Cozar Torresin ja Mikko Halosen antamat erikoistilanteet olivat alati vaarallisia.

Toinen jakso alkoi malmilaisittain urhoollisen ja ennen kaikkea menestyksekkään puolustustaistelun jälkeen lupaavista 0-0-numeroista. Käsikirjoitus ei juuri avauspuolikkaasta muuttunut: Legiruksen pommitus kohti Elistä jatkui, ja vaikkei isäntien äkäinen prässi juuri antanutkaan Ticolle siimaa ihmeempiin hyökkäyksiin, oli tekemisen taso silti jotain aivan muuta kuin kevään yksipuolisessa pässinjuoksutuksessa.

Lopulta reilun tunnin jälkeen Legirus sai haluamansa ja rokotti yhdestä Atleettien alakerran harvoista virheistä. Mika Tenkanen voitti pääpallon taka-alueella Legiruksen sivuvaparissa, mutta pusku epäonnistui karkeasti ja pallo palautui kohti rankkaripilkkua – suoraan Halosen jalkaan. Vielä kesken liikkeen kaatuessaankin Halonen sai sijoituksensa taakse riittävästi voimaa toimittaakseen pallon tolpan juuresta verkkoon Eliksen näppien ulottumattomiin.

Toisella puoliajalla kotijoukkueen laukaisutarkkuus alkoi kärsiä ja pallot viuhuivat useammin ohi sektorin kuin kohti, mutta Elis joutui silti venymään parhaimpaansa Chidin ja laitapakki Manuel Rodriguez Tejeron yritysten lisäksi jopa omista päin kimmonneiden pallojen edessä.

Lopussa “taktiikan Mozart” Timo Kinnunen käskytti pakkansa profiilia yläpainoisemmaksi, ja erityisesti puolustuslinjasta Pirlona pallona jaelleen toppari Akan Okomohin tarjoilut avasivat kaksi hyvää paikkaa. Kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa Akanin keskityksestä oikealta Tenksu Tenkanen pääsi puskemaan kohti etualakulmaa, mutta jäätävän pitkänhuiskea maalivahti Sergei Losev kaatui tielle kuin moottorisahan kellistämä ikihonka.

Vielä ajassa 90+3′ Akanin alhaalta lähettämä avaus synnytti myös ottelun viimeisen tontin; Jesse Ketosen ykköstatsi suoraan syötöstä nosti pallon jo yli Losevin ja kohti tyhjänä ammottanutta maalia, mutta puolustajat ehtivät kuitenkin vielä väliin siivoamaan tilanteen.

Legirus piti pisteet kotonaan niukalla maalin voitolla. Todella huomattavasti rumemmat lukematkin olivat mahdolliset ilman Eliksen huipputorjuntoja, mutta toisaalta loppuhetkien tilanteiden myötä kaikki saumat tasuriinkin olivat olemassa loppuun asti. Mahdollisuus revanssiin on onneksi luvassa jo reilun viikon päästä Pukinmäessä käytävässä taistelussa Regions’ Cupin finaalipaikasta!

Tähtipelaajapisteet

Elis Rintala: Yksinkertaisesti häikäisevä esitys, gamesaveria toisensa perään.
Jaakko Peltonen: Kovaa duunia keskikentällä Legiruksen tiukan prässin puristuksissa.
Mika Tenkanen: Väkivahva kaksinkamppailuissa, jotka Legirus voitti vain rikkomalla.