Kolmonen: Atletico Malmi – Töölön Taisto 3-3 (1-1)

Maalit

1-0 Mikko Kouri (Kustaa Käki) 6′
1-1 Niklas Keränen 27′
1-2 Otto Kaipio rp. 56′
2-2 Jonne Ketonen (Timo Kinnunen) 62′
2-3 Jeremie Malolo 82′
3-3 Timo Kinnunen (Kustaa Käki) 90+1′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Henri Mattsson
Iiro Helinen
Miro Rissanen 35′ Niko Eriksson
Jani Hannula 46′ Timo Kinnunen
Jonne Ketonen 82′ Alfredo Miguel
Mikko Huupponen (C)
Janne Hampaala 46′ Janne Hampaala
Kustaa Käki
Jesse Ketonen
Mikko Kouri 39′ Miro-Aleksi Tissari

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Lohkon neljä kärkijoukkuetta höystettynä Koillisen Derbyllä – siinä Atleettien syyskauden avaava viiden pelin kivireki keulan osalta lähes gladiaattorimaisen kovassa kolmoslohkossa. Putken päätteeksi Ticon vieraaksi saapui viime vuosien keskinäisissä otteluissa tahtipuikkoa heiluttanut Töölön Taisto.

Kuvauksellisen kaunista kesäpäivää Pukinmäessä sävytti todella tukevalla pensselillä kautta koillisen Helsingin suihkinut myrskytuuli, joka laittoi koville niin pelaajien pallonkäsittelytaidot kuin kalkkien ulkopuolella “pallopoikien” kintereetkin. Molemmat joukkueet jalkautuivat otteluun väkevillä yksitoistikoilla, mutta vaihtomiehistön osalta Atletico näytti ottelun alkaessa olevan vahvoilla jalkaparein 5-2.

Ikitaistelija Leego Hampaala herätteli katsomoa heti alkuminuuteilla viuhuvalla vastapallokudillaan yli vieraiden maalin. Jatkoa seurasi ilahduttavasti maalin muodossa vain pari minuuttia myöhemmin jalkapalloboheemi Kusti Käen ruokkiessa Mikko Kouria mestarillisella pystypallolla keskikentältä linjan taakse. Herkkupalan turvin Koopa eteni paikkaan vasemmalta ja sijoitti pallon kliinisesti taka-alakulmaan ohi Taiston “resurssimaalivahti” Atte Viskarin.

Vartin kohdalla Elis Rintala Tico-maalilla joutui sukeltamaan vasemmalleen liimaamaan Santeri Aholan kierteisen sijoituksen alakulmasta. Ja heti perään jäävuoren kokoinen kärkimies Niklas Keränen otti pallon suojaukseen vitosen kulmalla, kääntyi ketterästi ja pakotti Eliksen reagoimaan terävällä torjunnalla etunurkalta.

Kotijoukkueen seuraavan tilanteen juonivat veljekset Ketonen, kuten jo monesti aiemminkin; Jonnen läpisyöttö vapautti Jessen vauhtiin, mutta puolustajien ihmetellessä maalivahti Viskari oli tilanteen tasalla ja syöksyi jalkoineen siivoamaan tilanteen.

Jakomäestä asti lehtereille saapuneiden asiantuntijoiden harmiksi Taisto painoi pelin tasoihin halvalla erikoistilannemaalilla, kun Miro Olsonin antama kulmapotku ei pysynytkään Eliksen näpeissä ja irtopallon tuikkasi sisään armoitettu maaliruisku Keränen. Pallo kävi niukin naukin maaliviivan takana ennen purkua, mutta avustavan erotuomarin lippu oli välittömästi pystyssä maalin merkiksi.

Tasoitusta seuraavasta hyökkäyksestä Jesse karkasi läpi, mutta ajautui maalivahtia kiertäessään sivuun oikealle. Kääntö luukulle kolahti keskityspallona ylärimaan, eikä jatkotilanteestakaan tullut kalua. Avausjakson viimeinen kolmannes jäi varsin tilanneköyhäksi kentän puolella; sitä vastoin vaihtopenkillä riitti viihdettä, kun kaikki irtoroina alkaen analyytikon karkkipussista pelaajien ja huollon varusteisiin löytyi jatkuvasti viiden metrin päästä tuulen voimasta kenttäalueen aitaan pingottuneena.

Ticon vaihtomiesylivoima hupeni kummasti toisen puoliajan alkuun mennessä, kun ensin avauksesta sivuun joutuivat jalkavaivaisina ennen aikojaan Miro Rissanen ja Koopa. Jatkoksi tauon aikana kentältä poistuivat logistisista syistä festariesiintyjät Leego ja stunt-mies primus inter pares Nani Hannula.

Jessen jalka nousi tauon jälkeen edelleen kevyesti kuin kusevalla koiralla ja kiituri irtosi lupaaviin hyökkäyksiin viiden minuutin kuluessa re-kick-offista kahdestikin. Ensimmäinen veto taittui tiukasta kulmasta vasurilla yli maalin, ja välittömästi perään pallo kävi jo lähes maaliviivalla. Tontin alusti syötöllään tempokuljetusten mestari Kusti, jonka tarjoilusta Jessen sijoitus ohitti Viskarin torjunnan ja lirui kohti maalia. Yhtäaikaa pakkien kanssa tilanteeseen liukui vielä Hena Mattsson, jonka jalasta erotuomari lopulta totesi pallon menneen tolpan vierestä päätyviivan yli.

Tico-maalilla hyökkäysvaunu Keränen oli unohtunut luvattoman vapaaksi keskityspalloon, mutta räimi yrityksensä vaarattomasti kirjaimellisesti moukarihäkkiin. Muutamaa minuuttia myöhemmin erotuomari osoitti pilkulle pallon osuttua Henan käteen keskitystilanteessa. Rankkarin upotti keskelle maalia kasa hiuksia Nurmijärveltä, Otto Kaipio.

Tunnin pelin jälkeen Atletico alkoi saada luotua yhtäjaksoisemmin painetta Taiston päätyyn. Purkupallo vasemmalta päätyi Mikko Huupposelle, joka siirsi vierelleen taustalta väkevästi nousseelle Timo Kinnuselle. Yleisön “Malmin Beckhamiksi” ristimä kippari lähetti Messin silakannahkakengillä syvyydestä luukulle upean keskityksen, jonka jatkoi perille verkkoon ilmavalla syöksypuskulla Jonne, ja peli oli jälleen tasan.

Henan mehevä pudotus päällä takatolpalta Timon keskitykseen ehti ohittaa maalinedustan ennen Jonnen saapumista, ja vaihtomies Mika “10xu” Tenkanen laukoi hyvästä paikasta karkeasti leveäksi “Ben” Tissarin raivoprässillä ja syötöllä luoman tilanteen päätteeksi. Aholan laukaus päätyi vaarallisesti Eliksen maalin katolle ennen kuin Töölön punaiset kesken Atleettien myllytyksen iskivät kolmannen kerran. Pystypallo tavoitti kohdepelaaja Keräsen, joka jakoi viereensä Jeremie Malololle. Väkkärämäinen “Kite” ajoi vasemmalta sisään boksiin ja iski pallon varmasti maalin takakulmaan.

Ottelun vedellessä viimeisiään Atletico sai vielä kulmapotkun vasemman hyökkäyssivustan puolelta. Kustin erikoistilannekeskitys löysi massan keskeltä Timo Kinnusen, joka puski pallon komeassa kaaressa maaliin yli maalivahti Viskarin. Tuulisen lauantain iltapäiväpuhde sai vaikeuksienkin jälkeen Ticon kannalta melko onnellisen lopun.

Kahdeksasta kohtaamisesta kärkinelikon joukkueiden kanssa nyt viidettä sijaa miehittävä Tico raapi yhteensä hikiset kuusi pistettä – kolme keväällä (vierasvoitto Reippaasta) ja saman verran nyt syksyn alkajaisiksi (kotitasurit NJS:ää, Reipasta ja Taistoa vastaan). Lohkon muilta seitsemältä joukkueelta saldo kahdeksan ottelun jälkeen sen sijaan on täydellinen, kahdeksan voittoa ja 24 pistettä. Loppukauden kuuden matsin tavoite lienee siis jotakuinkin selvä…

Tähtipelaajapisteet

Kustaa Käki: Kun kaikki ylisanat on jo käytetty. Silkinpehmeä pallojonglööri heittelee helposti syrjään vielä 30 kiloa isompiaankin.
Timo Kinnunen: Kotiyleisön kestosuosikki toi penkiltä johtajuuden lisäksi myös yllättävästi tehoja.
Miro-Aleksi Tissari: Syntymäpäiväsankarin kauden sarjapelidebyytti oli totutusti pirteän energinen esitys.