Suomen Regions’ Cup, 4. kierros: Atletico Malmi – KaaPo 4-2 rp., 1-1 (0-0)

Maalit

0-1 Sami Nyholm 81′
1-1 Jesse Ketonen (Jonne Ketonen) 89′

Rangaistuspotkukilpailu

0-0 Sami Nyholm; torjunta
1-0 Jonne Ketonen; maali
1-1 Leevi Puputti; maali
2-1 Kustaa Käki; maali
2-1 Olli Rihko; ylärima
3-1 Roni Tran; maali
3-2 Kalle Luotonen; maali
4-2 Patrick Purola; maali

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Niko Eriksson
Timo Kinnunen (C)
Miro Rissanen
Mika Tenkanen 63′ Akseli Innanen
Mikko Huupponen
Jaakko Peltonen 54′ Kustaa Käki
Janne Hampaala 77′ Roni Tran
Jonne Ketonen
Jesse Ketonen
Jukka Haarala 68′ Patrick Purola

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Divarien lomassa rullaava Regions’ Cup oli edennyt vaivihkaa jo 4. kierrokselle eli keväämmällä turnauksen aloittaneista 128 piiritason joukkueesta jäljellä oli enää 16. Viime kesänä Atletico lensi cupista laulukuoroon samassa vaiheessa (tuolloin kierros oli tosin 5.) kaiken kaikkiaan uuvuttavalla Sundomin vierasmatkalla.

Tälläkin kertaa vastustaja tuli piristävästi muista maisemista; Kaarinan Pojat Turun perinteisesti vahvasta Kolmosen skenestä pelasi vielä viime kaudella Kakkosta ja oli helposti laskettavissa jäljellä olevien joukkueiden eliittiin mm. joka ilmansuunnassa kummittelevan FC Legirus Interin kanssa.

Ottelu Puksun “Colosseumilla” käynnistyi vauhdikkaasti, kun jo neljännellä minuutilla pallo oli KaaPon verkossa Jonne Ketosen kierrettyä veskarin Timo Kinnusen pystypallon turvin. Avustavan erotuomarin lippu sojotti kuitenkin kohti taivasta paitsion merkiksi.

Toisessa päässä tapahtui heti perään, kun KaaPon Jami Hannuniemi reagoi nopeimmin Tico-puolustuksen tuhnuksi jääneeseen palautussyöttöön alaspäin. Elis Rintala maalilla oli omiensa onneksi myös tarkkana ja torjui kahdesti, ensin jalallaan ja peitti vielä riparinkin etunurkalta. Seuranneesta kulmapotkusta vieraat rummuttivat aikaiseksi kolme laukausta, mutta luukulle kohonnut keltainen lihamuuri pysäytti näistä jokaisen.

Seuraavankin kunnon tilanteensa vierailija loi kulmapotkusta vaarallisella puskupallolla, jonka rapakon takaa lomaksi naamioidulta parin viikon massakaudeltaan suoraan Atleettien avauskokoonpanoon palannut Mika Tenkanen tolppamiehenä siivosi mallikkaasti.

Avausjaksolla palloa 56-prosenttisesti hallinnut KaaPo sai vielä pari hyvää tekopaikkaa. Ensin Janne Tuominen kiskaisi jalastaan irti kaiken taka-alueella pomppineeseen irtopalloon, mutta Elis peitti komeasti etutolpalta. Hetkeä myöhemmin väkevimmin läpisyöttöön oikealta punnertaneen raamikkaan Hannuniemen neppi ohitti Eliksen vastaantulon lisäksi myös takatolpan. Taukolukemat 0-0.

Toisella puolikkaalla myös Ticokin alkoi viimein saada tontteja aikaiseksi. Jonnen pisto laatikkoon jätti jopa kolme keltapaitaa mellastamaan täysin vapaina, mutta kenties tilanteesta yllättyneenä Jugi Haarala sai sutaistua pallon vain päin maalivahti Jesse Peltosta.

Jugi pääsi kokeilemaan viimeistelytaitojaan vielä toistamiseen. Vaihdosta kentälle kirmannut boheemi jalkapallotaiteilija Kusti Käki riisti pallon keskialueella Mikko Huupposelle, jonka syötöstä Jugi irtautui KaaPon takalinjalta boksiin. Sijoitus Peltosen längistä vaihtoi juuri riittävästi suuntaa valuakseen edestä ohi maalin. Kulmapotkun jälkitilanteesta Jonne pamautti kohti etunurkkaa, mutta Peltonen oli jälleen hanskoineen tiellä.

Kustin sisääntulo jatkui vahvoilla suorituksilla, kun pallottelu Jonnen kanssa vasemmalla avasi väylän maalille. Peltonen torjui Kustin tiukan laukauksen lisäksi myös Pati Purolan jatkoyrityksen ja lopuksi puolustajat pääsivät väliin miltei maaliviivalla.

Pelikellossa oli noin kymppi jäljellä, kun vaihtomies Kalle Luotosen voimakas vapaapotku parinkympin takaa hieman keskustasta vasemmalle ei pysynytkään Eliksen rukkasissa. Pallo jäi kimpoilemaan luukulle flipperinä, kunnes puolustaja Sami Nyholm leipoi sen akrobaattisesti verkkoon asti.

Minuuttia ennen täyttä aikaa KaaPo oli jo paketoida pelin lopullisesti, kun Ticon linja suli pahasti ja “Jammu” Hannuniemi karkasi yksin läpi joukkueensa vasemmalta sivustalta. Hyökkääjä kuitenkin hätäili ratkaisussaan ja laukoi Elis täysin armoillaan heti boksiin päästyään karkeasti yli maalin.

Tässä vaiheessa iltaa käsikirjoitus menikin jo niin kiharaksi, ettei David Luizin parturikaan olisi saanut aikaiseksi samanlaista. Jesse Ketonen oli kärsinyt pahoista krampeista KaaPon johtomaalin jälkeen, mutta enempää vaihtomiehiä ei ollut jäljellä, joten fysiikkavalmentaja Jugin tehtäväksi jäi murjoa Jesseltä pohkeet taas auki. Uhkapeli kannatti, sillä takaisin kalkkien sisäpuolelle palattuaan Jesse puski pallon Jonnen vasemmalta antamasta keskityksestä verkkoon ohi ulkona seisseen Peltosen, heti Hannuniemen läpiajoa seuranneesta hyökkäyksestä.

Viime hetkien tasoituksen jälkeen edessä oli kutkuttavasti rangaistuspotkukilpailu. Ticon edellinen voitokas pilkkukisa oli kaudelta 2012 Regions’ Cupin ottelusta FC ALPC:tä vastaan, ja väliin mahtui kaksikin hävittyä potkukimaraa, joista toinen Kiffenille juuri Pukinmäessä niin ikään Regions’ Cupin merkeissä 2013.

Skaban avasi KaaPon Sami Nyholm, joka ei onnistunut ohittamaan Elistä enää toistamiseen saman illan aikana vaan suuntasi vetonsa liiaksi keskelle ja Elis torjui. Jonne laittoi omastaan pallon varmasti oikeaan alakulmaan KaaPon Leevi Puputin suorittaessa yhtä viileästi vasempaan yläseen. Kusti Käen röyhkeä panenka-nosto korkealle riman alle oli ehtoon todellinen helmi. Kolmannen parin aloittaneen Olli Rihkon kolautettua pallon vain poikkiparruun etulyöntiasema siirtyi yhä vahvemmin Ticolle. Roni Tranin puolikorkea veto jaksoi oikealta verkkoon, vaikka maalivahti Peltonen saikin hieman kättään väliin, ja Kalle Luotonen piti joukkueensa toiveet elossa kliinisellä vedolla oikeaan alanurkkaan. Voiton avaimet sai haltuunsa Pati Purola, joka pussitti päivän viimeisen pallon vasemman tolpan juureen käynnistäen kotijoukkueen voitonjuhlat.

Pelin taso ei noussut kovin korkealle, mutta ainakin tasaista oli KaaPon hallitessa hienokseltaan avauspuoliaikaa ja Atleticon puolestaan jälkimmäistä. Peliajan huikeat loppuhetket ja jännittävän pilkkukisan voitto laadukkailla vedoilla päästivät Atleetit hyvillä mielin ensi kertaa turnauksen kahdeksan parhaan joukkoon odottamaan vitosrundin arvontaa ensi tiistaina.