Kolmonen: Vesa – Atletico Malmi 0-1 (0-1)

Maalit

0-1 Henri Mattsson (Mikko Huupponen) 28′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Henri Mattsson
Niko Eriksson
Timo Kinnunen (C) 69′ Niko Ruokolainen
Mika Tenkanen
Mikko Huupponen
Jaakko Peltonen 46′ Akan Okomoh
Janne Hampaala 60′ Jukka Haarala
Jonne Ketonen 83′ Jani Putkonen
Mikko Kouri 78′ Roni Tran
Kustaa Käki

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Atletico tavoitteli parin viikon takaisesta derbystä alkaneelle orastavalle voittoputkelleen lisää pituutta Töölön Vesan vieraana Pallokentän tekonurmella. Muutaman vuoden tauon jälkeen takaisin Kolmoseen noussut Vesa oli kauden avausottelusta raapimansa voiton jälkeen suistunut synkkään viiden ottelun tappioputkeen, eikä kesän kynnyksellä kertynyt massiivinen loukkaantumissuma ainakaan helpottanut joukkueen tilannetta.

Ottelun ensimmäisen puoliajan käsikirjoitus oli varsin selvä: Tico jauhoi palloa minkä jaksoi, kun taas Vesa pudotti pakkansa suosiolla alas ja pyrki varsin laiskahkosti tavoittelemaan nopeaa kärkimiestään Matti Virtasta vastaiskujen toivossa.

Alkuillan ensimmäinen tilanne lankesi Jonne Ketoselle, joka jo femman pelin jälkeen pääsi paikkaan Mikko Kourin ja Leego Hampaalan syöttöjen avattua Vesan puolustuksen. Maalivahti Matias Marjander kuitenkin lipui vastaan peittämään läheltä kohti tulleen pallon onnistuneesti.

Hetken perästä Jasu Peltosen puolivolley keskityspalloon taka-alueelta karkasi karkeasti yläilmoihin. Atleettien huolimattomat viimeistely-yritykset kävivät lopulta Vesan kukkaronkin päälle, kun Kusti Käki ja Mikko Huupponen raivottivat kymmenen minuutin sisään kaksi Penaltyn pelipalloa päätyverkon ja kallioiden yli suoraan Olympiastadionin pohjoispäädyn raksamonttuun, josta munkit saivat samalla viimeisen leposijansa.

Lopulta pallo löytyi viimein oikeasta paikasta eli Vesan maaliverkon poimuista. Hupi Huupponen antoi sivuvaparin oikealta ja massan läpi takatolpalle päätyneen pallon jatkoi verkkoon Henri Mattsson.

Myös Hupin toinen keskialueen vapari oli vähällä tuottaa maalin, kun nopea pystypallo yllätti Vesan linjan ja Jasu pääsi nokikkain Marjanderin kanssa. Byyrarin ohittanut nosto pomppivasta pallosta kohosi kuitenkin samalla myös maalin yli. Taukotilanteeksi jäi näin 1-0 Ticolle.

Toisen jakson alkajaisiksi Jonne pisti Marjanderin torjuntataidot koetukselle, mutta maalivahti oli mukana ja dyykkasi nopeasti jalanvaihdon jälkeen lähteneen laukauksen tielle. Vesa puolestaan säikytteli Atleetteja reilun tunnin pintaan pahemman kerran, kun kulmapotkujatkosta pallo livahti etusivuverkkoa hipoen kentän päätyverkkoon.

Naftaliinista kauden ensiesiintymiseensä kaivettu fudiskiusaaja Jani Putkonen pääsi kentälle juuri sopivasti seuraamaan kuinka Vesa uskalsi loppua kohden vähitellen nostaa pakettiaan tasoitusmaalin toivossa ja pisti vieraansa lujille. Anthony El Gendyn matala, kierteinen sijoitus näytti jo painuvan tolpan juuresta verkkoon, mutta Elis Rintalan oikea käsi venyi torjumaan pallon ulos aivan viime senteillä!

Vesan viime hetkien tiukka painostus sai pelikellon suorastaan matelemaan ja kolme lisäminuuttia tuntuivat ikuisuudelta. Lopulta ottelun kuumottavat päätöshetket poikkasi erotuomarin pilli.

Alkuun ehkä helpolta vaikuttaneesta pelistä tulikin jotain aivan muuta, kun niukka johtoasema ei hallinnasta huolimatta karttunutkaan toivotusti eikä syvältä puolustanut kotijoukkue myynyt nahkaansa halvalla. Paperilla tavoite kuitenkin täyttyi ja kolmen voiton suoran myötä Ticon kuntokäyrä jatkaa edelleen oikeaan suuntaan.

Tähtipelaajapisteet

Elis Rintala: Nolla pysyi jälleen, pelasti voiton kotiin jäätävällä loppuhetkien venytyksellä.
Kustaa Käki: Beast! Työhevonen ja trequartista samassa paketissa, uskomattoman kova luu.
Henri Mattsson: Kuin Zlatania peluuttaisi laitapakkina, haistoi hienosti voittomaalin.