Kolmonen: TiPS – Atletico Malmi 1-7 (1-1)

Maalit

0-1 Mikko Kouri (Mikko Huupponen) 16′
1-1 Daniel Antman 23′
1-2 Mikko Kouri (Jonne Ketonen) 61′
1-3 Jaakko Peltonen (Jonne Ketonen) 64′
1-4 Mikko Kouri (Mikko Huupponen) 67′
1-5 Jesse Ketonen (Jonne Ketonen) 70′
1-6 Janne Hampaala 72′
1-7 Roni Tran (Jonne Ketonen) 78′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Henri Mattsson
Niko Eriksson
Timo Kinnunen (C) 76′ Miro Rissanen
Jani Hannula
Mikko Huupponen
Jaakko Peltonen 81′ Patrick Purola
Janne Hampaala 81′ Alfredo Miguel
Jonne Ketonen
Mikko Kouri 71′ Roni Tran
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Aurinkoisen keskiviikon iltapelissä Atletico kohtasi syvällä Itä-Vantaan perukoilla Hakunilan urheilupuiston mainioissa fasiliteeteissa viimeisen vuosikymmenen ajan ahkerasti Kakkosen ja Nelosen väliä sahanneen Tikkurilan Palloseuran, joka täksi kaudeksi oli jälleen noussut Kolmoseen. Lupaavan kevään jälkeen TiPSin kuntokäyrä oli kääntynyt jyrkkään laskuun ja kahdessa edellisessä sarjapelissään vihreät olivat saaneet Legirukselta ja Töölön Taistolta tukkapöllyä rumin yhteismaalein 2-19.

Ticon formi sen sijaan alkaa olla taas toivotulla mallilla, ja tahmeasta alkukaudesta huolimatta voittojakin Atleetit olivat raapineet peräjälkeen jo neljä. TiPS-pelin alla joukkueen kokoonpanoa jäyti pienimuotoinen pula laitapuolustajista, mutta kaikeksi onneksi kymmenen edarikauden päälle Atletico Akatemiaan “eläköitymään” vetäytynyt Jani Hannula oli käytettävissä vielä edellisenä iltana Vitosta tahkottuaankin. Myös tuore värväys Alfredo Miguel pääsi nyt ensimmäistä kertaa mukaan rosteriin.

Ottelun alku ei kotijoukkueelle leppoisaa iltapuhdetta lupaillut. Mikko Kouri katkoi TiPS-puolustuksen huolimattoman poikkisyötön omassa päädyssä jo avausminuutilla, mutta laukoi metrin pari ohi alanurkasta. Vihreiden syöttöpeli ei muutenkaan ottanut osuakseen kohdilleen, vaan ainakin ensimmäisen parinkympin ajan pallot napsuivat jatkuvasti melkeinpä useammin keltaisille tai rajoilta yli kuin omille.

Nopeudellaan TiPSin verkkaiselle alakerralle roppakaupalla harmaita hiuksia aiheuttanut Jesse Ketonen pääsi viiden minuutin sisään pommittamaan kolmesti: ensin pakki rinnalla päin maalivahtia, toinen piiska karkasi niukasti yli, ja kolmannen, maalin takayläkulmaan painuneen pallon nollasi avustavan erotuomarin sähäkkä paitsioliputus. TiPSin ensimmäisestä vedosta vastasi ex-superjunnu Daniel “Muurahaismies?” Antman, jonka läheltä massan keskeltä lähteneen yrityksen torjui Elis Rintala Tico-maalilla.

Kello tikitti 16. minuuttia, kun Mikot Kouri ja Huupponen pelasivat hienolla seinäsyötöllä isäntien linjan puhki boksin rajalla. Hupin vapauttava passi lähti kauniisti ulkosyrjällä, samoin kuin Kourin matala viimeistely ohi maalivahti Petteri Lehtisen.

Avausvartin voimasuhteet saattoivat jo ennakoida pelistä yksipuoleista näytöstä, mutta toisin kävi, sillä TiPS nousi kuin varkain tasoihin ovelalla viimeistelyllä. Eliksen vastaantulo pakotti maalia kohti höyrynneen Antmanin väistämään vasemmalle, mutta hyökkääjä käänsi vielä päätyrajalla rintamasuuntansa vasemman kautta takaisin kohti maalia ja laukoi pallon oikealla jalallaan todella pienestä kulmasta hallitusti takanurkkaan.

Maali tasoitti kertalaakista paitsi pelitilanteen lisäksi myös voimasuhteita ja avausjakson jälkimmäinen puolisko meni taas pelaillessa. Jasu Peltosen lupaavan näköinen sijoitus puolen tunnin jälkeen kohosi jo ulkona seisseen maalivahdin yli, mutta jenga uupui ja pallo painui maalin ohi.

Toisen puoliajan aloitti terävämmin kotijoukkue. Ensimmäinen minuutti ei ehtinyt valua alta pois, kun Antmanin tuikkaus lirui Eliksen näppien ulottumattomiin ja Tico-maalin pystytolppaan! Tolpasta pallo kimposi onneksi suoraan Eliksen hanskoihin.

Vasta yhteensä tunnin pelin jälkeen alkoi jälleen tapahtua. Avausmaalin iskenyt Koopa avasi keskialueelta vasemmalle pystyyn Jonne Ketoselle, joka palloa tavoitellessaan ajautui ensin hieman sivuun, mutta korjasi tilanteen nopeasti: murkula mukaan, katse maalille ja loistava paluusyöttö takatolpalle hiipineelle Koopalle, joka naulasi pallon toistamiseen verkkoon: 2-1!

Osuma ei jäänyt pelkäksi johtomaaliksi, vaan 17 minuuttia myöhemmin sen saattoi todeta katkoneen TiPSin selkärangan täysin pirstaleiksi. Reilussa vartissa lukemat olivat nimittäin vaihtuneet 1-1-tasatilanteesta Ticon 7-1-johtoasemaksi!

3-1 syntyi hetikohta edellisen perään. Jonnen poikkisyöttö vasemmalta tavoitti Jasun keskeltä boksin rajapyykin tuntumasta. Pallo haltuun, jalanvaihtoharhautuksella pakki sivuun ja jopa löysältä näyttänyt sijoitus Lehtisen oikean käden alanurkkaan. Kahden maalin väliin jääneiden kolmen minuutin sisällä Leego Hampaala ehti vielä liukua Henri Mattssonin herkullisen keskityksen takatolpalta taivaalle.

TiPSin puolustus oli hetkessä jäänyt aivan tuuliajolle, ja maaleja putoili tasaiseen tahtiin kolmen minuutin välein. 4-1 oli jälleen Mikkojen luoma taideteos. Hupi spottasi Koopan keskiviivalta lähteneen pystyliikkeen ja liipaisi leivoksen suoraan juoksulinjalle, jälleen ulkosyrjällä. Pakit jäivät auttamatta jälkeen ja Koopa sijoitti pallon viileästi alakulmaan.

Seuraavan maalin järjesteli aikoinaan juuri TiPSin kasvattama Ketonen & Ketonen. Tilanteiden luojana kunnostautunut Jonne tuikkasi veljensä Jessen kaarelta sisään boksiin, eikä sprintterin ulariviimeistely läheltä jättänyt Lehtiselle mahdollisuuksia.

Pitkin ottelua nousuillaan TiPSin oikeaa sivustaa terrorisoinut modernilla tavalla dynaamisuuden ja fyysisen pelotteen kombinoiva laitapakki Hena Mattsson ei ryöpytyksestä huolimatta tuntenut säälin hiventäkään vastustajaa kohtaan, vaan antoi tulla koko illan. Edes peittämään syöksyneen puolustajan selkä ei kyennyt katkomaan Henan keskitystä vasemmalta, vaan pallo kohosi korkealle ilmaan ja laskeutui meteoriittina kohti maalivahti Lehtistä. Jonne antoi tilanteessa sopivasti painetta ja byyrari ei saanut palloa vangittua hanskoihinsa, vaan pudotti sen luukulle pyörimään. Paikalle pyöri myös Leego, joka muiden mittapuulla erikoisessa asennossa sysäsi sen päällään maaliviivan paremmalle puolelle.

Viimeisen naulan isäntien arkkuun nakutteli vaihtomies Roni Tran. Jonnen puolesta kentästä vasemmalta lähettämän loistavan avauksen päätteeksi öljylanne-Rondo tanssi puolustajan tieltään suohon ja ampui pallon 16-rajan tietämiltä voimalla maalin kattoon! Täysin maanrakoon murjottu TiPS vastasi loppuminuuteilla vielä yhdellä napakalla laukauksella, jonka Elis poimi haltuunsa.

Kokonaisuutena illan peliesitys ei reippaasta voittomarginaalistakaan huolimatta ollut parasta Ticoa, mutta eron tekivät tällä kertaa laadukas viimeistely ja TiPSin täydellinen romahtaminen. Viides voitto putkeen – yhtä monta kuin viime vuonna koko kevätkierroksella yhteensä – kavensi Atleettien piste-eron kärkiviisikkoon jo pienemmäksi kuin TiPSin johtamaan muuhun keskikastiin.

Tähtipelaajapisteet

Mikko Kouri: Syntynyt hyökkääjäksi? Komea hattutemppu pakastinkylmillä viimeistelyillä!
Jonne Ketonen: Ensiluokkaista tarjoilua vasemmalta laidalta, syöttöpisteet peräti neljään osumaan.
Mikko Huupponen: Pelinrakentaja dominoi keskialuetta mielin määrin, mahtavaa syöttötyöskentelyä jälleen.