Suomen Regions’ Cup, 2. kierros: PKKU/Allianssi – Atletico Malmi 0-6 (0-3)

Maalit

0-1 Niko Ruokolainen (Jonne Ketonen) 5′
0-2 Jonne Ketonen (Mikko Kouri) 11′
0-3 Mika Tenkanen 20′
0-4 Jaakko Peltonen 50′
0-5 Mikko Kouri (Jonne Ketonen) 52′
0-6 Janne Hampaala 70′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Niko Ruokolainen
Niko Eriksson
Timo Kinnunen (C) 67′ Joonas Peltonen
Ville Ruuska
Samu Nurminen
Mikko Huupponen
Jaakko Peltonen
Mika Tenkanen 61′ Janne Hampaala
Mikko Kouri 76′ Antti Säynätkari
Jonne Ketonen 76′ Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Sarjakauden lomassa rullaava Regions’ Cup jatkui Kolmosen kolmoslohkon keskinäisellä väännöllä, kun Tico matkasi PKKU/Allianssin isännöimään toisen kierroksen otteluun Tuusulaan.

Keravan punapaidat olivat turnauksen avauskierroksella PKKU:n edarimiehillä täydennetyllä sekajoukkueella tiputtaneet jatkosta SibboV:n, mutta Kolmosen – jossa “Kerhon” molemmat joukkueet tällä kaudella pelaavat – sittemmin jo käynnistyttyä Allianssi joutui sääntöpykälien mukaan tulemaan kakkosrundilla toimeen omillaan.

Nuorella pakalla esiintyneen kotijoukkueen alkuminuuttien puolipirteät ahdistelut loppuivat lyhyeen jo vitosen pelin jälkeen. Kärkipelaajaksi ylennetty Jonne Ketonen toi palloa oikeaa laitaa pitkin, uunotti pakilta tilaa pysähtymällä kokonaan ja keskitti vasurillaan sisäänpäin kiertävän pallon boksiin linjan taakse hiipineelle Niko Ruokolaiselle. Täysin vapaana taka-alueella paseerannut “Ruoto” nosti pallon kliinisesti maalin takanurkkaan yli yksin jääneen veskarin.

Tuokiota myöhemmin syntynyt 2-0 oli myös komea kokonaisuus. PKKU:n kulmapotku päätyi suoraan Elis Rintalan hanskoihin, jonka heittoavaus lähti nopeasti oikealle kohti toisena kärkenä pelannutta Mikko Kouria. Haltuunoton sijasta Koopa vuotikin pallon itselleen ylijuoksulla (ammattitermein “Blomqvist shuffle”). Päällystakin jäätyä neronleimauksen myötä kyydistä pari kriittistä askelta Koopa pelasi pallon eteenpäin Jonnelle, joka sai asetella kaikessa rauhassa ennen kuin upotti kuulan läheltä verkkoon.

Koopa kävi seuraavan vitosen aikana itse kahdesti lähellä, mutta takavasaraohjaus Mika Tenkasen syötöstä ja riparipusku Timo Kinnusen kaukaa ylärimaan kolauttamasta pallosta pysähtyivät maalivahtiin. Kolmannella kerralla tulosta kuitenkin viimein syntyi ainakin välillisesti, kun byyrari ei ilmapalloa nyrkkeillessään päässyt kunnolla esiin Koopan valtavan selän takaa vaan purki suoraan 16-kaarella odottaneelle “Tenksu” Tenkaselle. Pallo haltuun ja mukavalla piiskalla maalin oikeaan yläkulmaan.

Parinkymmenen minuutin ilotulituksessa oli jo kovasti ratkaisun makua, eikä Allianssi-nuoriso onnistunut avausjakson puitteissa kovinkaan vaarallisesti testaamaan Eliksen rukkasten pitävyyttä.

Heti toisen puoliajan alkuun Koopa ja Jonne saivat molemmat kokeilla hyviltä sijainneilta, mutta vedot valuivat ohi maalin. Kuitenkin jälleen jo viiden minuutin kuluttua kick-offista verkko soi jälleen. Ensin Jasu Peltonen raivotti irtopallon boksista reppuun, kun maalivahti oli ensin loistavalla lähitorjunnalla pysäyttänyt Timon voimakkaan puskun kulmapotkusta.

4-0:sta ehti kulua vain pari minuuttia, kunnes makeshift-kärkiparin toinenkin puolikas viimein sai palkintonsa ahkeroinnista: Jonne tarjoili syötön oikealta ja Koopa täräytti hieman takaviistosta saamansa pallon ammattimiehen ottein upeasti ykkösellä etuyläkulmaan.

Herhiläismäisen hanakasti PKKU:n päätykolmannesta piinanneen Jonnen parin hutikudin perään vaihtomies Leego Hampaala viimeisteli loppulukemat kunnon härdellin päätteeksi. Jasun laukaus otti kimmokkeen pakista ja palasi tolpasta luukulle. Koopa sohi pallon läheltä kolmesti päin maalivahtia, kunnes Leego hiihti paikalle ja tuikkasi syylän ulkosyrjällä veskarin alta sisään.

Ticon loput puolenkymmentä maalipaikkaa viimeisen parinkympin aikana jäivät joko maalivahdin torjuntoihin tai menivät ohi. Hyökkäyspäässään vaisusti suorittanut Allianssikaan ei enää lopussa saanut mitään aikaiseksi, joten ottelu päättyi “kliseisesti” tennislukemiin.

Turvallisesti irronneen voiton tuoma jatkopaikka, laaja rivistö ratkaisijoita sekä sopivasti rotaatiota kuormituksen säännöstelemiseksi – paljon plussaa ja hyvät lähtökohdat viikonlopun haastavaan sarjapeliin FC Legirus Interiä vastaan!