Regions’ Cupin 1. kierros: Chicken Wings – Atletico Malmi 0-8 (0-4)

Maalit

0-1 Jonne Ketonen (Kustaa Käki) 6′
0-2 Jesse Ketonen 20′
0-3 Akan Okomoh (Mika Tenkanen) 37′
0-4 Kustaa Käki (Akan Okomoh) 38′
0-5 Kustaa Käki (Henri Mattsson) 62′
0-6 Henri Mattsson (Kustaa Käki) 78′
0-7 Henri Mattsson 88′
0-8 Jaakko Peltonen (Kustaa Käki) 90+1′

Tilastot

160415 Chicken Wings

Avaus

Elis Rintala (MV)
Niko Ruokolainen
Niko Eriksson
Mikko Kouri
Mika Tenkanen
Mikko Huupponen (C) 83′ Timo Kinnunen
Janne Hampaala 46′ Jaakko Peltonen
Jonne Ketonen
Kustaa Käki
Akan Okomoh 58′ Jukka Haarala
Jesse Ketonen 58′ Henri Mattsson

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Atleticon cup-taival Suomen Cupissa oli vain muutama viikko takaperin ehtinyt tyssätä viime vuoden tapaan FC Lahden Veikkausliiga-ryhmään. Uusi cup ja uudet mahdollisuudet eurokentille kolkuttelivat kuitenkin jo ovella, kun Atleetit starttasivat Regions’ Cup -rupeamansa ykköskierroksella Chicken Wings -nimistä nippua vastaan. Vastustajasta ei juuri tietoa ollut muuten kuin, että olivat pelanneet edellisvuonna Kutosta HerTon alaisuudessa ja samainen joukkue oli myös ehtinyt niittää mainetta erilaisissa piirin harrasteturnauksissa vuosien varrella.

Ennakkosuosikin viittaa soviteltiin siis suosiolla keltapaitojen harteille, varsinkin kun avaus oli tuttuun tyyliin vahva. Muutamia poissaoloja oli toki joukossa, mutta penkiltäkin löytyi vielä neljä kaveria täydentämään avausyksitoistikkoa.

Ottelun alkupuoli oli juuri niin suvereenia hallintaa kuin saattoi odottaakin. Atletico otti heti pelin haltuunsa alkuvihellyksestä saakka ja loi tasaisen tappavaan tahtiin vaaratilanteita ”kanankoipien” päätyyn. Ensimmäistä maaliakaan ei lopulta tarvinnut odotella 6. minuuttia pidemmälle, kun Kustaa Käki keskitti Jonne Ketoselle, jonka harhautukset purivat puolustajaan ja viimeistely oli tyylikkään varmaa.

1-0-lukemat loivat hyvän pohjan vapautuneelle ja hyökkäysinnokkaalle Tico-pelille. Noin kymmenen minuutin sisään avausmaalista Atletico ehti luoda noin tusinan verran uusia vaaranpaikkoja pääarkkitehteinaan avausmaalin taikoneet Jonne Ketonen ja Kustaa Käki. Jonne erityisesti pääsi testaamaan laukauksensa tarkkuutta useamman kerran, parhaimmillaan jopa kolmesti samassa tilanteessa. Maalilukemat eivät kuitenkaan hyvistä yrityksistä huolimatta kasvaneet, eikä Käenkään avopaikka 14. minuutilla päätynyt Chicken Wings -veskarin rukkasia pidemmälle.

Avauspuoliajan hahmo olikin ilman muuta juuri Chicken Wingsin erinomaisia otteita esittänyt maalivahti. Vaikka tekniikka ei välttämättä päätä huimannut, ehti kassari torjua kunnioitettavan määrän palloja. Toinen hahmo oli puolestaan topparin tontilla väärällä nimellä pelannut Evgeni Tolppa. Paremmin Kakkosen Kontun hyökkäyspäästä tunnettu Tolppa esti yksinään useamman vaaranpaikan ja varmisti, ettei puolustuslinjasta tehty aivan täydellistä reikäjuustoa.

Myös maalista löytyvä tolppa ehti pelastaa CW:n kertaalleen lisätakaiskuilta Jesse Ketosen hyvästä vedosta huolimatta, ja Jonne Ketonen puski puolestaan kulmurin jälkitilanteen aavistuksen leveäksi. Toinen maali syntyi kuitenkin jo 20. minuutilla, kun Akan Okomohin syöttö puhkaisi Chicken Wingsin puolustuslinjan ja Jesse Ketonen pääsi paikoille. Ensimmäinen veto ei vielä uponnut sisään, mutta ripari tuotti toisen mahdollisuuden ja 2-0-johto näki päivänvalon.

Chicken Wingsin illan paikat pystyi laskemaan käytännössä yhdellä sormella, eikä Elis Rintala joutunut kertaakaan kunnolla edes venymään. Intoa kyllä riitti ja ilmeisesti Tolpan lisäksi jokunen muukin joukkueeseen oikeasti kuulumaton peluri toivat mukaan hyvää taisteluilmettä, mutta tasoero näkyi pitkälle. Atleetit selvittivät nämä potentiaaliset vaaratilanteet ennen kuin suurempia jännitysmomentteja ehti edes syntyä.

Kolmatta osumaa edelsi jälleen tukku puolivalmiita maalipaikkoja, mutta Tico-pelaajisto ei ollut aivan terävimmillään maalinedustalla ja CW-veskari jatkoi hyviä otteitaan. 37. minuutilla Atletico rakenteli kuitenkin mainiolla pallonliikuttelulla hienon hyökkäyksen, joka päättyi Mika Tenkasen poikkisyöttöön oikealta ja Akan Okomohin varmaan viimeistelyyn boksin rajalta. 3-0.

Minuuttia myöhemmin Okomoh oli puolestaan asialla rakentelemassa tilannetta Käelle, joka pelattiin pallon kanssa boksiin. Pussitus läheltä tiesi jo 4-0-johtoa.

Ennen puoliaikaa Okomoh kolisutteli vielä ylärimaa ja Janne Hampaala pääsi puskemaan kahteenkin otteeseen kulmatilanteesta pallon pysähtyessä ensin tolppamieheen ja jälkimmäisessä tilanteessa komeaan lähitorjuntaan venyneeseen veskariin. Puoliajalle mentiin kuitenkin lopulta 4-0-lukemissa.

Toiselle jaksolle valmennusjohto vaihtoi sisään Jaakko Peltosen, joka korvasi keskikentän sydämessä luutineen Janne Hampaalan. Jaska olikin onnistua heti ensimmäisestä paikastaan, kun boksin ulkopuolelta lähtenyt matala veto lähti tulisesti, mutta pysähtyi veskarin hyppysiin. Hetkeä myöhemmin Käki ajoi sisään laidalta ja ohitti vielä viimeisen pakinkin, mutta viimeistely-yritys veskarin edessä flinttasi huolella ja päätyi päätyrajasta yli, vaikka vaihtoehtona olisi ollut vielä syöttää vierellä juosseelle Jonne Ketoselle avopaikkaan.

57. minuutilla Kusti pääsi yrittämään ylärimaan kilpistyneellä chipillään, eikä Jesse Ketosen ripariviimeistely-yritys ollut sen onnekkaampi. Valmennusjohto palkitsi tämän vaihtokomennuksella ja korvasi hyökkäyspään kaksikon, Jesse Ketonen – Akan Okomoh, Jukka Haaralalla ja yleisön jatkuvien pyyntöjen vuoksi kärjessä poikkeuksellisesti nähdyllä Henri Mattssonilla.

Mattssonin sisääntulo poiki samantien vaaranpaikkoja. Ensimmäinen kulmurin jälkeiset vedot blokattiin vielä kolmeen otteeseen, kunnes 62. minuutilla Henan visiosyöttö vapautti Kustin läpi boksiin ja tämä viimeisteli viileästi ali poikittain heittäytyneen maalivahdin vankistaen johtoa jo 5-0:aan.

Chicken Wings joutui rikkomaan useasti hyökkäysalueella ja vastaavasti moni laukauksista kilpistyi kulmiksi, joten valtaosa toisen jakson parhaista tilanteista tulivat erikoistilanteista. Jonne Ketosen maukkaat pommit kahteen kertaan, Mattssonin pari vaarallista riparilaukausta ja mm. Mikko Kourin vain hienokseltaan ohi mennyt pusku lähietäisyydeltä olivat kaikki erikoistilanteiden seurausta, ja myös sellaisia paikkoja, jotka kaikki olisivat voineet lisätä johtoa omalta osaltaan. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Kuudetta osumaa odoteltiinkin aina 75. minuutille saakka, jolloin edellisen maalin tutkapari kunnostautui jälleen. Mattsson kuljetti palloa kohti puolustuslinjaa, pelasi linjassa olleen Käen kanssa seinän ja repi puolustuslinjan juoksullaan rikki viimeistellen vastustamattomasti puolivolleyllä vasempaan ylänurkkaan. Kertakaikkisen hieno maali!

Hienoja olivat myös kaksi ottelun viimeistä osumaa, kun ensin 88. minuutilla kaikkien yllätykseksi Mattssonin ”vasemman jalan vaihtoehdon tarjoaminen vapaapotkuun” päättyikin odottamattomaan laukaukseen noin 27,5 metristä. Kierteinen kuti vasurilla kaarsi turvallisesti muurin yli ja tippui jyrkästi aivan vasemman tolpan juureen, johon ei veskarikaan enää ennättänyt. Lukemat jo 7-0.

8-0-osuma lisäajalla loi puolestaan hyvät pohjat vuoden maalia äänestettäessä. Kulmurista pallo päätyi boksin rajalla vetopaikoilla päivystäneelle Jaakko Peltoselle, jonka kova ja tarkka laukaus painui ihmismuurista huolimatta vastustamattomasti takayläkulmaan.

Enempää osumia ei Töölön illassa enää nähty, mutta murskaava 8-0-voitto jätti hyvän maun suuhun siitäkin huolimatta, että 60 laukausta ja 14 kulmapotkua olisivat voineet enteillä jopa selkeästi vielä isompaa voittoa. Toisaalta Chicken Wingsin hyvästä taistelusta huolimatta ero oli valtava ja ottelu alusta loppuun Atleticon täydellisessä hallinnassa, joten loppulukemat tyydyttivät ja varma jatkopaikka ilman kummempia loukkaantumisia palveli joukkuetta hyvin valmistautuessa ensi viikon perjantaina käynnistyvään Kolmosen kauteen.