Mosa Cup jälleen Ticon juhlaa!

Lauantaina pelattu, järjestyksessään viides Mosa Cup sujui riemastuttavan tutuissa merkeissä, kun viime kevään tapaan Atletico poistui illan päätteeksi Tapanilan tekonurmelta kilpasarjan mestaruuspokaali mukanaan!

Kilpasarjan hallitsevan mestarin ote pytystä ei livennyt!
Kilpasarjan hallitsevan mestarin ote pytystä ei livennyt!

Kilpasarja käynnistyi kahdella paikallispelillä, kun ensin Malmin Derbyssä Atletico kaatoi Ponnistajat lopulta niukoin 2-1 (2-0) -lukemin Mikko Huupposen ja Roni Tranin osumilla. Myös toinen turnausisäntä PuiU klaarasi kunnialla tiensä loppuotteluun nujerrettuaan Suurmetsän Derbyssä SUMU/77:n maalein 2-0 (0-0). Kaksi ensimmäistä turnausta nimiinsä vienyt Puipa on selvittänyt tiensä kilpasarjan finaaliin viidellä kerralla viidestä!

Ottelussa kilpasarjan sijoista 3-4 Ponnistajat ei jättänyt epäilyksille sijaa ja kepitti SUMU/77:n kanveesiin 4-1 (1-0) Miki Tissarin ja Santeri Kauppisen kummankin osuttua tolppien väliin kahdesti.

Turnauspäivän headliner – Koillisen El Clásico – eli kilpasarjan finaali käynnistyi PuiUn siirtyessä nopeasti Sami “SRK” Rinta-Kahilan maalilla 1-0-johtoon. Taukotilanteeksi jäi kuitenkin 1-1 Atleettien Patrick Purolan tasoitettua juuri ennen puoliajan loppua. Toista jaksoa hallinneen Ticon 2-1-voittomaalin ja samalla ottelun päätöslukemat viimeisteli myös viime vuoden finaalissa Ticon toisen maalin iskenyt Jesse Ketonen. Mestaruuspokaali poistui turnausten välissä Atleticon “toimiston” takan reunalta siis vain uutta kaiverrusta varten!

Harrastesarjassa Mosa Cupin ensikertalainen PuiU/2 kellisti “mini-Clásicossa” Atletico Akatemian 3-1 (2-0) ja hallitseva mestari FC KaKe kuritti toista turnausdebytanttia AC Ballsia 5-1 (1-1) Joonas Kahiluodon johtaessa tulitusta kahdella maalillaan. Balls sai kyytiä myös ottelussa sijoista 3-4, kun Atletico Akatemia runnoi voittoon maalein 5-2 (2-0) Jani Lehden hattutempun siivittämänä. Finaalissa PuiU/2 puolestaan syrjäytti FC KaKen valtaistuimeltaan tylysti 6-1 (1-1).

P
PuiUn nuorisokaarti ei kuvia kumarrellut vaan pyyhki kokeneemmillaan lattiaa.

Turnauksesta muodostui jälleen onnistunut tapahtuma kalkkiviivojen molemmin puolin niin pelien kuin järjestelyjenkin osalta. Kuriositeettinä mainittakoon, että ensi kertaa Mosa Cupin viisivuotisen historian aikana yksikään tämän vuoden turnauksen otteluista ei venynyt rankkareille joukkueiden saadessa selvän toisistaan jo varsinaisen peliajan puitteissa.