Eriksson ja Tenkanen liittyvät Atleetteihin

Atleticon pre-season alkaa olla jo otteluidenkin osalta vähitellen täydessä käynnissä, joten uutisointi jatkuu seuraavaksi uusilla pelaajilla! Viimeisimmät lisäykset Atleetti-kaaderiin ovat Niko Eriksson (s. 1987) ja Mika Tenkanen (s. 1991).

Niko Eriksson
Niko Eriksson
Mika Tenkanen
Mika Tenkanen

Molemmat vesselit ovat alkujaan Tikkurilan Palloseuran koulimia. Kaksikosta topparin tontilla viihtyvä Niko ehti juniori-ikäisenä haistella TiPSin miesten edustusjoukkueessa parhaimmillaan jopa kakkosdivarivauhtia. Sittemmin, ennen siirtymistään Atleticoon hän keskittyi viime vuodet johtamaan pihlajamäkeläisen FC Hiehon takalinjoja Vitosessa kapteeninnauhaakin kantaen.

– Atleticon otteita jo pidempään seuranneena ja myös tuttujen pelikavereiden kautta minulla oli joukkueesta jonkinlainen käsitys ennalta. Ensimmäisistä treeneistä lähtien meininki, porukka ja vastaanotto on ollut todella hyvä. Nyt sitten haalarit niskaan, duunia niin joukkueen kun oman pelipaikankin eteen ja sitä kautta vakiinnuttamaan asemaa kokoonpanossa. Todella mielenkiinnolla odotan tulevaa kautta, kertoo Niko fiiliksiään.

Mika puolestaan jatkoi TiPSin jälkeenkin uraansa Vantaan puolella ja saapuu Malmille KoiPS/Cold Starsista. Kun CS:n talismaanit Jesse ja Jonne Ketonen loikkasivat Atleetteihin jo edellisenä talvena, siirtyi monikäyttöinen “Tenksu” kenttäryhmityksessä ylöspäin veljesten jättämiin saappaisiin hyökkäyksen syömähampaaksi ja räimi viime kaudella 11 maalia Nelosessa.

– Ensivaikutelma joukkueesta on erittäin hyvä; taitavia ja monipuolisia pelaajia, joten kilpailu pelipaikoista on varmasti kovaa. Valmistautuminen kauteen on aloitettu hyvissä ajoin ja odotukset ladattu korkealle. Henkilökohtaisena tavoitteenani kaudelle on onnistua välttymään Mynthon-addiktiolta, laukoo ilmiselvästi Ticon huoltopakin sisältöön tutustunut Tenksu.

Myös päävalmentaja Timo Kinnunen lohkoo pari sanaa joukkueensa pyyntituoreesta siirtomarkkinasaaliista:

– Niko on varmaotteinen ja aggressiivinen malmilaistyylinen pelaaja, joka tuo Ticon puolustuspäähän hyvää perustekemistä ja liukkareita. Tenksu taasen liikkuvana ja raastavana laitapelaajana muistuttaa Ville Ruuskaa, minkä myötä saamme edelleen lisää aktiivisuutta ja juoksuvoimaa niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin, kuvailee Kinnunen uusia luotsattaviaan.

Mainittakoon vielä samassa yhteydessä, että jo viime kesän “välivuotta” kilpakentiltä pitäneet Alfred Sinnemäki ja Atleticon kaikkien aikojen ensimmäisen maalin Kolmosessa 2010 laukonut Antti Nurkka nostavat nappulakenkänsä naulaan tältä erää. Atletico haluaa esittää sekä Alfille että Andylle lämpimät kiitokset hienoista yhteisistä vuosista!