Ensi kauden valmistelut hyvässä vauhdissa

Atletico MalmiVaikka loppuvuosi on perinteisesti suomalaisessa seurajalkapalloilussa hiljaiseloa, on toiminta Atleticonkin kulisseissa ollut totutun vilkasta. Sarjatauon aikana on niin saunottu kuin risteiltykin, höntsäilty vähemmän vakavissa merkeissä, työstetty kulisseissa tulevan kauden suuntaviivoja sekä rakennettu kuumeisesti joukkuepalettia vuodelle 2016.

Hommat alkavat olla pikkuhiljaa pulkassa, viimeiset höntsät enää tältä vuodelta pitämättä ja vuosi huipentuu vielä tulevana lauantaina pidettäviin perinteisiin pikkujouluihin Eke’s Pubissa Malmilla.

– Ulospäin ei välttämättä näytä siltä, mutta itse asiassa marras-tammikuussa tapahtuu merkittävin osa kentän ulkopuolisista asioista, joiden tuloksista sitten nautitaan kauden mittaan toimivina ratkaisuina, puntaroi joukkueen johtoportaasta Janne Vottonen.

Joukkue on harjoitellut syksyn aikana kerran viikossa ja pitänyt siten kuntoa yllä vapaaehtoisten höntsien avulla.  Tammikuun alussa tahti kuitenkin kiristyy, kun joukkue siirtyy Timo Kinnusen johdolla kolmen harjoituskerran rytmiin: maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 20-21 Vuosaaren Kartanossa ja Malmin Peruskoululla (ks. Tapahtumat).

– Ticossa ei ole koskaan stressattu näistä loppusyksyn treeneistä, koska osalle on käytännössä jaksemisen edellytys, että pystyy pitämään pientä taukoa futiksestakin. Parhaimmillaan meitä on ollut reilu parikymmentä, mutta keskiarvo on pyörinyt varmaan jossain 15 hujakoilla. Hyvä määrä joka tapauksessa ja ilahduttavaa on myös ollut nähdä uusia tryout-pelaajia joukon jatkeena, Vottonen toteaa.

Vaikka ihan kaikki viime kauden Atleetit eivät olekaan vielä kaivaneet nappiksia kaapistaan, on joukkueen valmistautuminen myös pelaajamielessä erittäin pitkällä.

– Kaikki viime kauden avainmiehet ovat jatkamassa, eikä tällä hetkellä ole itse asiassa tiedossa, että yksikään viime kauden pelureista siirtyisi pois Atleticon jengeistä tai lopettaisi tyystin, intoilee Vottonen.

Atletico-edari arvottiin tulevalle kaudelle kivikovaan kolmoslohkoon, joka tulee varmasti tarjoamaan tuhdimman haasteen kuin yhdelläkään aiemmalla kaudella. Lohkon kärkipäähän hamuavat varmasti ainakin Kakkosesta pudonnut ja jo miehistöään vahvistanut NJS, rajusti rahaa venäläisjoukkueeseensa syytävä Legirus Inter, jo viidettä sarjanousua julkisestikin tavoitteleva CLE sekä viime kaudella kärkiryhmiin kuulunut RiPS. Silti Vottonen on varsin luottavainen omaan miehistöönsä.

– En usko, että yksikään näistä joukkueista pystyy valitsemaan esimerkiksi keskikentän miehitystään Hupin (Mikko Huupponen), Kustin (Kustaa Käen), Simon (Mohammed Dahir), Timpan (Timo Kinnusen), Samun (Nurminen), Japun (Jani Putkonen), Jonnen (Ketonen) ja Leegon (Janne Hampaala) tasoisista kavereista ja se tietysti kielii vain ja ainoastaan siitä, että Tico tulee vastaamaan koventuneeseen haasteeseen. Positiivinen haaste tietysti myös valmennukselle, mikäli kaikki nämä kaverit ovat samaan aikaan kunnossa.

Vaikka pelaajarunko onkin hyvin kasassa, verottavat erilaiset ulkomaan- ja kotimaankomennukset Atletico-miehistöä jonkin verran keväällä. Siksi Vottosen mukaan muutamaa täsmävahvistusta haetaan edelleen sekä puolustus- että hyökkäyspäähän.

– Syksyn aikana olemme jo katsastaneet muutamia todella potentiaalisia tryout-miehiä juuri näille pelipaikoille ja joukkue olisi tarkoitus naulita lukkoon tammikuun aikana. Yhtään turistia ei ole treeneissä nähty ja toisaalta nykyrunko on sen verta vahva, ettei sellaisia tarvitse mukaan ottaakaan. Uskon, että vahvistukset löytyvät näistä pelureista, mutta toki uusiakin kykyjä mahtuu mukaan vielä tammikuun alussa.

Myös kevään harjoitusotteluohjelma on on käytännössä Suomen Cup ja Regions Cup -ajankohtia vaille valmis ja tullaan julkistamaan vielä tämän vuoden puolella. Listalta löytyy kasa tasokkaita vastustajia, mutta puuttuva Kolmosen talvisarja yllättää.

– Tänä vuonna ollaan panostettu enemmän laatuun kuin määrään ja siksi mm. “Lepakkoliiga” päätetiin tiputtaa suosiolla pois. Pelien taso on laskenut siellä viime vuosina ja toisaalta usein tosi huonot ajankohdat aiheuttaneet päänvaivaa, Vottonen summaa.

– Myös cup-osallistumisia pohdittiin ehkä kovemmin kuin koskaan aiemmin, mutta päätettiin olla kuitenkin molemmissa kilpailuissa mukana johtuen viime kauden toisaalta upeista muistoista (FC Lahti Suomen Cupissa) että pahasti hampaakoloon jääneistä kokemuksista (Sundom IF:n kohtaaminen Regions Cupissa). Tulemme joka tapauksessa pelaamaan ehkä hitusen vähemmän kuin edellisinä talvina, jotta nälkää riittää itse sarja-avaukseenkin ja tietysti kevään päätapahtumaan, Mosa Cupiin.

Hyvältä vaikuttaa kaikkinensa, joten tästä voi alkaa virallinen lähtölaskenta pre-seasonille 2016!