Kolmonen: SAPA – Atletico Malmi 1-5 (0-2)

Maalit

0-1 Jonne Ketonen (Janne Hampaala) 24′
0-2 Jesse Ketonen (Jonne Ketonen) 45+1′
0-3 Jesse Ketonen (Mikko Kouri) 53′
0-4 oma maali 61′
0-5 Jesse Ketonen (Mikko Huupponen) 65′
1-5 Muhamed Bade 82′

Tilastot

Avaus

Lauri Nurmi (MV)
Henri Mattsson
Antti Säynätkari
Mikko Kouri
Jani Hannula 46′ Jussi Kaivola
Jonne Ketonen
Janne Hampaala (C) 65′ Ilkka Taipale
Mikko Huupponen
Ville Miettinen 65′ Aku Vapaa 79′ Janne Vottonen
Jukka Haarala 77′ Elis Rintala
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Timo Kinnunen

Raportti

Antoisa, vaikkakin myös jälleen pitkä kausi “huipentui” päätöskierroksen otteluun ensi kaudeksi Neloseen matkaavan SAPAn vieraana Bolliksen muovilla. Päivän kokoonpanossa oli edelleen vahva Akatemia-edustus, ja sormivaivaisena kenttäpelaajaksi pukenutta Elis Rintalaa stunttasi tolppien välissä Kolmosessa mainiosti kauden mittaan esiintynyt Lauri Nurmi.

Ennen Ville Miettisen laukausta maalivahdin syliin 11. minuutilla ei uneliaasti käynnistyneessä ottelussa tapahtunut kerrassaan yhtään mitään! Pienen tunnustelun jälkeen Jonne Ketonen kuitenkin avasi maalihanat upealla laukauksella boksin oikealta puolelta SAPA-maalin takayläkulmaan. Osuman alusti kapteeninnauhaa kantaneen Janne Hampaalan ulkosyrjäsyöttö.

Jonnen pusku korkealta painikaverin yläpuolelta Nani Hannulan keskitykseen meni ohi maalin, ennen kuin SAPA tuhri ilmaisen paikan kiivetä tasoihin; Muhamed Bade sai pallon kuin lahjaksi Tico-puolustukselta, mutta vielä maalipaikassa syötti viereensä, jossa ei ollutkaan enää ketään mukana.

SAPA ei luonnollisestikaan suostunut lähtemään sarjasta taistelutta. Heti edellisen perään vaarallinen volleysyöttö luukun editse ei sekään tavoittanut omia. Atleetit vastasivat ahdisteluihin Jugi Haaralan kolmella hyvällä laukauksella, joista kaksi pysähtyi maalivahtiin ja yksi tolppaan.

Viimeisellä minuutilla ennen taukoa mahtavan debyyttikauden pelannut Ketonen Bros. tuplasi Ticon johdon. Jonne bongasi tilaa SAPAn selustasta ja jysäytti ulkosyrjällä upean pystypallon, jonka turvin velipoika Jesse kirmasi vasemmalta täysin tyhjää latua karkuun. Kliininen viimeistely boksista saatteli pallon ohi maalivahdin ja oikeaan alakulmaan.

SAPA vaihtoi loukkaantuneen maalivahtinsa Nana Bonsun tilalle tauolla Mikael Biesen, joka jo alle kymmenen minuutin iltapuhteen jälkeen joutui ensimmäisen kerran kaivelemaan verkkoa selkänsä takana. Maalin viimeisteli hyvällä pelipäällä ollut Jesse, joka ensin nappasi Mikko Kourin pitkän avauksen uskomattomalla kosketuksella koukkuun täydestä juoksusta ennen sijoitusta oikeaan alakulmaan.

SAPAlle lankesi tontteja harvakseltaan, mutta kuitenkin tasaisesti. Joni Rantakari pääsi pamauttamaan putoavan volleylaukauksen, joka kuitenkin kohtasi Nursson Nurmen nyrkit eikä aiheuttanut sen enempää vaaraa. Heti perään toisessa päässä syntyi jo 4-0, kun vihreiden puolustaja söhelsi Jessen poikkisyötön omiin. Ja hetkeä myöhemmin Jesse täydensi hattutemppunsa täysin päivän sapluunan mukaisesti: vapauttava syöttö Mikko Huupposelta, boksiin ja pallo kolmannen kerran oikeaan alakulmaan, 5-0.

Kotijoukkueen kärkkäin oli Muhamed Bade, joka etsiytyi kyllä paikoille, muttei saanut viimeistelyjään jiiriin; laukaus ja pusku lyhyessä ajassa pysyivät molemmat turvallisesti maalikehikon ulkopuolella. Eikä natsannut Jesselläkään sentään ihan joka tilanteessa, sillä lähes ilmassa roikkuneen neljännen maalin vesitti kesken pystyjuoksua liian nopeasti vastaan tullut päätyraja.

Mikko Kouri oli vähällä räjäyttää pankin itse pohjustamallaan timanttisella hyökkäyksellä. Nousu pallollisena kohti linjaa prässääjä reppuselässä viimeiset 20 metriä, syöttö laitaan vaihtomies Aku Vapaalle ja pystyjuoksu luukulle, jonne Akun paluusyöttö saapui kuin synkronoituna. Pallo ei kuitenkaan ollut enää mukana juonessa, vaan lähti Koopan liu’usta korkeana Olympiastadionin suuntaan.

Ottelun viimeisellä kympillä kentän laidalle kerääntyneillä jalkapallon ystävillä oli lähes karkkipäivä, kun Ticon kärkiparina operoivat Henri Mattsson ja Elis Rintala, ja ryhmitysmuutos realisoituikin maalin muodossa vain minuuttia myöhemmin – joskin pallo oli tällä kertaa Atleticon verkossa. SAPAn toistaiseksi viimeisen maalin Kolmosessa viimeisteli Muhamed Bade, joka viimein onnistui hipaisemaan atleettipuolustuksen keskellä pirullisesti pomppineen pallon ohi Nupsukka Nurmen.

Viimeiset tapahtumat ennen loppuvihellystä olivat isäntien reilusta 16 metristä ohi maalin suuntautunut vapari sekä Eliksen prässääjältään uittamat puikot. SAPAn läksiäiset tiivistivät joukkueen alakuloisen vuoden melko osuvasti, ja myös Atleettien ennätyskausi sai ansaitsemansa positiivisen ja voitokkaan sinetin!

Tähtipelaajapisteet

Jesse Ketonen: Läpiajojen Tiger Woods, Roger Federer ja Michael Jordan.
Jonne Ketonen: Oivaa tulitukea ja tarjoilua hyökkääjille.
Henri Mattsson: Vihdoin “ansaitsi” otteillaan fanienkin toivoman komennuksen hyökkääjäksi!