Kolmonen: PPJ – Atletico Malmi 0-5 (0-1)

Maalit

0-1 Jesse Ketonen (Patrick Purola) 15′
0-2 Jesse Ketonen (Jonne Ketonen) 57′
0-3 Jesse Ketonen (Jonne Ketonen) 69′
0-4 Jesse Ketonen (Jonne Ketonen) 89′
0-5 Jukka Haarala (Jesse Ketonen) 90+3′

Tilastot

Avaus

Lauri Nurmi (MV)
Niko Ruokolainen 46′ Henri Mattsson
Iiro Helinen 46′ Akan Okomoh
Miro Rissanen
Ville Ruuska
Jonne Ketonen
Timo Kinnunen (C) 46′ Mikko Huupponen
Janne Hampaala
Jani Hannula 76′ Pauli Saastamoinen
Patrick Purola 64′ Jukka Haarala
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Aku Vapaa

Raportti

Atleticon kuuden ottelun mittaisen voittoputken kestävyyttä pääsi seuraavaksi kokeilemaan lohkon seitsemäntenä majaileva PPJ. Atleticon huohotus kuuluu jo EsPan korvissa, kun piste-ero kaventui viime kierroksen kärkikamppailussa seitsemään. Parikymmentä pistettä haalinut kantakaupunkilaisjoukkue oli noin yhden voiton päässä sarjapaikan varmistamisesta, joten ottelu oli myös kotijoukkueelle panoksellinen. Voittoputken venyttäminen seitsemään otteluun ei näyttänyt mahdottomalta, sillä kevätkierroksen ottelussa PPJ:tä vastaan Atletico nappasi helpohkon 2-1-voiton. Päivän avauskokoonpano oli iskukykyinen ja penkiltä löytyi leveyttä.

Ottelun näyttämönä toiminut kapeahko Lauttasaaren tekonurmi palveli lähtökohtaisesti paremmin kotijoukkue PPJ:tä, joka ainakin kevätkierroksella Pukinmäen jättikentällä pyrki pelaamaan hyvin suoraviivaisesti. Pelin käynnistyttyä oli helppo todeta tyylin pysyneen pitkälti samana. Atleticon ensimmäinen kymppi oli harvinaisen uneliasta höntyilyä ja terävästi aloittanut PPJ piti enemmän palloa, pääsemättä kuitenkaan teko- tai edes vetopaikkoihin. Atletico pääsi puolittaisiin vastaiskuihin ja pikkuhiljaa paine siirtyi kotijoukkueen päähän. Keltapaidat saivat perä perään neljä kulmapotkua, joista saadut laukaukset ja puskut kilpistyivät kuitenkin puolustajien blokkeihin tai maalivahdin syliin.

Vartin kohdalla Atleticon hyvä myllytys palkittiin. Patrick Purola sai pallon keskiviivan tuntumassa ja käänsi nokkansa kohti vihollisen maalia. Ensin Patin tarkka silmä poimi linjasta Jesse Ketosen nätin pystyjuoksun ja sitten tarkka jalka toimitti pallon Jesselle suoraan juoksuun toppareiden taakse. Jälkimmäisenä mainittu kiitti, kiersi vastaan tulleen maalivahdin ja syötti pallon ammottavaan maaliin. Pelin edetessä kävi selväksi, että juuri tällaiset suoraviivaiset pystypallot olivat myrkyllisiä PPJ:n puolustukselle.

Vierailijat eivät olleet vieraskoreita, vaan jalka pysyi kaasulla ja kädet tukevasti ratissa. Heti Jessen maalin jälkeen velipoika Jonne pääsi kohtalaiseen vetopaikkaan noin vitosen kulmalta, mutta ainoastaan sivuverkko pöllähti. Parinkympin kieppeillä kotijoukkue nostatti huutomyrskyn, kun harmittomalta vaikuttanut keskitys osui peittämään sännänneen kapteeni Kinnusen tumppuun Atleticon boksissa. Rankkari olisi ollut hyväksyttävä tuomio, mutta onneksi tuomarin pilli pysyi vaiti. Puoleen tuntiin mennessä tilastoihin merkittiin vielä varoitus kotijoukkueelle Ville ”Rudi-Rubale” Ruuskan keilaamisesta ja kourallinen kiertoradalle lähteneitä vetoja kentän molemmissa päissä.

Ennen puoliaikaa molemmilla joukkueilla oli muutamia vetopaikkoja, mutta viimeistely oli ponnetonta. Maalivahdit liimasivat kaikki laukaukset vaivatta. PPJ sai muutamia inhottavia erikoistilanteita, kun topparinsa A Lody viskoi katapulttimaisia sivurajaheittoja, jotka kantoivat kapealla kentällä helposti luukulle saakka. Onneksi kentän lyhyin mies Lauri ”Nupsukka” Nurmi oli malmilaismaalilla hereillä ja koppasi lyhyestä varrestaan huolimatta pari sivurajaheittoa haltuunsa. Puoliaikavihellyksen lähestyessä mentiin vauhdikkaasti päästä päähän, mutta ilman lisämaaleja.

Atletico vaihtoi suunnitellusti puoliajalla Kinnusen ja Ruokolaisen tilalle Huupposen ja Mattssonin. Ikävä kyllä myös kolossaalinen toppari Iiro Helinen jouduttiin vaihtamaan Akan Okomohiin, koska Iiro sai aivan 1. puoliajan loppuhetkillä maistaa PPJ-kärki Piipposen hävytöntä kyynärpääpusua. Ylähuuli otti sen verran runtua, että Iiro joutui harmillisesti jättämään jäähyväisottelunsa (vuoden vaihto-opiskelu Espanjassa) ennenaikaisesti kesken. Puoliajan ensimmäinen vaarallinen tilanne syntyi vierasjoukkueen päädyssä, kun Ruuska vartalotaklasi laukausta virittäneen PPJ-pelaajan kyljestä kumoon. Rike tapahtui boksissa, joten pallo vietiin täplälle 12 jaardiin. Atleticon onneksi rankkari oli todella pehmoinen sijoitus oikealle ja Nupen hanskoissa oli riittävästi pihkaa vedon liimaamiseen! Torjutusta rangaistuspotkusta tuli ottelun käännekohta.

Viitisen minuuttia myöhemmin nähtiin toisinto päivän ensimmäisestä maalista. Syötön pystyyn kipittäneelle Jesselle tarjoili tällä kertaa velipoika Jonne ”Myllyrinne” Ketonen. Jesse kiersi jälleen maalivahdin ja jekutti maaliviivalle peittämään liukuneen topparinkin ennen kuin siirsi lukemat 0-2:een. PPJ-valmennus reagoi muuttuneeseen tilanteeseen ja suoritti tunnin kohdalla tuplavaihdon. Pelin kulkuun vaihdoilla ei ollut suurta merkitystä, vaan pahimmat tilanteet nähtiin edelleen sinivalkoisten maalilla. Myös Atletico vaihtoi tuoreita jalkoja sisään, kun Jukka Haarala korvasi kärjessä kelpo ottelun operoineen Patrick Purolan. Huippuvaarallisia tontteja ei juuri nähty, mutta muun muassa Huupponen pääsi kokeilemaan kuumaa vaparitossuaan paristakympistä laihoin tuloksin, ja juuri sisään vaihdettu Jugi pommitti takakulmaa kohti painavan kudin, jonka maalivahti torjui vaivoin kulmaksi.

69 peliminuutin kohdalla Jesse Ketonen viimeisteli lukemat 0-3:een ja itselleen siis hattutempun. PPJ:n sanalla sanoen verkkainen keskuspuolustus jäi täysin telineisiin, kun Tuusulanjärven Usain Bolt sprinttasi pikkuveljensä pystysyöttöön ja sijoitti pallon takamummuun. PPJ:n selkärangasta kuulunut niksahdus kantautui katsomoon saakka, eivätkä sinivalkopaitaiset saaneet kontrolloituja hyökkäyksiä yli varttiin. Atleticonkin pahin jano tuntui sammuneen, mutta maalipaikkoja syntyi silti mukavaa tahtia. Johdon kasvattamista pääsivät kokeilemaan muun muassa nuorempi Ketonen eli Jonne sekä Jugi. Illan viimeinen Atletico-vaihto suoritettiin 76. minuutin kohdalla, kun kovan iltapuhteen jyystänyt Jani ”Nani” Hannula korvattiin Pauli Saastamoisella. Pale tuli sisään tutulle laitapakin tontilleen, josta Ville Ruuska siirrettiin pykälää ylemmäs Nanin paikalle.

Viimeinen vartti oli melkoista pelailua; PPJ yritti edelleen hyökätä, mutta syötöt karkailivat enimmäkseen kalkkiviivojen ulkopuolelle. Illan neljäs osuma kirjattiin 89. peliminuutille ja sen synnystä vastasi tuttu kaksikko. Ketonen-connection toimi jälleen, kun Jesse pääsi tökkämään pallon veljensä läpisyötöstä PPJ-börsän takanurkkaan. Loppulukemat 0-5 viimeisteli muutamaa minuuttia myöhemmin lisäajalla Parta-Jukka. Jonne kikkaili oikeassa laidassa ja petasi keskityspaikan Rudille, jonka matala kierrepallo tavoitti Jessen vitosen viivalla. Viides maali olisikin ollut jo liikaa, joten Jesse sai vain sivuosuman keskitykseen. Jugi oli nälkäisenä paikalla ja röyhi irtopallon katiskan perukoille parista metristä.

Lopputuloksena siis kohtalaisen vaivaton vierasreissu ja voittoputken venyttäminen jo seitsemän ottelun mittaiseksi. Seuraavana ticotico-nousujunan yrittää suistaa raiteiltaan vantaalainen I-HK/OMV, jolle Atletico kärsi nolon ja kirvelevän tappion kevätkierroksella. Ottelu pelataan lauantaina 5.9. tuttuun kotipeliaikaan 14:45 Pukinmäen nurmella.

Tähtipelaajapisteet

Jesse Ketonen: Täysin pitelemätön. Räjähtävä nopeus yhdistettynä viileisiin viimeistelyihin kartutti miehen maalitiliä neljälle nätillä osumalla.
Lauri Nurmi: Liimasi kaiken, tärkeimpänä luonnollisesti PPJ:n rankkari. Hennosta ruodostaan huolimatta Nupe paini myös keskityspalloissa miehekkäästi.
Jonne Ketonen: Tarjoili isoveljelleen toinen toistaan kermaisempia pystypalloja, eikä ollut kaukana maalinteosta itsekään.