Kolmonen: Atletico Malmi – I-HK/OMV 0-0

Maalit

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Niko Ruokolainen 60′ Antti Säynätkari
Henri Mattsson
Mikko Kouri
Pauli Saastamoinen 46′ Kustaa Käki
Jonne Ketonen
Janne Hampaala (C)
Jaakko Peltonen 70′ Aku Vapaa
Jani Hannula
Jukka Haarala 80′ Timo Kinnunen
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Miro Rissanen

Raportti

Tappio I-HK/OMV:lle Itä-Hakkilassa oli yksi kevätkierroksen kipeimmistä kolhuista Atleettien kylkeen, mutta hyvityksen sauma tarjoutui vihdoin syksyn kotipelissä sateisella Pukinmäen nurmella. Seitsemän ottelun voittoputki ja jo kaksi peliä omissa pitänyt nolla loivat hyvät lähtökohdat revanssille.

OMV ei kuitenkaan kuvia kumarrellut, vaan painoi vahvasti päälle heti alusta ja ahdisteli vaarallisesti erikoistilanteista. 10 minuutin paikkeilla Elis Rintala Tico-maalilla venyi kahteen fantastiseen torjuntaan, ensin puskuun sivuvaparista ja heti perään kulmapotkun jälkeen kohti ylänurkkaa suuntautuneeseen laukaukseen.

Vieraiden väkevän momentumin aikana Atleticon “paikat” jäivät pariin tuloksettomaan erikoistilannekeskitykseen. OMV sen sijaan jatkoi kuumottamista antaumuksella ja raapi neljä tonttia neljään minuuttiin. Ensin keskityspallossa takatolpalle oli unohtunut täysin vapaaksi kaksikin vantaalaista, jotka kuitenkin sutivat pallon yli maalin (20′). Seuraavan laukauksen pelasti tielle osuneen Niko Ruokolaisen takaraivo (21′). Lähes puolestakentästä vastapalloon lähteneen yllättävän vedon poimi Elis (22′), samaten kuin OMV:n kärkenä pelanneen järkälemäisen Ville Vaskon laukauksen hyvästä paikasta boksin sisältä (23′).

Todella intensiivinen tapahtumajakso päättyi kahteen Atleticon tilanteeseen. Jugi Haarala taittoi sijoituksensa takatolpalta leveäksi (24′) ja Mikko Kourin pehmeäksi jäänyt pusku kulmapotkusta löysi tiensä vain maalivahti Vili Kotron syliin (25′). Jonne Ketonen laukoi kymmenisen minuuttia myöhemmin kahteen otteeseen hyviltä sijainneilta; ensimmäinen sujahti kolmen pakin ohituksen jälkeen ohi ja toinen peittämään ehtineen jalan kautta yli maalin. Taukolukemiksi jäi mollottamaan kiikarit.

Liekö johtunut kelin kirkastumisesta, mutta avausjakson tahmeus hellitti ja ottelun toinen puoliaika oli enemmän Atleticon heiniä. Vasenta laitaa koko kentän pituudelta tapansa mukaan dominoineen Hena Mattssonin pusku takatolpalta Jasu Peltosen keskityksestä suuntautui armollisesti yli maalin. OMV-kapteeni Pyhis Pyhämäki kiskaisi kentän keskialueelta pirullisen korkeana pudonneen vapaapotkun, joka laskeutui lopulta yllättävän vaarallisesti maalin katolle.

Vieraiden yritykset jäivät tämän jälkeen vähiin ja Tico oli lopulta lähempänä ratkoa ottelun. Jesse Ketonen tuikkasi pallon kertaalleen maaliinkin Kusti Käen loistavasta pistosyötöstä, mutta paitsion merkiksi noussut avustavan lippu lopetti juhlat heti alkuunsa. Myös toinen talismaanisen veljeskaksikon osapuoli pääsi tuskallisen lähelle glooriaa; Kustin pelattua sivuvaparin ovelasti toiseen aaltoon Jonne pamautti hirmuisen kanuunan boksin takaa ylärimaan. Bileet päätti Sintti Säynätkarin voimakas pusku kulmapotkusta yli maalin.

Kauden toinen maaliton tasuri jätti jälkeensä malmilaisittain karvaan maun: voittoputken katkeamisen lisäksi kolauksen sai sarjataulukossa hännystelijöiden sekä EsPan paimentaminen. Kaiken huipuksi OMV jäi “allianssimaisesti” niskan päälle keskinäisissä peleissä. Toisaalta plussapuolella omiin ei uponnut jo kolmanteen peliin ainuttakaan palloa.

Tähtipelaajapisteet

Elis Rintala: Piti jälleen maalinsa koskemattomana muutamalla huipputorjunnalla.
Jonne Ketonen: Hyvällä pelipäällä uusissa kengissään, epäonnea maalipaikoissa.
Kustaa Käki: Terävöitti hyökkäyspeliä oivalluksillaan.