Kolmonen: Atletico Malmi – TuPS 3-1 (1-0)

Maalit

1-0 Iiro Helinen (Kustaa Käki) 34′
2-0 Jonne Ketonen (Timo Kinnunen) 49′
3-0 Jesse Ketonen 61′
3-1 Taneli Pitkänen 76′

Tilastot

Avaus

Tuomas Kettunen (MV)
Niko Ruokolainen 46′ Henri Mattsson
Timo Kinnunen (C) 80′ Mikko Kouri
Iiro Helinen
Ville Ruuska 82′ Pauli Saastamoinen
Jonne Ketonen
Kustaa Käki
Janne Hampaala
Jani Hannula 80′ Aku Vapaa
Jani Putkonen 62′ Roni Tran
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Lauri Nurmi (MV)
Patrick Purola

Raportti

Sarjakauden jälkipuolisko oli parista tuoreesta pelikiellostakin huolimatta käynnistynyt Atleettien osalta täysin eri ilmeellä kuin kevään alkutaival. Kahden makean revanssin perään seuraavana panoksena oli jo lohkon kakkospaikka TuPSin vieraillessa Puistolassa “muumitalon” katveessa.

Ticon sisäistä maalipörssiä johtava Jesse Ketonen palasi lomiltaan takaisin ruotuun, mutta kokoonpanon mielenkiintoisin nimi löytyi kuitenkin tolppien välistä. Työnarkomaani Elis Rintalan ja Suomen suurimmassa kuntokoulussa rehkivän Rolf Ermilän poissaollessa isoa ja fyysistä tuusulalaisnippua pysäyttämään “nousi” Vitosesta Atletico Akatemian romuluinen kärkipelaaja Tuomas “Stube” Kettunen, joka vielä viime kaudella vartioi FC POHUn maalia Kolmosessa (ja kuriositeettina nollasi tuolloin juuri TuPSinkin kertaalleen).

Ottelu alkoi odotetusti TuPSin räimiessä pitkää palloa kohti Miika Tiiran kupolia, ja myös erotuomarin korventamisenkin tuusulalaiskollektiivi aloitti hyvissä ajoin. Atletico pääsi heti kärkeen ahdistelemaan vieraitaan parilla kulmapotkulla, ja vajaan vartin jälkeen syntyi ensimmäinen todellinen maalipaikkakin. Nopea 2v1-vastaisku vasemmalta päättyi Jessen ja Japu Putkosen fiksuun ristijuoksuun, jonka jälkeen Japu petasi Jesselle vetopaikan boksiin. Maalivahti Timo Nieminen oli kuitenkin tilanteessa skarppina ja syöksyi ajoissa vastaan torjumaan Jessen laukauksen rinnallaan.

Stube pääsi ensi kertaa tositoimiin joutuessaan tippaamaan Tiiran puskun aivan riman alta yli. Hetkeä myöhemmin Ticon talismaani Kustaa Käki sai Vertti Purhoselta kunnon lätkäniitin ehdittyään ensin irtopalloon vasemmalla laidalla. Kusti keräili hetken pari metriä kalkkien ulkopuolelle päädyttyään ja Purhoselle nousi ansaittu varoitus täysin ylimitoitetusta taklauksesta, koska palloonkaan verkkaisella tupsilaisella ei ollut mitään jakoa ehtiä.

Puolen tunnin täyttyessä Leego Hampaala joutui hetkeksi kentän sivuun paikkailtavaksi verissä päin saatuaan ilmapallossa kyynärpäästä vekin kaaliinsa. Huoltotoimien aikana Tico siirtyi 1-0-johtoon vajaallakin, kun vanha PPV-kaksikko onnistui maalinteossa; Kusti vippasi kulmapotkun oikealta ja etufemmalle rynninyt toppari Iiro Helinen jatkoi pallon jalallaan sisään. Leegokin pääsi pian takaisin kentälle ja mukaan juhlimaan sideturbaani kuuppaansa komistamassa.

Puoliajan viimeinen sauma johtolukemien tuplaamiseen lankesi Jonne Ketoselle. Oikealta noussut Ville Ruuska keskitti pallon tarkasti Jonnen viittoilujen mukaan, ja volley suoraan syötöstä meni vain niukasti ohi Niemisen vasemman käden alanurkasta.

Heti toisen jakson alkuun Jonne pääsi sitten huudattamaan kotiyleisöä. Palloa ylös tuonut Timo Kinnunen tavoitti nostollaan selkä maaliin päin pakin kanssa painineen Jonnen, joka kuoletti pallon rinnallaan, vippasi itsensä sekä merkkaajan yli ja viimeisteli varmasti luukulta ohi voimattoman Niemisen. Yksinkertaisesti upea maali!

Heti perään velipoika Jesse pamautti vasurillaan hurjan laukauksen pystyputkeen pienestä kulmasta. Tolppa muuttui kuitenkin vihusta ystäväksi tunnin pintaan, kun ensin Japu sai pallon täysin ilmaiseksi puolustajan harhasyötöstä aivan boksin ulkopuolella. Pari askelta sisään laatikkoon ja tarkka laukaus – takatolppaan! Jesse oli onneksi kärppänä haaskalla ja upotti pallon riparista jo kolmannen kerran Niemisen selän taakse.

Paitsiolippu Jessen viimeistellessä toistamiseen sekä viivalta Rudin laukauksen siivonnut puolustaja estivät Ticon johdon kasvamisen entisestään ennen kuin TuPS sai viimein aikaan kavennusosuman vahvuuksiaan hyödyntäen. Rajaheittospesialisti Aaro Koponen linkosi vasemmalta sivurajalta etutolpalle pitkän kaaren, jonka Taneli Pitkänen selkä maaliin päinkin ohjasi nätisti päällään sisään etukulmasta Stuben käsien kautta. Maali syntyi sattumalta täsmälleen samalla minuutilla (76′) kuin TuPSin 3-1-kavennus kevään kohtaamisessakin.

Maalin jälkeen TuPS nosti loppuhetkille painetta Atleticon päätyyn, aivan kuten Tuusulassakin. Femmaa ennen täyttä aikaa Stube venyi noin metristä parista täysin vastakkaiseen suuntaan lähteneen puskujatkon edessä aivan käsittämättömään reaktiotorjuntaan ja hoiteli jatkotilanteenkin menestyksellä. Vielä viiden ekstraminuutin jälkeen ottelu vihdoin päättyi.

Ottelusta tuli lähes täydellinen toisinto kauden ensimmäisestä keskinäisestä: keltaiset tunnin sisään hyvällä pelillä 3-0-johtoon, vihreät kavensivat ja painostivat lopussa. Jälleen hyvä ja työn takana ollut voitto, jonka turvin Atleetit kuittasivat lohkon kakkossijan haltuunsa yhden pisteen erolla!

Tähtipelaajapisteet

Kustaa Käki: Rakentaa ja dominoi, raastaa ja vie pääpallot. Täysin suvereeni.
Tuomas Kettunen: Pitkä tauko tolppien välistä ei juuri näkynyt, vertyi pelin edetessä.
Iiro Helinen: Kyykytti TuPSin mörssäreitä kummassakin kenttäpäädyssä.