Regions’ Cupin 3. kierros: HIFK/4 – Atletico Malmi 0-6 (0-4)

Maalit

0-1 Samu Nurminen (Jaakko Peltonen) 8′
0-2 Jonne Ketonen 14′
0-3 Henri Mattsson (Jani Putkonen) 35′
0-4 Patrick Purola (Samu Nurminen) 36′
0-5 Henri Mattsson (Mohammed Dahir) 55′
0-6 Mohammed Dahir (Patrick Purola) 59′

Tilastot

Avaus

Rolf Ermilä (MV)
Niko Ruokolainen 49′ Janne Hampaala
Henri Mattsson (C)
Akan Okomoh
Pauli Saastamoinen
Masi Mailammi
Jaakko Peltonen 69′ Mikko Huupponen
Jani Putkonen 69′ Jani Hannula
Samu Nurminen 46′ Mohammed Dahir
Patrick Purola
Jonne Ketonen 46′ Roni Tran

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Kausi oli käynnistynyt Atleticon osalta vähintäänkin murheellisissa merkeissä, sillä Kolmosessa kahden ottelun jälkeen sarakkeessa oli vielä sekä nolla tehtyä maalia että yhtä monta saavutettua pistettäkin. Tähän kurjuuteen lähdettiin hakemaan tilapäistä helpotusta ja nostattamaan hyvää fiilistä ennakkoasetelmissa melko selkeäksi mielletyssä Regions’ Cupin 3. kierroksen ottelussa, jossa vastaan asettui pari sarjaporrasta alempana palloileva HIFK/4. Tähtirinnat täydensivät kevään IFK-katrasta, olihan Atletico kohdannut Suomen Cupissa HIFK/3:n ja Kolmosessa HIFK/2:n.

Illan kokoonpanon suunnittelua mutkisti erityisesti edellisen kahden ottelun ulosajot sekä erinäiset vammat. Hyvä uutinen oli kuitenkin se, että ottelu toimi myös erinomaisena näytönpaikkana vähemmille minuuteille jääneille, ja nähtiinpä keskikentän keskustassa mm. Akatemia-miehistöön kuuluva Masi Mailammikin, joka luuti varmaotteisesti koko 90-minuuttisen. Samalla estyneet pelaajat ehtivät lusia omat pelikieltonsa ja hoidattaa vammojaan.

Ottelun alusta saakka käsikirjoitus oli erittäin selvä. Atletico asettui heti kuskin paikalle ja hallitsi peliä ensiminuuteista saakka. Patrick Purola oli viedä keltapaidat johtoon jo pelin 6. minuutilla, mutta vielä parasta kuntoaan hakeva ysipaita suti kuitenkin pallon maalin ohi. Ei kuitenkaan aikaakaan, kun peliväline löytyi verkosta. Atletico kokeili kopissa sovittua kulmakikkaa, jossa Jaakko Peltonen syötti ja Samu Nurminen viimeisteli kierteisellä laukauksella takanurkkaan siirtäen Atleetit 1-0-johtoon. Hetkeä myöhemmin Peltonen oli jälleen asialla tarjoilemalla vetopaikan kärjessä aloittaneelle Jonne Ketoselle. Tämän laukaus jäi lopulta ponnettomaksi, mutta veskari ei kuitenkaan saanut palloa vangittua, vaan Ketonen pääsi tuikkaamaan riparin veräjänvartijan käsien ulottumattomilta sisään.

2-0-maali oli ottelun kannalta lopulta se ratkaiseva. HIFK vaikutti selkeästi luovuttaneelta ja Atletico taas hölläsi kaasua, ainakin hetkeksi. Toki Peltosen komea laukaus yläristikkoon tai Ketosen läpiajon ja veskarin ohittamisen jälkeinen maaliviivalta putsattu laukaus olisivat voineet viedä Atleetit jo isompaankin johtoon, mutta muuten kentällä mentiin ensimmäisen jakson keskimmäinen vartti melko tasatahtiin.

Vasta puoliajan loppua kohden paine yltyi jälleen punapaitojen päässä. Atletico viimeistelikin kaksi komeaa maalia viimeiselle vartilla, kun ensin 35. minuutilla Henri Mattsson laittoi Jani Putkosen kulmapotkun takatolpalta sisään ja vain minuuttia myöhemmin asialla oli Purola, joka sai nappipassin Nurmiselta ja onnistui maalaamaan vitosen viivan holleilta.

Toiselle jaksolle mentäessä vaillinainen valmennusjohto suoritti muutaman pelaajavaihdon ja haki pelituntumaa myös sekä Roni Tranille että Mohammed Dahirille. Molemmat toivatkin uutta väriä peliin, ja varsinkin Simo Dahir oli erittäin pirteällä pelipäällä. Kyseinen herra pohjusti Atleticon viidennen maalin, kun hieno puolenvaihto tavoitti vasemmalta laidalta ylös nousseen Mattssonin, jonka haasto laidassa onnistui erinomaisesti, mutta keskitys otti puolestaan osuman vastustajan lapikkaaseen. Pallo kuitenkin kimposi siitä maalivahdin ylitse ja tippui aivan takatolpan juureen päästäen malmilaisen kulttipelaajan juhlimaan villisti.

Dahir onnistui myös itse maalinteossa, kun Purolan syöttö löysi laidalta boksiin ajaneen taiturin. Pallo haltuun ja varma sijoitus etukulmasta sisään. Lukemat jo 6-0, vaikka ottelua oli pelattu vasta vajaa tunti.

Tuossa kohtaa moni varmasti odotti lukemien muuttuvan todella rumiksi, mutta HIFK taisteli kuitenkin sinnikkäästi, eikä missään nimessä lopettanut pelaamista. Atleticon otteista taas paistoi jo kylläisyys, eikä kaikkia pelitilanteita varmastikaan pelattu samalla tarkkuudella kuin kilpailullisemmissa Kolmosen peleissä. HIFK jäi toisella jaksolla oikeastaan vaille yhtäkään laukausta tai edes puolittaista tilannetta Atleticon mässäillessä puolestaan kulmapotkuilla ja vähemmän tarkoilla laukauksilla.

Lopussa joukkue haki useampaankin otteeseen Henri Mattssonille hattutemppua, mutta viimeinenkin oljenkorsi kilpistyi Tranin keskityksen ja Henan oikeaoppisesta puskusta huolimatta tähtipaitaveskarin erinomaiseen torjuntaan pelikellon näyttäessä 86 minuuttia. Lopussa omat paikkansa saivat myös sekä Tran (laukaus ylärimasta maaliviivalle) ja Hannula (huono haltuunotto veskarin edessä vitosen viivalla), mutta lukemat pysyivät kuitenkin loppuun saakka 0-6:ssa ja näin Atletico varmisti jatkopaikkansa cupin 4. kierroksella.

Ottelu oli siis alusta saakka selvää pässinlihaa, mutta tarjoili keltapaidoille hyvää itseluottamusta viikonlopun TuPS-peliin. Paikoin syöttökuviot muistuttivat tuttua Atleticoa ja juoksulinjat osuivat myös yksiin kanssapelaajien ideoiden kanssa. Toisaalta kentällä nähtiin liuta hukattuja maalipaikkoja, kummallisia harhasyöttöjä sekä lukemista johtunutta lepsuilua. Joka tapauksessa tulos oli se, mitä haettiin, eikä kuuden maalin voittoon voi koskaan olla tyytymätön. Jos ei muuta, niin saipahan joukkue ainakin hyvän pallollisen treenin ennen viikonlopun tärkeämpää koitosta. Samalla muutamille pelaajille siunaantui arvokasta pelituntumaa ja hyvä valmistautuminen lauantaille.