Kolmonen: TuPS – Atletico Malmi 1-3 (0-2)

Maalit

0-1 Miro Tissari 25′
0-2 Mikko Huupponen 37′
0-3 Samu Nurminen (Jonne Ketonen) 62′
1-3 Miika Tiira 76′

Tilastot

Avaus

Rolf Ermilä (MV)
Henri Mattsson
Iiro Helinen
Antti Säynätkari
Jani Hannula
Jonne Ketonen 66′ Roni Tran
Janne Hampaala (C)
Mikko Huupponen 72′ Jaakko Peltonen
Mohammed Dahir 52′ Samu Nurminen
Miro Tissari 77′ Patrick Purola
Jukka Haarala 77′ Pauli Saastamoinen

Muut vaihtopelaajat

Akan Okomoh

Raportti

Sarjakauden ensimmäisten murheellisten 180 minuutin jälkeen Atleticon saalis näytti vähintäänkin irvokkaalta: 0 sarjapistettä yhtä monella tehdyllä maalilla ja vielä päälle kuusi keltaista sekä kolme punaista korttia, seuranneista peli- ja toimitsijakielloista nyt puhumattakaan.

Agenda kevään ensimmäiseen “matkapeliin” oli siten harvinaisen selvä: nollat puhki ja keskittyminen vain ja ainoastaan omaan tekemiseen. Kaikki kriminaalit olivat saaneet pannansa lusittua ja Tuusulan Urheilukeskukselle jalkautui iskukykyinen ryhmä Atleetteja fyysiseksi kuultua kotijoukkuetta kellistämään.

Ottelu käynnistyi tasaisella box-to-box-pallottelulla lähinnä kummankin päätyalueen välillä. TuPS-pelaajien ajatukset vaikuttivat heti alusta asti soljuvan pahasti ristiin erotuomarin näkemyksien kanssa ja vihreään verhotuista ämyreistä lähti jatkuvasti kovaäänistä noottia vislarin suuntaan.

Parinkympin pelin jälkeen painopiste alkoi keskittyä vahvasti isäntien maalille, ja jo toinen luukunedushässäkkä toi Atleticon kannalta toivotun tuloksen. Jonne Ketosen terävään laukaukseen maalivahti Timo Nieminen sai vielä näppinsä väliin, mutta irtopalloon reagoi ensimmäisenä Miro “Tuusulan Ben” Tissari, joka siirsi pallon verkkoon Atleettien kauden ensimmäisen sarjamaalin merkiksi!

Kapteeni Leego Hampaalan pusku etutolpalta ensimmäistä kertaa avauksessa pelanneen Simo Dahirin kulmapotkusta meni vielä ohi maalin, mutta reilu kymppi avausmaalista Nieminen sai kopeloida palloa toistamiseen selkänsä takaa. Mikko Huupposen upea vapaapotku keskisektorilta piirun vasemmalle ja muutaman metrin boksin ulkopuolelta kiersi kauniisti muurin yli maalin etukulmaan. Jengapalloksi kuti lähti vielä todella lujaa.

TuPS oli avausjaksolla vahvimmillaan odotetustikin erikoistilanteista, vaan ei lopulta saanut aikaiseksi kovinkaan vaarallisia paikkoja. Viitisen minuuttia ennen taukoa vihreäpaita pääsi puskemaan kulmapotkuun etualueelta, mutta pallo kimposi tielle osuneesta malmilaisesta ohi maalin.

Toisen jakson alkuun Tico-byyrari Rofa Ermilä kauhoi Miika Tiiran “oikeaoppisesti” maata kohti suuntaaman puskun pois miltei maaliviivalta. Hetkeä myöhemmin tällä kertaa yksinomaan valmentajan roolissa nimipäiväänsä juhlinut Timo Kinnunen joutui suorittamaan ensimmäisen vaihdon, kun Simolta pamahti takareisi. Vaihdosta kentälle kirmasi Samu Nurminen.

Rofa arvioi ulostulonsa erikoistilannekeskityksessä pahasti pieleen, mutta palloon päässyt tupsilainen ilmeisesti hämääntyi tilanteesta sen verran, että tyhjä maali armoillaan suuntasi puskunsa takaisin keskialueen suuntaan.

Vaihtomies Samu ehti viettää kentällä tasan kymmenen minuuttia ennen kuin viimeisteli lukemat jo 3-0:aan. Maalia edelsi Atleticon nopea vastahyökkäys keskialueelta, jonka päätteeksi pallon ylös kuljettanut Jonne levitti mukana oikealle nousseelle Samulle. Pallo haltuun, tyhjät pois ja tarkka laukaus boksin kulmasta takatolpan juureen, komea maali kaiken kaikkiaan!

Atleticon reilusta vierasjohdosta huolimatta TuPS alkoi tuomaristolle mussuttamisen sijasta peliin keskittyessään saada yhä vahvemmin otetta loppua kohti. Kellossa oli noin vartti jäljellä, kun ruuhkan keskellä Miika Tiira sai jalkansa väliin maalia kohti kiertäneeseen matalaan keskitykseen ja ohjasi pallon läheltä sisään.

Viisi minuuttia myöhemmin Rofa torjui oikea-aikaisella vastaantulollaan läpi pyrkineen tupsilaisen laukauksen lähes boksin rajalla, ja joutui vielä pari minuuttia ennen loppua loikkimaan hanskoineen alanurkkaan pallon tielle. Myös Antti Säynätkari kunnostautui torjuntatöissä päineen.

Jasu Peltonen suti vielä 90. minuutilla ohi keskityksestä lähes avopaikassa, ennen kuin neljän lisäminuutin jälkeen peli oli vihdoin paketissa.

Vahva ensimmäinen puoliaika loi pohjat Atleticon komealle vierasvoitolle TuPSin tuhlattua voimavarojaan täysin ylimitoitettuun kitisemiseen. Joukkue osoitti kuitenkin vaarallisuutensa toisella jaksolla, muttei väkevästä painostuksestaan päässyt kavennusta lähemmäs.

Tähtipelaajapisteet

Rolf Ermilä: Isoja torjuntoja kriittisillä hetkillä.
Jonne Ketonen: Kunnostautui pelintekemisessä laidalta käsin, alusti kaksi maalia.
Mikko Huupponen: Upea voittomaali vaparista, jälleen kermaista pallonjakamista.