Regions’ Cupin 2. kierros: Atletico Malmi – HJK-j/Laajasalo 7-0 (0-0)

Maalit

1-0 Jonne Ketonen (Timo Kinnunen) 50′
2-0 Jonne Ketonen (Timo Kinnunen) 54′
3-0 Jani Putkonen (Ville Ruuska) 59′
4-0 Akan Okomoh (Mikko Huupponen) 70′
5-0 Ville Ruuska (Mikko Huupponen) 77′
6-0 Henri Mattsson rp. 85′
7-0 Akan Okomoh (Jaakko Peltonen) 87′

Tilastot

150418 HJK-j Laajasalo

Avaus

Rolf Ermilä (MV)
Henri Mattsson
Iiro Helinen
Antti Säynätkari
Ville Ruuska
Jani Putkonen 82′ Roni Tran
Janne Hampaala 63′ Jaakko Peltonen
Mikko Huupponen
Timo Kinnunen (C) 63′ Simo Dahir
Jukka Haarala 69′ Akan Okomoh
Miro Tissari 46′ Jonne Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Pauli Saastamoinen
Niko Ruokolainen

Raportti

Suomen Cup -juna päätyi päätepysäkilleen ennen kuin mistään eurokentistä ehdittiin alkaa edes haaveilla. Liiton ammattilais- ja puoliammattilaisjoukkueita suosiva cup-kilpailu osoitti haastavuutensa ja pakotti keskittymään toiseen tiehen niille himotuille vehreämmille nurmille. Atleticon odotukset kääntyivätkin kohden viime lauantaina alkanutta Regions’ Cupia. Tämä kolmosdivarista alaspäin tarkoitettu amatööriturnaus asemoitui jo neljättä kertaa peräkkäin Atleticon kevätohjelmaan ja toimi samalla kenraaliharjoituksena viikon kuluttua käynnistyvään Kolmoseen.

Lauantain otteluun panokset olivat selvät. Voittaja kohtaisi kolmannella kierroksella HIFK/4:n jonka Atleticon pikkuveli, Atletico Akatemia, oli pöllyttänyt samaisella viikolla harjoitusottelussa lukemin 3-2. Suosikin viitta soviteltiin suosiolla keltapaitojen harteille, olihan vastassa HJK-junioreiden alajoukkueisiin kuuluva Laajasalo, jonka ainoastaan kabinettipäätös onnistui pitämään Nelosessa varmalta näyttäneen tippumisen sijaan.

Atleticon kokoonpanossa virallisen debyyttinsä tekivät niin maalissa aloittanut, viime vuonnakin yhden ottelun lainalla pelannut Rolf Ermilä kuin myös edellisviikolla sopimusjulkistuksessa esiin noussut Simo Dahir. Kokoonpano oli muutenkin mallillaan lapun täyttyessä viimeistä paikkaa myöten.

Bolliksen massiivisella baanalla pelattu kamppailu oli alusta saakka selvää Atleticon hallintaa, vaikka pelistä paistoikin alkuun pieni jännittyneisyys. Ensimmäinen vaaratilanne nähtiin kuitenkin jo kahden minuutin pelin jälkeen, mutta Jukka Haaralan painavasti lähtenyt laukaus pomppi hieman etutolpalta ohitse. Pari minuuttia myöhemmin Timo Kinnusen keskitys löysi etutolpalta Miro Tissarin, mutta Benin rintalihasohjaus suuntautui sekin ohi.

Tico hallitsi ja rytmitti peliä, mutta viimeisten ratkaisujen terävyys ja Klubin uhrautuva taistelu olivat leimallisia piirteitä koko ensimmäisen puoliajan ajan. Keltapaidat eivät saaneet mitään missään nimessä ilmaiseksi, mutta sortuivat välillä liiankin hienoihin namutteluihin, kuten vaikkapa 22. minuutilla, kun HJK-boksissa nähty hieno yhden kosketuksen syöttöralli päättyi Kinnusen viimeistelyn sijaan vielä tarpeettomaan seinäpeliin jo paitsioon ennättäneen Ben Tissarin kanssa.

Myös HJK:lla oli harvakseltaan saumoja pääasiassa vastaiskuissaan. 27. minuutilla joukkue sai vapaapotkun keskialueella, josta nopealla avauksella pallon saatuaan laituri haki yllättävää laakapalloratkaisua. Laukaus painui kuitenkin ohi yläristikon. Heti perään tulleesta keskitystilanteesta Rolf Ermilä joutui jo hieman venymäänkin, kun ilmeisesti epäonnistunut keskitys liiteli kohti etuyläkulmaa ja Rofa katsoi parhaimmakseen nostaa pallon varuilta yläriman toiselle puolelle.

Puoliajan loppua kohden mentäessä paine kasvoi pikkuhiljaa sinivalkoraitaisten päässä, mutta muutamista puolittaisista paikoista huolimatta tauolle mentiin ehkä hieman yllättäenkin tasalukemissa.

Toisella jaksolla se kadotettu maalinjyvä kuitenkin löytyi ja kapellimestarina alkutahteja tälle löi tauolle sisään vaihdettu Jonne Ketonen. Jonne ehti olla kentällä vain alle viisi minuuttia, kun verkko jo heilui. Kinnusen oikealta tullut keskitys tavoitti nuoremman Ketosista vitosen viivan takaosasta, eikä maalivahti ehtinyt enää puskun väliin. Lukemat sitä myöten 1-0.

Jonne toi selvästi uutta virtaa peliin, sillä kahta minuuttia myöhemmin hän petasi omalla matalalla keskityksellään tekopaikan vasemmalta hiipineelle Jani Putkoselle. Puolustajan uhrautuva liuku putsasi kuitenkin pelivälineen päätyrajasta yli. Minuutti tästä eteenpäin, toisen jakson ottelukellon näyttäessä 9. peliminuuttia, löysi keskelle hakeutunut Kinnunen jälkeen Ketosen ja tämän viileä viimeistely vei Atleetit jo 2-0-johtoon.

Illan yksi ehdottomista hahmoista, pelaaja-valmentaja Timo Kinnunen, meinasi itsekin vankistaa johtoa, mutta 58. minuutilla noin vitosen viivalta nähty volleykuti pysähtyi kuitenkin paikalleen jähmettyneen veskarin hanskoihin. Jos oma maalinteko oli haastavaa, kunnostautui Kinnunen sen sijaan tarjoilijana. Minuutti edellisestä tilanteesta kapteeni vapautti hienon nousun tehneen Ville Ruuskan keskitykseen, jonka matala pallo sujahti koko pakan lävitse ja löysi jo matkalla tilanteeseen naureskelleen Jani Putkosen. Tällä oli helppo työ pistää pallo tyhjiin ja vankistaa johtoaan 3-0:an.

Tunnin pelin jälkeen Atletico haki lisävirtaa tuomalla sisään sekä Peltosen että Dahirin. Keskikenttä saatiinkin viimeistään siinä kohtaa täydellisesti haltuun, eikä vetopaikkojen määrissä säästelty. Niin Mattsson kuin Putkonenkin pääsivät koettamaan onneaan hienoilla kudeilla ja läpiajoilla, mutta numerot pysyivät vielä hetken aikaa kolmessa nollassa. Itse asiassa aina siihen saakka, kunnes sisään asteli illan toinen super-sub, Akan Okomoh, joka ehti olla kentällä vain 60 sekuntia ennen kuin vei Atleetit jo ratkaisevantuntuiseen neljän maalin johtoon. Akanin 70. minuutilla tullut laukaus upposi kimmokkeella sisään Huupposen hienosta esityöstä.

Hupin taidonnäytteitä oli myös viides osuma, sillä oikein ajoitettu pystysyöttö löysi laidalta nousseen Ruuskan, jonka maanuoliainen oli liikaa Klubi-veskarille. Peli jo 5-0. Ruuskan ansiota oli kuudeskin maali, sillä veskari joutui kaatamaan vikkelän laitakiiturin, eikä rangaistuspotkusta ollut epäselvyyttäkään. Pelikellossa oli jäljellä enää noin viitisen minuuttia varsinaista peliaikaa, kun kulttipelaaja Henri Mattsson asettui pallon taakse ja sijoitti yksitoistametrisen varmasti alanurkkaan.

Seitsemäs maalikin oli enemmän kuin ansaittu, kun Peltosen hieno pallo tavoitti Okomohin taka-alalta, eikä ”musta Hupi” erehtynyt tälläkään kertaa. Vaikka Klubi sai loppuun vielä yhden kohtuullisen maalipaikan, saatteli tuomarin vihellys joukkueet koppiin  murskaavissa 7-0-lukemissa. Voitto tiesi samalla myös sitä, että Atletico jatkaa cupin 3. kierrokselle, jossa vastaan asettuu HIFK/4. Otteluajankohta tiedotetaan lähipäivinä.