Suomen Cupin 3. kierros: Atletico Malmi – NuPS 3-1 (1-1)

Maalit

1-0 oma maali 9′
1-1 Jaakko Räsänen 44′
2-1 Jesse Ketonen (Mikko Kouri) 55′
3-1 Jani Putkonen 66′

Tilastot

150303 NuPS

Avaus

Elis Rintala (MV)
Pauli Saastamoinen 64′ Jani Putkonen
Mikko Kouri
Iiro Helinen
Jani Hannula
Samu Nurminen
Janne Hampaala
Mikko Huupponen
Timo Kinnunen (C) 64′ Roni Tran
Jesse Ketonen
Jukka Haarala 76′ Jaakko Peltonen

Muut vaihtopelaajat

Antti Säynätkari

Raportti

Atleticon taival Respect Suomen Cupissa alkoi 2. kierroksella voittoisasti HIFK/3:n päänahalla, ja seuraavalla rundilla keltapaidat palasivat jälleen syvälle itään Kartanoon vielä vähän isomman skalpin toivossa, kun kestittäväksi Vuosaaren lakeuksille saapui Vihdin Nummelasta paikallinen palloseura eli NuPS.

Illan vierasjoukkueen kanssa Tico oli aina pelannut tiukkoja otteluita, ja mm. viime kaudella Kolmosessa kahden kohtaamisen voitot menivät tasan lukemin 1-2 ja 3-2. Nummelalaiset olivat omassa 2. kierroksen ottelussaan kaataneet Laaksolahden Atleettiklubin, ja havittelivatkin nyt heti lisää atleettikaaleja Kuoppanummen trofeekabinetin seiniä koristamaan.

Virkistävän tihkusateen kutitellessa “Katiskaan” kerääntyneen väenpaljouden ohimoita NuPS oli siirtyä ottelussa johtoon jo 8. minuutilla, kun kolmen vuoden kierrokselta valkopaitoihin palannut Jari Koivulahti suti pallon melkeinpä avopaikasta kokonaan ohi maalin. Atleticon kuittauksesta vastasi noin kymppiä myöhemmin rikollisen nopea Jesse Ketonen, joka spurttasi jo pakeilta karkuun lähes puolesta kentästä, mutta sijoitti boksiin päästyään pallon päin maalivahti Matti “Sarana” Keskistä.

Pari minuuttia eteenpäin Atletico kuitenkin sai ohjakset käsiinsä erikoistilanneosumalla, kun Samun kulmapotku oikealta kimposi tielle osuneesta nuupeeässäläisestä suoraan oman maalin etuyläkulmaan.

Elis venytti kertaalleen kuin tyhjästä NuPS-pelaajan alakulmavetoon, ja aivan tauon alla näytti, että toinen puoliaika alkaisi edelleen 1-0-tilanteesta. Vieraiden Jaakko Räsänen pääsi kuitenkin kentänlaidan kansoittaneen Nummela-mobin iloksi sipaisemaan pelin tasoihin Eliksen näpit alakulmassa ohittaneella volleykudilla 16-alueen sisältä.

Heti toisen puoliajan alkajaisiksi Elis joutui jälleen hommiin ja veti tällä kertaa pitemmän korren liimaamalla vain joitakin sekunteja kentällä olleen vaihtomies Mikael Lundstenin viimeistely-yrityksen jaloillaan.

Avausjaksolla palloa enemmän pitänyt NuPS oli tauolla ilmeisesti nakannut katalonialaisen pelikirjansa mäkeen, eikä saanut peliä enää alkuunkaan yhtä hyvin kontrolliinsa. Kaaoksen eskaloitumisen alkutahdit kapellimestaroi tinkimättömänä pelinavaajana tunnettu topparismies Mikko Kouri, jonka mehevä vispilä linjan yli lähetti Jessen vauhtiin. Boksi tuli vastaan muutamalla terävällä askeleella, ja kyydistä jälleen pudonneet puolustajat joutuivat katselemaan aitiopaikoilta kun Jessen laukaus painui Keskisen kainalon alta verkkoon.

Lisää kylmää vettä – muutenkin kuin kenttää piiskanneen matalapaineen muodossa – nummelalaisniskaan valui kymmenisen minuuttia 2-1-maalista. Ticon super-sub-kaksikko Roni & Japu ehti olla kehissä vain pari minuuttia, kun valkoisten päädyssä pölisi jälleen erikoistilanteen merkeissä. Ronin kulmapotkutarjoilu kuolettui nupsilaisen olkapäähän ja putosi kuin tarjottimella Japulle, joka lakaisi vasurillaan kuulan perille nuottaan ja Atleettien johdon 3-1:een.

Molemmilla joukkueilla oli vielä paikkansa rukata lukemia suuntaan tai toiseen ennen viimeisen femman ja lisäajan tapahtumia. Hillityn “lämminhenkisenä” edenneen ottelun jännitteet alkoivat lopussa purkautua ja kulminoituivat parin rumemmin pelatun tilanteen jälkeen vanhaan kunnon torikokoukseen.

Vähemmän yllättäen parikymmenpäisen pelaajamassan keskeltä ensimmäisenä ilmoille ja kohti penkkiä ajassa 90+3′ luovi hermokontrollin erikoismies Koivulahti, jonka pelikomennus päättyi tovin ennen aikojaan ottelun erotuomarin myöntämällä suoralla punakortilla, tunnustuksena ilmeisen ansiokkaasta verbaliikasta. Kentältäpoisto puhujanlahjojen johdosta ei ollut Koivulahden uralla ensimmäinen edes Atleticoa vastaan, nimittäin syksyllä 2010 edellisen kerran Atleetit kohdatessaan silloinen EBK-kapteeni sai erotuomarilta marssikäskyn tismalleen samalla verukkeella.

Tuokiota myöhemmin ottelu oli ohi Atleticon juhliessa voiton myötä irronnutta cupin 4. kierroksen paikkaa, joka menestyksekkäästi oli vältellyt Ticon cup-junan reittejä jo vuodesta 2007!