Atletico kohtaa Veikkausliigan viime kauden pronssimitalistin – “Atletico-historian kaikkien aikojen kovin ottelu”

Pitkälle on tultu niistä ajoista, kun Atletico oli vielä rehellisesti “Helsingin huonoin joukkue” ja sijoittui omassa Seiskan lohkossaan vihoviimeiseksi. Tulevana lauantaina pelataan nimittäin aivan muista sijoista kuin aladivarien häntäpään kamppailussa. Voitto JanPasta tiesi jatkopaikkaa Suomen Cupin. 5. kierrokselle ja sitä myöten todellisen herkkupalan toteutumista pre-seasonin loppuvaiheille.

Tulevana viikonloppuna vierailulle saapuu Veikkausliigassa viime vuonna kolmanneksi sijoittunut FC Lahti. Joukkueet kohtaavat toisensa jo muutaman päivän päästä, lauantaina 28.3. klo 16:00 alkaen. Pelipaikkana toimii Aava Areena Pihlajamäessä.

Atletico Malmi - FC Lahti 28.3.2015

Joukkueen johtoportaaseen kuuluva Janne Vottonen on syystäkin innoissaan:

– Atleticolla kävi samaan aikaan paras ja pahin mahdollinen arpaonni, sillä Lahti on käytännössä kovin mahdollinen joukkue, joka cupissa saattoi tässä vaiheessa tulla vastaan. Tottakai olen innoissani siitä, että pääsemme isännöimään kesällä europelejäkin pelaavaa ryhmää Atletico-historian kaikkien aikojen kovimmassa ottelussa.

Aava Areena oli lopulta paras mahdollinen vaihtoehto ottelun pelipaikaksi, vaikka muitakin kenttiä harkittiin:

Olisi tietysti ollut kiva pelata Mosan tekiksellä, mutta kentän kunto ja fasiliteetit eivät ikävä kyllä ole riittävät tällaisen profiilin otteluun. Harkitsimme myös muutamia muita kenttiä, mutta ainoastaan Pihlis täytti vaatimukset. Lisäksi Aavalla oltiin aidosti innostuneita tästä mahdollisuudesta ja myös samaan aikaan joustavia otteluajankohdan suhteen. Kun vielä Lahti perui oman viikonlopulle merkityn treenipelinsä, aukesi meille mahdollisuus kohdata heidät parhaaseen primetime-aikaan maaliskuisena lauantaina, jatkaa Vottonen.

Atletico on ehtinyt selvittää jo tähän mennessä selvittää cup-taipaleensa aikana niin HIFK/3:n, NuPSin kuin myös viimeisimpänä JanPan. FC Lahti taas aloittaa ottelunsa vasta Suomen Cupin 5. kierrokselta, eikä talven aikana pelattujen otteluiden saldokaan (1 voitto, 4 tasapeliä ja 6 tappiota) viesti parhaasta mahdollisesta vireestä. Pelaaja-valmentaja Timo Kinnunen siirtää kuitenkin kaikki paineet suosiolla Toni Korkeakunnaksen valmentaman ryhmän harteille:

Lahti on todella kova joukkue ja ilman muuta otteluun selvä ennakkosuosikki. Kiva päästä kohtaamaan Rafaelin ja Petri Pasasen tasoisia legendoja myös kentällä, veistelee Kinnunen.

Kinnunen aikoo myös marssittaa kentälle taistelevan Atleetti-lauman, jolle ottelu tulee olemaan varmasti ikimuistoinen:

Ilman muuta lähdetään taistelemaan ja antamaan kaikkemme, jottei Lahti pääse ainakaan helpolla. Cupissa on aina yllätysmahdollisuudet niin kauan, kun ottelu säilyy vaan tasaisena. Lisäksi Lahti on joukkueena tuttu ja tulee olemaan vieläkin tutumpi, kun ehdin katsoa heistä hankitut scouttaus-klipit lähipäivinä.

Atletico aikoo rakentaa ottelusta tapahtuman ja hyödyntää asetelmia myös keräämällä pienimuotoisen kannatussisäänpääsymaksun (aikuiset 5€; lapset, opiskelijat, eläkeläiset ja MPS-varusteiset kannattajat 3€). Vottonen kannustaakin katsojia saapumaan kentänlaidalle sankoin joukoin ja samalla tukemaan alasarjafutista näinä taloudellisesti haastavina aikoina.

– Positiivisen innostuneena odotan reilusti kolminumeroista katsojamäärää, kiinnostaahan Lahti varmasti montaa satunnaisempaakin jalkapallokatsojaa. Täytyy toivoa, että säät suosivat ja makkara maistuu. Sitä kautta kiva, jos saadaan kentänlaidalle tunnelmaa ja kerättyä ehkä jokunen eurokin kesän treenivuoroja varten, jatkaa Vottonen toiveikkaana.

Ohessa vielä ottelun virallinen Facebook-tapahtuma.