Timo Kinnunen nettisivutoimituksen piinapenkissä: Mietteitä tammikuulta

Taas on yksi pre-season on käynnistynyt ja Atletico kokoontunut jo yhteensä 12 tapahtumaan tammikuun aikana. Sen vuoksi voimme tarkastella alkanutta vuotta hieman retrospektiivisesti ja käydä läpi Timo Kinnusen toisen päävalmentajuustaipaleen alkuvaiheita. Pelaaja-valmentaja paljastaakin seuraavassa mm. sen, kuka on kiinnitetty joukkueen toiseksi apuvalmentajaksi, mistä hän on eriävällä kannalla joukkueenjohdon kanssa ja millaisen vaikutuksen uudet vahvistukset ovat tehneet.

Atletico on treenannut nyt kaksi viikkoa. Miltä meininki on näyttänyt?

– Kausi on tietenkin vielä alkutekijöissään ja usein tammikuussa pelaajat palaavat lomanvietosta innokkaina, mutta nyt meininki näyttää ja tuntuu erittäin hyvältä. Kovaa on menty ja jengiä on riittänyt.

Tämä on nyt neljäs kautesi Atleticon valmennuksessa, onko eroja nähtävissä aiempiin keväisiin?

– Mitä pidempään tätä yhdessä tehdään sitä tutummaksi kaikki toisilleen tulevat. Toisaalta homma lähtee vuosi vuodelta vähemmällä kitkalla käyntiin, mutta samalla on vaarana että liiaksi “tehdään asioita niin kuin niitä on aina tehty”. Valmentamisessa naama kuluu. On pyrittävä uusiutumaan, mikä Atleticossa on tehtävä pienin askelin.

Missä vaiheessa joukkueen rakennus on?

– Rakennus on lupauksia herättävässä vauhdissa. Miro Kauti jatkaa tosiaan pelejään Gnistanin paidassa, Jani Lehti taas kuntouttaa syksyllä hajonnutta polveaan kesän yli ja pelaa loppukauden näillä näkymin Akatemian riveissä. Pitkäaikaisista loukkaantumisista kärsineellä Jonatan Waseniuksella on puolestaan edessään työkomennus ulkomailla, minkä vuoksi tämä kausi on käytännössä paketoitu ennen kuin ehtii edes alkaakaan. Näiden kolmen lisäksi parin muun vanhan pelaajan uran jatkuminen, ja jaksaminen, on vielä kysymysmerkkejä. Tulopuolella jo julkaistujen siirtojen ohella on vielä pari viritystä meneillään. Runko on kuitenkin kasassa ja potentiaali taisteluun on vahva.

Julkistitte jo ennen pre-seasonin kolme uutta pelaajahankintaa ja viikonlopun aikana vielä neljännenkin. Millaisen vaikutuksen Ketoset, Helinen ja Araviita ovat tehneet ensimmäisten viikkojen aikana?

Jo julkistetut uudet pelaajat ovat löytäneet paikkansa hyvin sekä pelillisellä että henkisellä tasolla. Tammikuussa näkyvissä on vielä enemmänkin potentiaali kuin todellinen taso, mutta valoa kohti kaikki neljä kulkevat.

Entä miltä yhteistyö on tuntunut paluumuuttaja Olli Harmaisen kanssa?

Olli Harmainen on vanha ystäväni jo vuosien takaa ja helsinkiläinen jalkapallopersoona jumalan armosta. On hauskaa ja kiinnostavaa yhdistää voimat taas uudella tavalla. Ollin suurin ongelma lienee Ketosen veljesten tunnistaminen toisistaan.

Valmennusiimi on täydentynyt kaikessa hiljaisuudessa kolmannellakin, monelle joukkuetta seuranneella tutulla naamalla. Mistä on kyse?

– Uusin lisäys tiimiin on Mikko Huupponen, joka täydentää tiimiä omalla näkemyksellään ja ennen kaikkea tulee johtamaan esimerkillään ajoittain kyseenalaisen moraalin omaavaa ryhmää. Kuten Harmainen, myös Huupponen on allekirjoittaneelle tuttu jo vuosien takaa, joten yhteistyö tulee varmasti olemaan lähes saumatonta.

Myös treenipelit ovat käynnistyneet? Mitä HerTo-, Atlantis- ja LPS-peleistä jäi käteen?

Jo käydyistä harjoitusotteluista on vaikea vetää mitään kovin pitkälle meneviä päätelmiä. “Oikeita asioita” on seurannut vääriä asioita ja niin se menee. Ainakin allekirjoittaneen kunto ja terveys eivät vielä ole lähelläkään yhdeksänkymmenen täysipainoista suoritusta. Sama koskee “Etelä-Espoon” Samu Nurmista lukuunottamatta kaikkia Atleetteja.

Mitä odotat tulevilta viikoilta?

Tulevien viikkojen aikana pyritään ensinnäkin pikkuhiljaa viemään toimintaa intensiivisempään suuntaan ja paneutumaan pelitavan syvempiin tasoihin. Toisekseen – kapteenin ominaisuudessa – pyrin “kuumottamaan” joukkueenjohtoa saunaillan aikaistamiseen.

Vielä loppuun terveiset joukkueen seuraajille?

Hyvää ja kusenkeltaista kevättä Pohjois-Helsingistä.