Kolmonen: EBK – Atletico Malmi 0-9 (0-4)

Maalit

0-1 Jani Putkonen (Samu Nurminen) 4′
0-2 Samu Nurminen (Miro Kauti) 13′
0-3 Samu Nurminen (Mikko Huupponen) 17′
0-4 Miro Kauti (Jani Putkonen) 31′
0-5 Alfred Sinnemäki (Akan Okomoh) 46′
0-6 Pauli Saastamoinen (Jani Hannula) 74′
0-7 Miro Kauti 80′
0-8 Samu Nurminen (Antti Nurkka) 88′
0-9 Alfred Sinnemäki (Samu Nurminen) 90′

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Niko Ruokolainen 58′ Pauli Saastamoinen
Mikko Kouri
Timo Kinnunen (C) 60′ Jukka Haarala
Ville Ruuska 58′ Antti Nurkka
Samu Nurminen
Janne Hampaala 46′ Akan Okomoh
Mikko Huupponen
Jani Hannula
Miro Kauti
Jani Putkonen 46′ Alfred Sinnemäki

Muut vaihtopelaajat

Jaakko Peltonen

Raportti

Kauden viimeisessä vierasottelussaan Atletico kohtasi kuuden ottelun tappioputken myötä syvälle putoamistaistelun syövereihin uponneen EBK:n Keski-Espoossa. Malmilaisittain joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta kevätkierrokselta oli vain hyviä muistoja, kun Puistolan nurmella lukemat loppuvihellyksen kaikuessa olivat peräti 8-0 Ticon eduksi.

Hurjimmat odottelivat jo uusia murskajaisia, mutta yhtä kaikki Tico sonnustautui koitokseen vain voitto mielessä yhä sarjasijoituksen maksimoimista silmälläpitäen; ykköslohkon neljäs sija olisi edelleen Atleettien ulottuvilla, joskaan ei aivan omissa käsissä. Kokoonpano oli jälleen väkevää laatua, ja akuuttia maalivahtikatoa paikkasi MPS:n B-junioreista 16-vuotias Kaapo Sinervo uransa ensimmäisessä miesten ottelussa.

Kamppailu Espoon pimenevässä illassa käynnistyi todellisella ryminällä, kun toisen peliminuutin puitteissa sekä Putkos-Japu että Niko kumpikin kolistelivat maalikehikkoa eri tilanteista. Avausmaalikin tuli jo neljännellä minuutilla, kun Niko petasi Samulle keskityspaikan vasemmalta ja Japu viimesteli vitosen ja pilkun välistä.

EBK-veskari Markus Leinosen katiskaa kohti sateli vetoja kuin Vermossa konsanaan ja ennen vartin täyttymistä peli oli 2-0. Nani Hannula katkoi keskialueella ja pallo kulki Kautin kautta Samun jalkaan. Joku huusi “VEDÄ!”, joten Samu pommitti kutinsa 16-kaaren takaa puolikorkeana tolpan vierestä Leinosen näppien kautta rysään.

Ticon hurmos ei ottanut laantuakseen, ja hetkeä myöhemmin pallo päätyi taas keskiympyrään Atleettien juhliessa. Isäntien Sami Palosen kanssa keskikentän kovimman tötteröhiusblondin tittelistä kilvoitellut Mikko Huupponen asettui antamaan kulmapotkua oikealta. Keltainen massa vyöryi kohti maalia ja vei merkkaajat mukanaan tehden pilkun ja kaaren väliin tilaa sovitusti. Hupin krogilasin korkuinen laaka kohtasi Samun liikkeen toisessa aallossa täydellisesti ja sijoitus suoraan syötöstä painui vastustamattomasti jälleen Leinosen sormia hipoen maalin etuyläkulmaan.

Atleticon myllytyksen keskellä myös EBK pääsi ajoittain paikoille. Kulmapotkun jälkeen Kaapo torjui hienosti point blank -etäisyydeltä tulleen vedon ja jatkotilanne olikin jo paitsio. Keltaisten vastaus tuli puolen tunnin pintaan, kun Japu jatkoi päällään Timon pitkän syötön eteenpäin Kautille. Väliin pyrkineen pakin Kauti röhmytti fysiikallaan kentän pintaan boksin rajalla, narrasi vielä maalivahdin sivulle ja viimeisteli hallitusti.

Avausjaksolla ei enää ihmeempiä tapahtunut, mutta toinen puoliaika starttasi jälleen täydellä höyryllä. Tauolla sisään vaihdetut Alf ja Akan kunnostautuivat jo puolen minuutin pelin jälkeen: Akanin pisto riiston jälkeen vapautti Alfin boksiin ja ulkosyrjäsijoitus puolestaan vapautti malmilaispenkin juhlimaan jo viidettä kertaa illan aikana. Kauti oli kasvattaa johtoa entisestään porhallettuaan kolmen puolustajan läpi laatikkoon, mutta tiukka vasemman jalan laukaus kimmahti riman kautta yli.

Tunnin paikkeilla Atleticon fokus alkoi hetkellisesti hieman levitä ja EBK:kin pääsi kotikatsomon riemuksi hyökkäämään. Siniset kävivät pariinkin otteeseen pompottamassa palloa miltei maaliviivan tuntumassa, mutta Kaapo puolustajien tukemana piti maalinsa koskemattomana.

Ison tukun lupaavia paikkoja toisellakin puoliajalla tuhlaillut Tico osui taas viimein varttia ennen täyttä aikaa. Rajaheiton jälkeen Nani puski korkean pallon oikealta boksiin taka-alueelle, Samu suojasi pakin tilanteesta ja kaukaa paikalle hiipinyt vaihtomies Pale Saastamoinen neppasi pompusta maalivahdille todella pirullisen roikun, joka putosi todella jyrkässä kulmassa aivan riman alta sisään maaliin.

7-0 seurasi pian, jälleen Kautin röyhkeän haaston jälkeen. Hupin kanssa laidassa höynättyään Kauti ajoi vasemmalta sisään alueelle ja haastoi päätyä pitkin läpi. Syöttöyritys pysähtyi massaan etutolpalla, mutta irtopallon Kauti ampui sumeilematta verkkoon pienestä kulmasta etutolpan ja maalivahdin välistä.

Lopulta kevään 8-0-lukematkin toistuivat Samun hattutempun myötä. Andy Nurkka keskitti oikealta linjan taakse, jonne Samu liikkui terävästi vasemmalta. Kolmen H:n kombo, “haltuun-haasto-harhautus”, oli ainoalle pakille liikaa ja tarkka sijoitus hieman maskista maata pitkin saatteli pallon oikeaan alakulmaan.

Alf oli osunut maalipuiden väliin ottelun ensimmäisellä kosketuksellaan ja toisti tempun vielä koko ottelun viimeisellään. Illan tehomies Samu tarjoili vasemmalta matalan keskityksen luukulle ja Alf ohjasi kauden kymmenennellä maalillaan loppunumeroiksi hurjat 9-0.

Atletico paranteli Kolmosen isoimman yhden ottelun voittomarginaalinsa tällä kaudella jo kahdesti uusiin lukuihin, vieläpä molemmilla kerroilla juuri EBK:ta vastaan. Kahden ottelun maaliero 17-0 puhukoon puolestaan joukkueiden voimasuhteista. Tico-show Espoossa oli sanalla sanoen väkevä.

Tähtipelaajapisteet

Samu Nurminen: Täysin pitelemätön, tuplasi “alkukauden” tehonsa (3+2) kertalaakista (toiset 3+2).
Miro Kauti: Suorastaan huokui voitontahtoa ja maalinälkää vyöryessään hyökkäyksiin kerta toisensa jälkeen.
Kaapo Sinervo: Nuorukaisella ei juuri puntti tutissut, mainio nollapeli heti debyytissä aikuisten tasolla.