Antti Raudoskoski nettisivutoimituksen piinapenkissä: “Onnistumisia ja epäonnistumisia”

Antti Raudoskoski talvivarustuksessaan. Taustalla treenikamoja pukee Anan työtä jatkava Timo Kinnunen.

Kauden päätöksestä on nyt ehtinyt kulua reilu viikon verran ja pöly siten hieman laskeutua. On siis hyvä hetki jatkaa analyysikierrosta ja tarkastella kautta hieman valmennuksen näkökulmasta. Nettisivutoimitus päättikin kutsua LoPa-otteluun Atletico-taipaleensa päättäneen Antti Raudoskosken juttusille ja käydä läpi mennyttä. Paljon ehti tapahtua tämänkin kauden aikana, mutta annetaan Anan kertoa siitä tarkemmin.

Noniin Ana. Kausi takana ja tuloksena viides sija 11 voitolla ja yhtä monella tappiolla. Millaiset fiilikset kaudesta jäi ja oletko tyytyväinen lopulliseen sijoitukseen?

– Kuten jo ”kimarasta” näkee, niin suoritukseen ei voi missään tapauksessa olla tyytyväinen. Asetetut tavoitteet eivät toteutuneet ja siitä minä ja joukkue kantavat vastuun. Meillä oli paljon huonoa tuuria ja lähes kaikki tappiot tulivat yhden maalin marginaalilla. Vaikka joukkueen runko nettisivujen mukaan on 28 pelaajaa, on rinkiä on edelleen syytä laajentaa pelaajien erinäisten menojen vuoksi. Yhtä ainutta peliä ei päästy pelaamaan samalla avauksella saatika samalla alakerralla. Mielestäni joukkue eli kauden aikana liikaa. Sijoitus oli loppupeleissä tyydyttävä, sillä saatiin jätettyä muut paikalliset jengit omassa lohkossa taakse joka ehkä helpottaa vuoroja mietittäessä. Paljon parannettavaa kuitenkin jäi.

Millä puolella nähtiin mielestäsi kauden suurimmat onnistumiset?

– Me onnistuttiin pelillisesti haastamaan kaikki joukkueet, ja varsinkin Hangossa nähty suoritus oli taktisesti ja pelillisesti huippua. Vaikeista hetkistä huolimatta säilytimme hyvän tekemisen tason harjoituksissa läpi kauden, vaikka treenaajien määrä olisi voinut olla välillä isompikin. Lisäksi pelin ulkopuolelta täytyy tuoda esille, että joukkue näytti habitukseltaan ja varusteiltaan vielä aiempaa yhtenäisemmältä ja myös ottelutapahtumassa otettiin askelia eteenpäin. Toivottavasti EsPa-pelissä tehty kokeilu saa jatkoa ensi kaudella.

Entä yksilötasolla. Keiden näet onnistuneen erityisen hyvin?

– Onnistujista haluaisin mainita kakkosvalmentaja Kinnusen joka kunnossa ollessaan dominoi Atletico alakertaa parhaimmillaan silmiä hipovalla tavalla. Myös Alf (Sinnemäki) latoi suht komeat luvut melko vähässä määrässä pelejä. Samu Nurmisen loppukauteen olen myös erinomaisen tyytyväinen. Jos Samu pääsee paremmin mukaan taas ensi kaudella, niin hän on halutessaan yksi alasarjojen parhaita pelaajia!

ESC jyräsi lopulta melko selvään voittoon ja muutenkin lohko vaikutti ainakin omaan silmääni huomattavasti viime vuotta tasokkaammalta. Mitä mieltä itse olet?

– Lohko oli mielenkiintoinen ja mielestäni hyvin tasainen alusta loppuun. Mielestäni jokainen peli oli täysin voitettavissa jos viimeistä saunailtafloppia tai farssimaista kotipeliä Hikkeniä vastaan lasketa. Asiasta enempää mainitsematta, siinä Hankoa vastaan pelatussa kotipelissä meille ei annettu edes reilua mahdollisuutta voittaa.

Ensi kaudesta ehdittiinkin jo spekuloida, että lähtökohdat siihen vaikuttavat lupaavilta. Timo Kinnunen hyppää päävalmentajaksi ja ilmeisesti pelaajarunko tulee säilymään aika hyvin kasassa. Miten itse näet tilanteen?

– Tilanne ensi kaudelle on hyvällä mallilla. Tiedän, että uusia hankintoja on jo mietitty ja niitä tullaan myös kilpailun ylläpitämiseksi tekemään. Kaipaisin pelaajilta vielä suurempaa sitoutumista yhteiseen tekemiseen ja toivon, että Atletico haastaisi hyvän treenaamisen kautta jälleen lohkon parhaat jengit ja tietysti olisi yksi niistä. Ilman kaikkien panosta ja sitoutuneisuutta puheet ja hypetys kärkisijoista on kuitenkin turhaa. Yksikään valmentaja ei yksin hinaa joukkuetta kärkisijoille, vaan siihen vaaditaan Atleticolle hyvin tyypillistä me-henkeä ja sitoutumista. Timon paluu vastuuvalmentajaksi luonnollinen valinta, mutta hänelle kaivataan apukäsiä. Senkin asian kanssa ollaan tosin tietojeni mukaan jo edetty.

Päätit hypätä kesken kauden myös KoiPSin kelkkaan. Avaa vähän päätöksesi taustoja ja miltä tilanne näyttää siellä?

– Päätoiminen työ futiksen parissa on ollut unelma minulle jo tovin ja nyt kun sellainen mahdollisuus kehittää ja haastaa itseään avautui, niin ei ollut kahta sanaa tartunko haasteeseen. Hommat on lähteneet siellä rullaamaan oikein hyvin ja tarkoitus olisi tosiaan valmistua liikuntaneuvojaksi oppisopimuksella vuoden 2016 lopussa. Mutta kuten sanotaan, niin mies lähtee Atleticosta, mutta Atletico ei miehestä!

Loppuun vielä faneja varmasti kiinnostava kysymys. Tullaanko Antti Raudoskoski näkemään kentänlaidalla jatkossakin, kun Atletico pelaa?

– Aivan varmasti. Lupaan että pysyn osana ”rakasta lastani” jatkossakin.

Kiitokset ja tsemppiä uusiin haasteisiin!