Kolmonen: PK-35/VJS – Atletico Malmi 2-1 (2-0)

Maalit

1-0 Karim Jmaali 1′
2-0 Valtteri Suomela 43′
2-1 Miro Kauti (Akan Okomoh) 86′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Niko Ruokolainen
Akan Okomoh
Timo Kinnunen (C) 83′ Pauli Saastamoinen
Ville Ruuska
Miro Kauti
Janne Hampaala
Mikko Huupponen
Jani Hannula 75′ Joonas Peltonen
Miro-Aleksi Tissari
Patrick Purola 46′ Jani Putkonen

Muut vaihtopelaajat

Ville-Pekka Liimatainen

Raportti

Kevätkierroksen tapaan PK-35/VJS kurkisteli keskinäisen ottelun aattona Atleticoon nähden vain pisteen verran ylempänä sarjataulukossa, ja voitto Pihlajamäen Aava Areenalta nostaisi Ticon viimein lohkon top-viitoseen ohi raitapaitojen. Kesäkuussa “viipurilaisten” nuorisolauma oli ryöstänyt täyspotin Pukinmäestä, ja pisteet maksanut koheltaminen jätti Atleeteille sopivasti revanssin makua syksylle.

Aurinkoisena lauantaina tasan puolenpäivän aikaan startannut ottelu alkoi täydellä höyryllä. PK:n keskusaloituksesta Ben Tissari sai raivoprässättyä pallon jalkaansa ja sutaisi ensimmäisen laukauksen matkaan jo kuuden sekunnin jälkeen. Liekö Ticolla sitten kuitenkin jäänyt tankkiin pelkkää dieseliä, sillä lupaavien alkusekuntien jälkeen kotijoukkue iski jo ennen avausminuutin täyttymistä. Paitsion katku leijaili kentältä, kun Karim Jmaali pinkoi Atleettien laatikkoon ja nosti pallon verkkoon yli Eliksen vain 45 sekunnin pelin jälkeen. Jasso tai ei, mutta keltaisten alakerran muodostama kunniakuja rehellisesti sanoen suorastaan kutsui maalaamaan.

Muuten ottelun ensimmäinen puoliaika sujui jokseenkin vieraskomennossa. Atleticolle ei juuri tuottanut vaikeuksia päästä pallollisena hyökkäyskolmannekselle, mutta siellä ratkaisusyötöt ja keskitykset olivat lähinnä surkeita ja ala-arvoisia. Lisäksi harhasyöttöjä tuli paineettomissakin tilanteissa aivan luvattoman paljon, ja näistä PK:lle aukesi saumoja vastaiskuihin.

Pallonmenetyksestä lähti myös tilanne, josta isännät kuittasivat pelin 2-0:aan pari minuuttia ennen taukoa. Raitakuosin sijaan kokomustassa esiintynyt PK käänsi painopisteen nopeasti vasemmalta laidaltaan keskustan läpi oikealle. Matala keskitys maalin editse tavoitti takatolpalta Valtteri Suomelan, joka täysin merkkaamatta jäätyään tuplasi joukkueensa johtolukemat vaivatta.

Akan ja Kauti pääsivät yrittämään maalintekoa heti toisen puoliajan alkuun, mutta Akanin ulkosyrjäveto kulmapotkun jälkeen pysähtyi sivuverkon väärälle puolelle ja Kautin puolikorkea sijoitusyritys boksin kaarelta jäi maalivahti Luca Hannulan ulottuville.

PK:n avausjakson 100-prosenttinen maalipaikkojen hyödyntäminen ei onneksi enää jatkunut tauon jälkeen. Ticon kulmapotkutilanteesta auennut 3v2-kontra hyytyi Kautin uskomattoman munaravaamisen myötävaikutuksella Eliksen jalkatorjuntaan, ja pusku sivuvaparista tovia myöhemmin leijasi hieman leveäksi yläristikosta.

PK-byyrari Hannula kiskoi edelleen pidempiä korsia keskisektorilta lähteneisiin yrityksiin ja vastasi Ben Tissarin laukaukseen jäätävän korkealla liimauksella. Varttia ennen täyttä aikaa Atleettien pelaaja-valmentaja Timo Kinnunen muovasi alakerran kolmikoksi siirtymällä topparin tontilta kärkeen. Viitisen minuuttia myöhemmin Akanin pusku kulmapotkusta pomppasi riman kautta yli.

Viimein 86. minuutilla perinteinen loppuhetkien painostus tuotti tulosta, kun lyhyen kulmakuvion päätteeksi Akan vippasi päätyrajan tuntumasta oikealta keskityksen takatolpalle. Kauti hiipi päineen ensimmäisenä palloon ja kavensi kotijoukkueen johdon yhteen maaliin. Kaksi minuuttia tästä Tapulin prässikone Rudi Ruuska tuupattiin väkevän nousunsa jälkeen selästä nurin 16-alueella, mutta selvä rike jäi erotuomarilta kuitenkin viheltämättä.

Kevään kohtaamisen tapaan myös Elis nousi ottelun viimeisten minuuttien ajaksi ylös muiden mukana, mutta 2-1-kavennusta lähemmäs ei Tico tällä(kään) kertaa päässyt. Lisäajalla Kautin vastis pomppivaan palloon kaaren takaa kulman jälkeen ei mennyt paljoa yli. PK:kin pääsi vielä kertalleen nopeaan vastaiskuun, mutta Pale Saastamoisen liuku häiritsi vetäjää sopivasti ja kuti karkasi ohi maalin.

Ensisijaisesti huolellisuus avauspuoliajalla hyökkäyspään viimeisissä syötöissä oli tällä kertaa se monttu, johon Tico kapsahti, eivätkä kavennusosumaa lukuun ottamatta toisenkaan jakson viimeistely-yritykset yksinkertaisesti olleet riittävän hyviä.

Tähtipelaajapisteet

Niko Ruokolainen: “Ruodon” viimeaikaiset kokonaisvaltaisen väkevät esitykset vasemmalla laidalla jatkuivat.
Akan Okomoh: Todella pallovarma suoritus takalinjoilla, ehti myös hyökkäämäänkin.
Miro Kauti: Aktiivinen uurastus offensiivissa tuotti “vain” yhden maalin.