Kolmonen: Atletico Malmi – EIF/Akademi 2-0 (1-0)

Maalit

1-0 Patrick Purola (Samu Nurminen) 24′
2-0 Alfred Sinnemäki (Samu Nurminen) 72′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Henri Mattsson
Mikko Kouri
Timo Kinnunen (C) 79′ Joonas Peltonen
Ville Ruuska 84′ Pauli Saastamoinen
Janne Hampaala 64′ Alfred Sinnemäki
Mikko Huupponen
Samu Nurminen
Jani Hannula 75′ Antti Nurkka
Miro Kauti
Patrick Purola 61′ Jukka Haarala

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Kausi kääntyi jo pikkuhiljaa viimeiselle etapilleen, kun Atletico isännöi kevätkierroksella komeasti hoitelemaansa EIF/Akademia Tapanilan iltavalaistuksessa kylpeneellä tekonurmella. Alun perin lauantaiksi merkitty ottelu oli vierasjoukkueen pyynnöstä siirretty perjantai-illalle, joten aloitusajaksi sovittu klo 20:30 ei tullut kummallekaan yllätyksenä, vaikka vierasjoukkue saikin esimerkiksi körötellä takaisin Tammisaareen ilman mahdollisuuksia käydä suihkussa.

Edellisottelussa hieman kapeahkoksi havaittu Atleetti-miehistö vahvistui otteluun jälleen muutamalla naamalla. PK-matsista puuttuneista miehistä paluun kokoonpanoon tekivät esimerkiksi Samu Nurminen, Alfred Sinnemäki ja Henri Mattsson, kun taas poissaolijoiden listoilta löytyi mm. pelikiellosta kärsinyt Niko Ruokolainen ja Akan Okomoh. Penkiltä löytyi joka tapauksessa riittävästi vaihtoehtoja, mutta kuitenkin niin, että jokainen vaihtopelaajista voitiin sääntöjen puitteissa heittää sisään.

Ensimmäinen nelivitonen oli malmilaisille kaikkea muuta kuin helppo. EIF/Akademi vaikutti lähteneen otteluun hieman valmiimpana, mikä näkyi kamppailun alkupuolena vierailijoiden hallintana ja muutamina kohtuullisen vaarallisina kaukolaukauksina. Jälleen malmilaismaalia vartioinut Elis Rintala ei joutunut kuitenkaan kertaakaan venymään aivan tosissaan, joskin myös EIF-koppari toisessa päässä jäi melko toimettomaksi

Tammisaarelaisilla oli joka tapauksessa plakkarissa jo muutama vaarallinen paikka ennen kuin Atletico sai edes ensimmäistä vetoansa. 24. minuutilla nähty laukaus tuotti kuitenkin samantien myös ensimmäisen osuman. Timo Kinnusen pitkä avaus tavoitti vasemmalta laidalta keskustaan leikanneen Samu Nurmisen, joka kääntyi ja pelasi pallon vierelleen Patrick Purolalle. Pati harhautti ja eteni topparin vasemmalle puolelle, josta lähti tämän jalkojen juuresta laukaus kohti oikeaa alakulmaa. EIF-veskari oli tilanteessa hyvin mukana, mutta ei saanut käsiään Patin vedon tielle, joten Mosassa juhlittiin Atleticon 1-0-johtoa.

Maali toi myös kotijoukkueelle runsaasti itseluottamusta, sillä ottelu kääntyi pikkuhiljaa Atleticon hallintaan. Vain muutama minuuttia myöhemmin Nurminen toimitti millintarkan pystypallon linjan läpi Miro Kautille, jonka liuku jäi vain senteistä vajaaksi viimeistelläkseen osuman. Sama parivaljakko oli asialla noin puolen tunnin pelin jälkeen, kun Henri Mattsson löysi Nurmisen laidasta ja tämän vitosen viivan nurkille suuntautunut syöttö tavoitti Kautin, jonka vapaasta paikasta lähtenyt laukaus päätyi kuitenkin tammisaarelaisveskarin käsien kautta niukasti yläriman yli.

Momentum kuitenkin jatkui, sillä vain kahta minuuttia myöhemmin Jani Hannula käynnisteli vastahyökkäystä oikealla, heitti korkean kaaripallon vasempaan laitaan Purolalle ja totesi katseellaan, kun Pati paukutti päin hyvin vastaan tullutta veskaria, eikä Mattssonin riparipuskukaan laskeutunut riittävän ajoissa riman alle. Taukoa kohden mentäessä puntit jälleen tasoittuivat hieman, vaikka Kautilla ja Purolalla oli omat saumansa lisätä malmilaisjohtoa.

Toinen jakso alkoi jälleen vierailijoilta vahvemmin. Ensiminuuteilla EIF:n kierteinen sivuvapari ohitti jo koko pakan, mutta lipui noin puolisen metriä takatolpan ohitse. Yhtään onnekkaampi ei ollut myöskään Nurminen, joka pääsi yrittämään keskityksen jälkeen pallon sijoittamista tyhjään maaliin tuloksetta. EIF-pakki nimittäin venyi juuri kreivin aikaan pallon tielle. Tunnin pelin kohdalle tultaessa kävi kuitenkin entistä selvemmäksi, että Atleticon peliajatus oli taas hetkellisesti kateissa. Tätä valmennusjohto yritti myös paikata vaihdoilla marssittamalla mm. Jukka Haaralan ja Alfred Sinnemäen kalkkiviivojen sisäpuolelle.

Sinnemäki olikin avata illan maalitilinsä ensimmäisellä kosketuksellaan, kun Nurmisen tiputus tuotti erinomaisen vetopaikan Alfille. Tämän laukaus pysähtyi jo vähän turhankin tutuksi tulleeseen tapaan tammisaarelaisten veskarin hyppysiin ja siitä päätyverkkoon. Sama mies pääsi myös onnekkaasti läpiajoon, kun EIF-pakki hölmöili pallon vaarattoman näköisestä tilanteesta lonkeroidensa kanssa ahdistelleelle Sinnemäelle. Vastaan tulleen veskarinkin ohittanut laukaus painui vain puolisen metriä vasemman tolpan ohitse.

Ottelun 72. minuutilla Alfin pirteä sisääntulo vihdoin palkittiin. Huippuhienosti pelattu hyökkäys käynnistyi maalivahti Rintalan jalasta. Tämä löysi Ville Ruuskan oikeasta laidasta, jonka syöttö tavoitti keskikentällä kääntyneen Mikko Huupposen. Hupi jatkoi pelivälineen toista laitaa vauhdikkaasti nousseelle Mattsonille, joka kavensi voimakkaasti keskelle ja löysi sivurajan tuntumasta Nurmisen. Samu ajoi päätyä kohden ja keskitti matalana luukulle, josta erinäisten ylijuoksujen jälkeen pilkun kohdalta osuman viimeisteli juuri edellä mainittu Sinnemäki.

2-0-osuma jäi myös lopulta illan viimeiseksi, sillä vaikka Sinnemäki pääsi puskemaan kertaalleen avopaikasta ja myös Nurminen koittamaan onneaan puolittaisesta läpiajosta, ei maaleja enää nähty. EIF/Akademi painoi lopussa vielä vimmatusti päälle ja haki kavennusta, mutta malmilaispuolustus kesti ja varmisti täyden pistepotin.

Odotettu pistesaalis tuli lopulta melko ansaitusti. Tilastot kertovat omaa kieltänsä ja totuuden nimissä ottelu olisi voinut päättyä vieläkin isompimaaliseen voittoon, mikäil Atletico olisi onnistunut edes puolissa maalipaikoistaan. EIF tarjosi kuitenkin hyvän vastuksen ja puolusti tarkasti joutuen silti todistamaan Atleettien ylivoiman. Kun vielä samaisen illan aikana SAPA otti yllätysvoiton PK-35/VJS:stä, tiesi se malmilaisten kipuavan jälleen yhden pisteen päähän jaetusta neljännestä sijasta. Malmilaiset jatkavat tuon sijoituksen metsästystä jälleen viikon kuluttua perjantaina, kun vastaan toiseksi viimeisessä ottelussa asettuu EBK. Tuo ottelu pelataan klo 19.45 alkaen Keski-Espoon tekonurmella.

Tähtipelaajapisteet

Mikko Kouri: Täysin suvereeni esitys topparina. Silkkaa dominointia ja leikittelyä, jonka myötä kolme tähteä oli jokseenkin selviö.
Samu Nurminen: Alusti ottelun molemmat maalit ja oli muutenkin aktiivisella pelipäällä, vaikka maali jäikin hyvistä yrityksistä huolimatta puuttumaan.
Miro Kauti: Taistelun ja Atleetti-asenteen paras ilmentymä.