Kolmonen: HPS – Atletico Malmi 2-1 (1-0)

Maalit

1-0 Emil Asp rp. 33′
2-0 Timo Aalto 81′
2-1 Samu Nurminen (Jaakko Peltonen) 85′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Henri Mattsson
Joonas Peltonen 46′ Mikko Kouri
Miro Rissanen
Jani Hannula
Jaakko Peltonen
Timo Kinnunen (C)
Aku Vapaa 52′ Samu Nurminen
Miro Kauti
Antti Nurkka 74′ Jukka Haarala
Roni Tran 46′ Patrick Purola

Muut vaihtopelaajat

Ville-Pekka Liimatainen

Raportti

Valmistujaispäivänä Kontun kustannuksella irronneista kolmesta pisteestä oli toiveissa kurssinkääntäjä Atleticon tuloksellisesti vaihtelevasti ja pelillisesti varsin alavireisesti edenneelle kevätkaudelle. Seuraavaa etappia voittokulun jatkamiseksi isännöi Paloheinässä uunituoreella tekonurmellaan niin ikään matalalla profiililla sarjan avauskierrokset suorittanut HPS.

Atletico lähti otteluun harkitulla vetäytymistaktiikalla, mutta HPS pääsi kuitenkin tulemaan päälle yllättävän kovaa. Jo ensimmäisen kympin sisään Elis maalilla oli ottanut pari tärkeää koppia. Atleettien ensimmäinen tontti lankesi kulmapotkun jälkitilanteesta Jone Peltoselle, jonka sijoitus taka-alueelta päätyi kuitenkin suoraan HPS-kassari Aleksi Honkosen syliin.

Avausjaksolla Atletico syyllistyi useaan otteeseen omalla kenttäpuoliskollaan hölmöihin harhasyöttöihin ja pallonmenetyksiin, joista kotijoukkue höyrysi päälle sähäkästi. Ensimmäinen näistä johtikin ottelun avausosumaan, kun Jonen viime hetken liuku takaapäin esti boksiin rynnineen hyökkääjän maalintekoaikeet. Jonen jalat kopsahtivat pallon sijasta kuitenkin suoraan kärjen koiville, eikä erotuomari epäröinyt hetkeäkään osoittaessaan rangaistuspotkupistettä. Lisäksi Jone pääsi sukituksestaan taskulle, selviten kuitenkin “vain” keltaisella kortilla. HPS-kapteeni Emil Asp upotti tarkan vetonsa hyvin hajulla olleen Eliksen oikean käden alanurkkaan.

Vielä aivan puoliajan lopulla HPS sai pallon toistamiseen Eliksen selän taakse, mutta tarkkana ollut avustava liputti puskumaalin paitsioksi. Tauko päästi ensimmäisen kolmevarttisen pahasti purjeessa olleet Atleetit toviksi tuulettumaan.

Toinen puolikas oli taas perinteisesti jo parempaa Atleticoa. Jasu Peltonen, Miro Kauti ja vaihtomies Samu Nurminen pääsivät kukin vuorotellen laukomaan, mutta kehnolla menestyksellä. HPS-vahti Honkonen ei joutunut kertaakaan varsinaisesti venymään torjunnoissaan, toisin kuin Elis, joka selvitti erinomaisesti monta vaaran paikkaa.

Varttia ennen täyttä aikaa hyvä kombinaatiopelaaminen oikealla laidalla vapautti vaihdosta tulleen Pati Purolan boksiin. Elastisista jaloistaan tunnettu Pati loikki gasellin lailla ohi kahdesta puolustajasta, mutta suti vetonsa löysänä päin maalivahtia.

Kesken Atleettien momentumin HPS pääsi kuin varkain iskemään lukemat 2-0:aan. Timo Aalto leikkasi vasemmalta sisään ja täräytti oikeallaan komean kudin etuyläkulmasta katiskaan. Maali tuli todella pahaan saumaan, muttei kuitenkaan hyydyttänyt Atleticon kiriä kokonaan. Kaksi perättäistä kulmapotkua saivat isännät jälleen ahtaalle, ja jälkimmäinen päätyi Hena Mattssonin kaalista yli maalinedustalta.

Painostuksenpoikanen tuotti lopulta tulosta kavennusmaalin muodossa 85. minuutilla. Jasu riisti ansiokkaasti pallon 1v1-painissa omalla kenttäpuoliskolla ja pelasi nopeasti pystyyn Samulle vasempaan laitaan. Pikku Myyn nuttura tutisi hyvällä haastolla karkuun pakeilta ja maalivahti Honkonenkin jäi viimein näppärän noston edessä kakkoseksi.

Molemmilla joukkueilla oli vielä paikkansa loppuhetkillä ja ottelun lisäajallakin, mutta enempää maaleja ei Paloheinän muovisametin laidalle kerääntynyt yleisö saanut juhlittavakseen. Atleticon virhealtis peliesitys oli jälleen todella kaukana tavoitellusta ja ponnistus kohti ylempiä sarjasijoituksia pysähtyi taas puoleksitoista viikoksi.

Tähtipelaajapisteet

Elis Rintala: Lukuisia isoja torjuntoja, jotka estivät HPS:ltä todelliset murskajaiset.
Jaakko Peltonen: Vahva molempiin suuntiin keskikentän keskustassa.
Samu Nurminen: Piristysruiske toiselle jaksolle, hyviä haastoja ja mainio viimeistely kavennusmaalissa.