Kolmonen: Atletico Malmi – PK-35/VJS 2-3 (1-1)

Maalit

1-0 Jani Hannula 10′
1-1 Samu Sintonen 45′
1-2 Wares Halimi 62′
1-3 Jan Eklund 72′
2-3 Jukka Haarala (Aku Vapaa) 85′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Ville Ruuska
Mikko Kouri
Miro Rissanen
Jani Hannula
Aku Vapaa
Janne Hampaala (C) 76′ Timo Kinnunen
Miro Kauti 81′ Jukka Haarala
Mikko Huupponen 29′ Jaakko Peltonen
Jani Lehti 29′ Patrick Purola
Miro-Aleksi Tissari 60′ Alfred Sinnemäki

Muut vaihtopelaajat

Tommi Eklöf (MV)

Raportti

PK-35/VJS on tällä kaudella sattumalta ainoa Atleticon kanssa myös viime vuonna samassa lohkossa pelannut joukkue. Ja kuin sattumien jatkoksi joukkueiden kevätkohtaaminen ajoittui miltei päivän tarkkuudella samaan ajankohtaan kuin männä vuonnakin. Vieläpä kenttäkin oli sama, Pukinmäen nurmi.

Ennen päivän ottelua “Junnukerho” nökötti sarjataulukossa vain sijan ja pisteen Atleettien yläpuolella, joten voitolla Tico kääntäisi asetelmat kertalaakista ympäri. Ottelun alku vaikuttikin lupaavalta, kun kulmapotkua seuranneen hässäkän ja flipperöinnin päätteeksi Nani Hannula upotti vasurillaan mahtavan jengapallon aivan Peekoon maalin takayläkulmaan.

Avauspuoliaika oli kokonaisuutena verkkaista ja tasaista jauhamista puolin ja toisin. Atleticolle harmaita hiuksia tuotti Jani Lehden ja Mikko Huupposen tuplaloukkaantuminen, ja molemmat joutuivat jättämään leikin kesken jo ennen puolen tunnin täyttymistä.

Muuten itse pelissä alkoi tapahtua uudestaan vasta aivan tauon alla. Kuutosesta Akatemian riveistä pitkän loukkaantumisensa jälkeen vauhtia hakenut Pati Purola pelasi nyt kauden ensimmäisen pelinsä Kolmosessa ja oli heti päästä tehopisteille. Tuotuaan palloa ylöpäin Pati levitti pelin oikealle Kautille, joka eteni boksiin ja laukoi hurjan kudin, jonka edessä mustapaitojen maalivahti Luca Hannula jäi tyystin kakkoseksi. Ylärima kuitenkin pelasti vieraat, sillä pallo kimmahti poikkipuusta maahan ja väljemmille vesille.

Ja vain minuttia myöhemmin 45. minuutilla PK pääsi tasoihin. Nanin purkuyritys omassa päässä epäonnistui katastrofaalisesti ja oman maalin edustalle lentäneen flintin jatkoi verkkoon Pallokerhon vaihtomies Samu Sintonen.

Tauon jälkeen peli jatkui saman tien ryminällä: vain 10 sekuntia aloituksesta PK oli karannut 2v1-hyökkäykseen. Tilaisuus jäi hyödyntämättä, sillä Elis poimi matalan vedon alakulmasta. Toisessa päässä Koopa Kouri puski Kautin kulmapotkusta ohi maalin.

Viime peleistä tuttu lepsuilu kostautui tunnin pintaan. Vaaran merkit olivat ilmassa jo, kun PK kontrasi Atleticon pallonmenetyksen jälkeen ja vetoyritys livahti vain niukasti ohi maalin. Lähestulkoon seuraavasta paikasta joukkue sitten vihdoin osui, jälleen nopealla vastaiskulla. PK purki Atleticon sivuvaparitilanteen helposti ja pystysyöttö vapautti Wares Halimin vauhtiin. Halimi sijoitti pallon läpiajonsa päätteeksi Eliksen oikean käden alakulmaan.

Kauti oli päästä kuittaamaan vieraiden johtomaalin samoin tein, mutta puolustaja ehti siivoamaan pallon vielä maalivahdin ja maaliviivan välistä. 10 minuuttia myöhemmin lukemat olivat jo 3-1 PK:lle, kun Jan Eklund sai tilaa ja aikaa boksin tuntumassa ja sijoitti pallon hallitusti maalin oikeaan yläkulmaan.

Kummallakin joukkueella oli vielä pari hyvää paikkaa ennen Atleticon kavennusosumaa. Aku kikkaili itsensä keskityspaikkaan vasemmalla ja vippasi pallon luukulle, jossa hetkeä aiemmin kentälle tullut Jugi Haarala jatkoi Ticon taas maalin päähän.

Vimmattu painostus ottelun lisäajalla ei parista hyvästäkään paikastakaan huolimatta tuonut Atleticolle enää tasapeliin oikeuttavaa kolmatta maalia. Eliksen noustua mukaan erikoistilanteeseen PK pääsi vielä kertaalleen kontraamaan kohti tyhjää maalia, tuloksena kuitenkin ohilaukaus.

Viimeaikaisen trendin mukaisesti Atletico antoi vastustajalle taas liikaa siimaa omilla töppäilyillään ja näistä kaveri kyllä useimmiten kiittää maalien muodossa. Hyvän alun ja perinteisen loppuhetkien painostuksen väliin mahtui liikaa kakkosluokan suorittamista.

Tähtipelaajapisteet

Janne Hampaala: Keskikentällä mies poikien seassa.
Aku Vapaa: Hyvää tsemppiä puolikuntoisenakin.
Jukka Haarala: Ei ehtinyt kuin olla tehokas.