Kolmonen: FC HIK – Atletico Malmi 0-3 (0-2)

Maalit

0-1 Akan Okomoh (Miro Kauti) 28′
0-2 Jukka Haarala (Miro Kauti) 43′
0-3 Jani Putkonen (Jani Lehti) 90+3′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Niko Ruokolainen
Akan Okomoh
Mikko Kouri
Jani Hannula
Jaakko Peltonen
Timo Kinnunen (C) 57′ Ville Ruuska
Jani Putkonen
Miro Kauti 80′ Joonas Peltonen
Antti Nurkka 87′ Henri Mattsson
Jukka Haarala 46′ Jani Lehti

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Atleticon kolmas yritys Hangon valloittamiseksi ei ehkä startannut aivan parhaista lähtökohdista, kun autojen keulat suuntautuivat kohti läntisen Uudenmaan eteläkärkeä heti arkiviikon aluksi. Kaksi edellistä viikonloppuvisiittiä kaupunkiin pelien merkeissä olivat menneet täysin penkin alle, ja nyt karavaanin aikainen liikkeellelähtö pudotti Atleettien muonavahvuudesta mm. keskikentän kapellimestari Mikko “Huub Stevens” Huupposen. Kaikeksi onneksi Hupin jättämää akuuttia aukkoa paikkaamaan lähti kuitenkin vastustajan näkökulmasta maailman vittumaisin duracell-pupu Miro Kauti, joka oli viimein karistanut pitkään kiusanneen jalkavammansa kyydistä.

Hikken on perinteisesti vahva kotonaan, eikä ottelun alku tehnyt tälläkään kertaa poikkeusta. Isäntäjoukkue oli pallollisesti hallitsevampi osapuoli avausjaksolla ja sai pari kohtuullista paikkaakin, mutta maalinteon aloitti riemastuttavasti kuitenkin vierasteeman mukaisesti Koillisen Sinisen Pyörremyrskyn univormuun verhoutunut Atletico. Kauti tarjoili kulmapotkun vasemmalta ja etufemmalle toimistonsa pystyttänyt Akan sujautti päänsä väliin ohjaten pallon nätisti maalin takakulmaan. Lukemat tuplaantuivat vielä aivan tauon alla, kun alakerran kautta vasemmalle kierrätettyä rajaheittoa seuranneen keskityspallon jälkeen Jukka “Jukki Uppotukki” Haarala rouhi uudenkarhean Selectin perille nuottaan.

Toinen puoliaika otti rehdisti puolisen tuntia ennen ensimmäistä kunnon tilannetta. Vierasjohdon paisuminen näytti vääjäämättä todennäköisemmältä kuin kotijoukkueen kavennus, sillä Hikken ei kyennyt ahdistelemaan Atleettien maalia kuin kaukolaukauksin, joista jokainen viuhui vähintään maalinmitan verran yli ja ohi. Mainion taisteluilmeen löytänyt Atletico kävi todella lähellä kolmatta osumaa, kun Jani Putkonen kikkasi prässääjänsä täysin suohon vasemmalla kulmalipun tuntumassa ja siivutti herkkupallon maalinedustalle. Nani Hannula karautti koipineen paikalle, mutta ohjasi läheltä kuitenkin päin maalivahti Cesar Cruzia, joka malttoi ansiokkaasti pysyä pallon tiellä.

Etenkin loppua kohden vieraiden combat face joutui koetukselle Hikkenin jatkaessa tehotonta myllytystään. Varsinainen peliaika oli vanhentunut jo kolmisen minuuttia, kun isäntien verkossa tussahti vielä kertaalleen, kun Nikon ilmava purkupallo syvältä omalta alueelta laskeutui ensin muutamalla pompulla Hikkenin boksin tuntumaan. Jani “Kuula” Lehti höyrysi antaamaan painetta pallon reidellään haltuunottaneelle maalivahti Cruzille, joka menetti pallon todella ala-arvoisen heppoisesti. Kuula petasi toiseen aaltoon Japulle, jonka nosto oikealla jalalla noin 35 metristä laskeutui tyhjäksi jääneen kotimaalin yläkulmaan.

Tyylipisteet ovat asia erikseen, mutta ne tärkeimmät eli kolme sarjapistettä lähtivät autokolonnan mukana nyt ensimmäistä kertaa takaisin Malmille. Hikken ei parista hyvästä paikasta huolimatta saanut jalostettua avausjakson hallintaansa kriittisessä vaiheessa tehoiksi, vaan joutui katsomaan vierestä kursailematta haalareihin sonnustautuneen Atleticon esimerkkiä viimeistelyn lyhyestä oppimäärästä.

Tähtipelaajapisteet

Miro Kauti: Kylmiltään avaukseen kovassa paikassa, teki julman määrän duunia jotakuinkin olemattomalla pelituntumalla.
Akan Okomoh: Voittomaalin lisäksi tsemppasi omiaan kentän isoimmalla volyymillä.
Timo Kinnunen: Hiestä lekaharkon painoinen pelipaita viesti omalta osaltaan, ettei kipparin tunnin cameo ollut pelkkää seisoskelua.