Viikonloppuna pelattiin Mosa Cupia

Kevään varmin merkki, eli Mosa Cup järjestettiin eilen kolmatta kertaa. Atletico Malmin ja Puistolan Urheilijoiden avainhenkilöiden yhteistyössä toteuttama kutsuturnaus keräsi jälleen paikalle kahdeksan kappaletta alueensa mielenkiintoisimpia joukkueita mittelemään paremmuudesta kahdessa eri tasosarjassa.

Tälläkin kertaa Mosassa nähtiin kasa erittäin hyvätasoisia otteluita. Kymmenen ja puolen tunnin aikana kukin joukkue pelasi kahdesti ja tarjosi alueen joukkueista kiinnostuneille ihmisille huipputilaisuuden nähdä jengit tositoimissa vain hieman ennen kauden alkua.

Turnauksen yksi puuhamiehistä, Janne Vottonen oli syystäkin tyytyväinen päivän saldoon:

– Turnaus oli jälleen kerran hieno osoitus siitä, miten elinvoimainen ja innostunut fudisskene meillä on Koillis-Helsingissä. Matsit olivat poikkeuksetta hyvätasoisia ja derbyt tuttujen jengien kesken nostivat tietysti intensiteettiä, mutta kaikki tapahtui kuitenkin hyvässä ystävyyshengessä. Joukkueista myös näki, että he arvostivat tätä tapahtumaa ja se varmasti palveli myös tarvetta saada muutama tosikoitos vielä ennen kauden alkua. Järjestäjien puolella ollaan siis erittäin tyytyväisiä, että tuli tällainen tapahtuma jälleen toteutettua.

Turnauksen kiertopalkinnot lähtivät tällä kertaa kilpasarjassa SUMU/77:n ja harratepuolella Atletico Akatemian mukaan. 77 siis katkaisi PuiUn voittokulun ja nosti pystin ilmoille ehkä hieman yllättäenkin. Myös harrastepuolella koettiin pienimuotoinen yllätys, kun selkeänä ennakkosuosikkina finaaliin lähtenyt FC KaKe ei onnistunut kukistamaan tiukasti puolustanutta Atleticon kakkosryhmää. Molemmille cup-voitto oli historiansa ensimmäinen.

Mosa Cupin tulokset:

Kilpasarja:

Atletico Malmi – PuiU rp. 3-4, 1-1 (1-1)
Ponnistajat – SUMU/77 0-1 (0-1)

Pronssiottelu: Atletico Malmi – Ponnistajat 3-0 (1-0)
Finaali:    PuiU – SUMU/77 1-2 (0-1)

Harrastesarja:

Atletico Akatemia – SUMU/7-7 8-2 (3-1)
FC KaKe – PuiU/86 2-0 (2-0)

Pronssiottelu: SUMU/7-7 – PuiU/86 1-2 (1-0)
Finaali: Atletico Akatemia – FC KaKe 2-1 (0-1)

Atleticon otteet jättivät toivomisenvaraa

Atleticon osalta pelit eivät menneet tuloksellisesti kovin vahvasti. Joukkueen oli tyytyminen jo kolmatta kertaa pronssitilaan, kun PuiU tiputti ensimmäisellä kierroksella Atleetti-ryhmän rankkareilla. Roni Tran onnistuikin viemään Atleticon johtoon jo varsin varhaisessa vaiheessa, mutta PuiU kuitenkin kampesi tasoihin omalla puoliskolla aiheutuneen pallonmenetyksen vuoksi.

Ottelun kulminaatiopiste nähtiin jossain vaiheessa ensimmäisen jakson lopulla, kun tuomari poisti Antti Säynätkarin kentältä hieman kyseenalaisesta tilanteesta. PuiUn Sami Rinta-Kahila karkasi läpiajoon, mutta Sintin oikein ajoitettu liukutaklaus näytti melko puhtaalta ja tapahtui vielä rankkarialueen ulkopuolella. Tuomari päätti viheltää tilanteesta kuitenkin pilkun ja näyttää Sintille punaista korttia. Rankkari osui lopulta tolppaan, eikä PuiU muutenkaan pystynyt juuri hyödyntämään miesylivoimaansa. Atletico jatkoi siis “kuskin penkillä” ja onnistui hallitsemaan peliä myös toisella jaksolla, vaikka voittomaali jäikin tällä kertaa tilanteista huolimatta näkemättä. Rankkareissa PuiU oli aavistuksen parempi kahden malmilaislaukauksen päätyessä suoraan Puipa-veskarin syliin. Atletico koki siis jo toisen rankkaritappion tämän kevään aikana ja joutui samalla pronssiotteluun jälleen kerran.

Pronssiottelussa vastaan asettui Nelosessa pelaava Malmin Ponnistajat, joka asetti Atleticolle hyvän haasteen, mutta taipui kuitenkin lopulta melko selvin numeroin. Tasoeroa korosti entisestään se, että MalPolta lensi myöskin pelaaja pihalle ensimmäisen jakson loppupuolella tämän nyrkkeiltyä tyhjään maaliin liidellyttä palloa aivan maaliviivan tuntumassa. Melko erilaisella kokoonpanolla toiseen otteluun lähtenyt Atletico leikittelikin yhden miehen ylivoimalla lopulta helpon tuntuisen voiton, vaikka Ponnistajat yritti pyristellä tosissaan vastaan. Atleticon maaleista vastasivat Alfred Sinnemäki ja Mikko Kouri yhden painuessa sisään vastustajan jalan kautta Koopan suosiollisella avustuksella. Loppulukemat tuosta ottelusta 3-0 ja Atleticolle kilpasarjan kolmostila.

Kevään ensimmäisen pokaalin metsästys jatkuu jälleen tulevana tiistiana, kun Atletico haastaa HPS:n Kolmosen talvisarjan finaalissa. Ottelu pelataan Pitäjänmäessä klo 18.00 alkaen.