Suomen Regions’ Cup, 2. kierros: FC SUMU/SOB – Atletico Malmi 0-2 (0-2)

Maalit

0-1 Timo Kinnunen (Jani Putkonen) 4′
0-2 Jani Putkonen 25′

Tilastot

Avaus

Niko Lempinen (MV) 73′ Elis Rintala (MV)
Henri Mattsson
Joonas Peltonen
Mikko Kouri
Jani Hannula
Janne Hampaala
Timo Kinnunen (C)
Niko Ruokolainen 46′ Jani Lehti
Roni Tran
Antti Nurkka 65′ Ville Ruuska
Jani Putkonen 46′ Alfred Sinnemäki

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Siinä missä perinteikäs, joskin samalla Palloliiton viime vuosina brutaalisti pahoinpitelemä Suomen Cup voi käytännössä tarjota piiritason divarijoukkueille vain elämyksiä huippuseurojen haastamisen muodossa, on nyt kolmatta vuotta pyörivä Suomen Regions’ Cup aivan eri maata. Turnauksen finalisteille jaettavat nelinumeroiset rahapalkinnot ovat jo itsessään paljon enemmän kuin mitä Suomen Cupista alasarjajoukkueille edes teoriassa jää käteen, puhumattakaan parittomina vuosina voittajalle aukeavasta paikasta seuraavan kesän UEFA Regions’ Cupin kansainvälisiin karsintapeleihin.

Myös Atletico on alusta asti osallistunut SRC:n kekkereihin euronkuvat silmissä kiiluen, mutta ainakaan toistaiseksi ei puolimatkaa pidemmäs ole ollut asiaa; 2012 lähtö laulukuoroon koitti Töölön Vesan kovassa käsittelyssä 4. rundilla, vuotta myöhemmin pilkuilla Kiffenille jo kierrosta aiemmin.

Tällä kertaa Atletico pääsi arvalla suoraan toiselle kierrokselle Seiskan hallitsevan mestarin, SUMUn alla Kuutosta pelaavan Stress Out Boysin isännöimäksi. SOB pelasi parhaimmillaan Viitosta Atlantiksen väreissä pari kautta takaperin, mutta Suurmetsään vaihdettuaan aloitti uudestaan pohjalta. Aiemmin tänä vuonna joukkue oli pudottanut Suomen Cupista sattumalta Atleticon kakkosjoukkueen, Akatemian.

Atletico joutui lähtemään Kallion sydämessä Brahen muovilla pelattuun otteluun hieman kapealla, mutta silti riittävän iskukykyisellä kokoonpanolla, ja saikin otteluun hyvän startin, kun käytännössä jo ensimmäinen tilanne päättyi maaliin. Jani Putkonen tuli vauhdilla vasenta laitaa, pudotti pakin kyydistä kääntämällä oikealle jalalleen ja tarjoili poikkipallon etutolpalle. Kapteeni Timo Kinnunen ehti palloon ensimmäisenä ja tuikkasi lähietäisyydeltä verkot tötterölle.

Nuori ja taitava SOB ei takaiskusta lannistunut, vaan kävi heti perään vuorostaan Atleticon päädyssä säikyttelemässä tolppalaukauksella ja parilla kulmapotkulla. Toivottua tulosta näistä ei syntynt, sen sijaan valkopaidat ampuivat itseään rehdisti jalkaan omassa päässä, kun Japu ehti pakin huolimattomasti maalivahdille palauttamaan palloon ja pani riparin sisään lauottuaan vielä ensin päin veskaria.

Suht turvallisesta johtoasemasta huolimatta ei Atleticon pelissä silti ollut juuri kehumista. Huolimattomia pallonmenetyksiä ja harhasyöttöjä tuli koko ajan luvattoman paljon eikä kentältä varsinaisesti huokunut normaali tekemisen meininki. Parista hyvästä tontista huolimatta taukotilanteeksi jäi 2-0 Atleeteille.

Toista puoliaikaa oli takana reilu viitisen minuuttia, kun Leego ja Roni olivat jo kumpikin kertaalleen osuneet SOB:n maalin ylärimaan. Isäntien paras tilanne syntyi 67. minuutilla, kun oikealta pitkän avauksen perään läpi pinkonut Pavel Tiusanen nosti pallon vastaan syöksyneen Lepan yli, harmikseen kuitenkin vain maalin ulkosivuverkkoon. Lepa linkkasi muutamaa minuuttia myöhemmin vaihtoon vanhan nilkkavamman uusiuduttua ja vaihdossa aloittanut Elis kiskoi rukkaset kätösiinsä viimeisen parinkympin ajaksi.

Alfin tolppalaukaus 78. minuutilla jäi ottelun viimeiseksi mainitsemisen arvoiseksi tilanteeksi ja erotuomarin loppuvihellys saatteli Atleetit jatkoon odottamaan turnauksen kolmannen kierroksen arvontoja. Lauantai-illan esityksessä ei ollut tällä kertaa paljoakaan ylimääräistä efforttia, mutta minimitavoite jatkopaikasta sentään täyttyi. Tyylipisteitä ehtii ehkä ajatella joskus tuonnempanakin. Ennakkoluulottomasti esiintyneelle SOB:lle voinee nähdyn perusteella huoletta povata menestyksekästä kesää Kuutosessa.