Kolmonen: FC Kontu/LA – Atletico Malmi 2-1 (0-0)

Maalit

1-0 Emrah Okic 67′
1-1 Alfred Sinnemäki (Patrick Purola) 73′
2-1 Matias Keskitalo 76′

Avaus (4-4-2)

Niko Lempinen (MV)
Henri Mattsson
Mikko Kouri
Juho Launonen 59′ Niko Ruokolainen
Ville Ruuska (C)
Jani Putkonen
Jonatan Wasenius 75′ Jani Hannula
Janne Hampaala
Antti Nurkka 68′ Patrick Purola
Jani Lehti 46′ Samu Nurminen
Roni Tran 46′ Alfred Sinnemäki

Muut vaihtopelaajat

Elis Rintala (MV)
Jukka Haarala

Raportti

Atleticon voitot HyPSistä ja HerTosta olivat nostaneet kusipaidat lohkossaan jo toiseksi vain kolmen pisteen päähän kärkipaikkaa pitävästä FC Viikingit/2:sta, ja joukkueiden tuleva kohtaaminen sarjan päätöskierroksella oli vähitellen alkanut kasata pientä hypeä ympärilleen.

Atleettien kauden päättävän kolmen pelin vierasotteluputken ensietapin Itä-Helsingissä sukkana takaisin Neloseen lähtevän nousijajoukkue FC Kontu/LA:n vieraana piti lähtökohtaisesti olla pelkkä muodollisuus ja toimia ennen kaikkea maalieron buustauksena tulevaa ajatellen. Edes suhteellisen väkevä pelaajarotaatio ja muutamat poissaolot eivät horjuttaneet joukkueen kuvitelmia varmaakin varmemmasta pistepotista.

Toisin kuitenkin kävi. Ottelun alku lupasi vielä hyvää, kun jo kolmannella peliminuutilla Jani Putkonen puski Leego Hampaalan keskityksen sisään. Paitsion merkiksi pystyyn noussut avustavan erotuomarin lippu oli kuitenkin eri mieltä. Sateen liukastamalla Kontulan nurmella käydyn ottelun avausjakso jäi todella tapahtumaköyhäksi, sillä isännilläkin oli oikeastaan vain yksi mainitsemisen arvoinen tilanne; keskityspallossa yksi sinipaita unohtui taka-alueelle merkkaamatta, mutta Lepa Lempinen torjui läheltä lähteneen laukauksen. Pelin taso oli yleisesti ottaen aivan jotain muuta kuin kolmosdivarifutista.

Toisen puoliajan aluksi Andy Nurkka laittoi Kontu-veskarin ahtaalle laukauksellaan, mutta hanskakäsi veti pidemmän korren ylärimansa suosiollisella avustuksella ja venyi vielä riparinkin tielle. Ja kun kihnuttaminen vain jatkui eikä Atleticon peli ottanut alkuunkaan kulkeakseen, niin seuraava kappale klassisessa käsikirjoituksessa oli tietenkin altavastaajan johtomaali; Kontun sivuvapari oikealta jäi maalinedustalle flipperiin, ja lopulta Emrah Okic runnoi kuulan yli maaliviivan.

Kuittaus tuli onneksi nopeasti. Kulmapotkun jälkimainingeissa Samu Nurminen keskitti oikealta, Pati Purola pudotti ja Alf Sinnemäki ohjasi pallon sisään lähes takatolppaan nojaten. Tasoitus jäi lopulta kuitenkin laihaksi lohduksi, kun illan viimeinen osuma tuli vielä 10 minuutin sisällä ensimmäisestä. Kontun Matias Keskitalo laukoi vapaapotkun noin 30 metristä maanuoliaisena ja pallo sujahti muurin läpi aivan tolpan juureen. Loppuhetkien rynnistyskään ei enää auttanut. Parhaaksi paikaksi jäi Leegon pusku, joka painui pallonmitalla takaa ohi. Kontu oli jopa kaunistella voittolukemiaan, mutta Lepa venytti komeasti näppinsä vaparin tielle.

Ottelu päättyi malmilaisittain shokeeraaviin lukemiin 2-1, eikä epäuskolla ja pettymyksellä ollut rajoja. Täysin paineitta pelannut kotijoukkue sai onnistumisistaan näkyvästi lisää potkua tekemiseensä, ja hetkittäin jopa vei peliä. Atletico taas ei missään vaiheessa saanut juonen päästä kiinni, vaan jokainen joukkueen ja pelaamisen osa-alue floppasi pahemmin kuin kertaakaan kauden aikana. Lyhyesti ja ytimekkäästi tiivistettynä: “Ylpeys käy lankeemuksen edellä.”

Tähtipelaajapisteet

Janne Hampaala: Edes Leegon tsemppi ei tällä kertaa riittänyt.
Henri Mattsson: Tuki hyökkäyksiä ja väläytti futsal-kikkojaan.
Ville Ruuska: Eleetöntä peruspelaamista.