Kolmonen: Stars – Atletico Malmi 1-4 (1-1)

Maalit

1-0 Timo Peltola (Vili Liekkola) 1′
1-1 Miro Tissari (Jani Hannula) 11′
1-2 Niko Ruokolainen (Pauli Saastamoinen) 59′
1-3 Alfred Sinnemäki (Ville Ruuska) 69′
1-4 Patrick Purola (Jaakko Peltonen) 86′

Avaus (4-4-2)

Elis Rintala (MV)
Pauli Saastamoinen
Mikko Kouri
Antti Säynätkari
Ville Ruuska (C)
Antti Nurkka 79′ Toni Valido
Janne Hampaala 65′ Jaakko Peltonen
Akan Okomoh 56′ Mikko Huupponen
Jani Hannula 56′ Niko Ruokolainen
Miro Tissari 46′ Alfred Sinnemäki
Patrick Purola

Muut vaihtopelaajat

Timo Kinnunen

Raportti

Syyskierros polkaistiin käyntiin turhauttavalla Reipas-tasapelillä, josta paremmalla pelillä kolme pistettä olisi ollut täysin saatavissa. Kauaa ei ehtinyt tätäkään kuitenkaan murehtimaan, sillä jo heti seuraavalla viikolla oli vastassa toinen lahtelaisryhmä. Tällä kertaa matkattiin Atleticon virkistysmatkoista tutuille Messilän naapuritiluksille, tarkemmin sanottuna Jalkarannan nurmelle. Siellä vastaan asettui kevätkierroksella suvereenisti hoideltu Stars. Edellinen kamppailu ei jättänyt juuri kysymyksiä paremmuudesta, joten Atleetit lähtivät otteluun vain ja ainoastaan voitto mielessä.

Illan kokoonpanossa oli jälleen joitakin poissaoloja, mm. tehomieskaksikko Jani Putkosen ja Samu Nurmisen huilatessa, mutta penkillekin riitti voimaa lopulta yhtä vajaa täyden miehityksen verran. Myös Stars sai pelaajaluettelostaan päätellen varsin vahvan kokoonpanon jalkeille ja täytti ottelupöytäkirjaan tasan saman verran nimiä kuin Atleetitkin.

Itse ottelu ei olisi paljon huonommin voinut käynnistyä. Pelikello oli saatu vasta käyntiin ja suurin osa keltapaitojen penkkimiehistä tallusteli vielä kohden vaihtopenkkiä, kun jo omissa soi. Aloituksen jälkeen Stars pelasi pallon laitaan, josta lähti pitkä ristipallo linjan taakse. Topparina aloittanut Sintti Säynätkari antoi pallon leijailla epäselvien ohjeistusten myötä ylitseen ja laitamiehenä Stars-hyökkääjää vartioinut Ville Ruuska kompuroi juuri kriittisellä hetkellä. Niinpä hyökkääjä otti pallon haltuun ja paukutti sen oikeaan alakulmaan ohi vastaan tulleen Elis Rintalan. Tilanne oli siis 0-1 Starsille, kun ottelu oli ehtinyt vanhentua vain 15 sekuntia.

Atletico sisuuntui kuitenkin maalista huomattavasti ja haki tasoitusta vimmatusti. Heti alusta saakka oli selvillä, että ottelua tultaisiin käymään Atleticon johdolla, kun taas Stars keskittyi lähinnä rikkomaan ja pelaamaan sääntöjen rajamailla.

Tasoitus oli ensimmäistä kertaa lähellä jo ottelun 3. minuutilla, kun Nani Hannula pääsi ohjaamaan etualueelta Andy Nurkan antaman kulman. Erinomaisesta kosketuksesta huolimatta pallo ei kuitenkaan leijannut takakulmaan vaan aavistuksen maalin yli. 10. minuutilla nähtiin puolestaan ottelun ehkä tyylikkäin hyökkäyskuvio, jonka olisi toivonut päättyvän myös maaliin. Pale Saastamoinen käynnisti sen puolustusalueen vasemmasta laidasta pelaten pallon keskialueella Akan Okomohille. Tämä jatkoi kohti hyökkäyspäätä vastaan tulleelle Miro Tissarille, joka pelasi sen vierelleen Pati Purolalle. Tämä taas levitti pallon laidalta kaventaneelle Nani Hannulalle, joka jatkoi sen laidasta ylös nousseelle Rudi Ruuskalle. Hän löysi vielä uudelleen Patin, jonka maalia kohden suuntautunut laukaus jäi veskarin sormenpäistä kiinni. Loistava venytys pelasti siis tilanteen kulmaksi. Kulmakin lähti vaarallisesti, mutta Leego Hampaala puski pallon kuitenkin aavistuksen yli.

Neljäs kerta sanoi sitten toden, kun ottelun 11. minuutilla tasoitus näki päivänvalon. Pale heitti pitkän sivurajaheiton, jonka Nani ohjasi ykkösellä Mirolle. Tämä haastoi 1v1-tilanteessa rankkarialueen sisäpuolella, ajoi vasemmalta ohi ja ampui terävästi kohden etukulmaa. Sähäkkä kuti upposi sisään, kun veskari ehti jo ottaa kohtalokkaan sivuaskeleen toista nurkkaa kohden.

Muuten ensimmäinen puoliaika meni pitkälti Atleticon komennossa, mutta liukas kenttä ja hyvinkin rumaa peliä pelannut kotijoukkue tuottivat pienoisia vaikeuksia. Tuomarin äärimmäisen salliva linja mahdollisti neonkeltaisissa paidoissa pelanneen Starsin sikamaiset otteet, jotka näkyivät mm. vaarallisina kahden jalan liukutaklauksina sekä runsaina selkään tönimisinä Atleticon pyöritellessä palloa. Niinpä sen suurempia maalitilanteita ei enää nähty ensimmäisellä jaksolla, vaikka Stars kilauttikin kertaalleen vielä tolppaan kulmapotkun jälkitilanteesta aivan puoliajan loppupuolella. Jälleen kerran erinomaisesti pelannut Elis venyi kuitenkin palloon ja tolpalla seisonut Pale vielä varmisti, ettei veto olisi uponnut, vaikka Elis ei olisi siihen ehtinytkään. Lukemat siis tauolle mentäessä 1-1.

Toiselle puoliajalle kaivattiin taistelevampaa Atletico-laumaa, joka naulaisi ne tarvittavat maalit ja todistaisi tasoeron. Näin myöskin lopulta kävi, joskin pienoisten vastoinkäymisten kautta. Hyökkäyksessä kovasti iskuja saanut ja Stars-pelaajien kaltoin kohtelemaksi joutunut Miro vaihdettiin puoliajalla loukkaantumisen jälkeen pois ja Alf Sinnemäki korvasi hänet. Alf olikin kirjauttaa avausmaalinsa jo kymmenen minuutin pelin jälkeen, mutta jollain ilveellä tuomaristo jätti hyväksymättä maalin, vaikka pallo ylitti jo viivankin. Keskitys leijaili ensiksi ylärimaan, josta ripariin ennätti ensimmäisenä Rudi. Hän pelasi pallon Alfille, jonka laukaus osui jälleen ylärimaan ja kimposi siitä molarin ja pakin kautta maaliin. Veskari kuitenkin kauhoi pallon vielä väljemmille vesille ja Atleettien jo tuulettaessa päätti tuomari jättää osuman hyväksymättä.

Vaihtopenkin vielä jossitellessa tilannetta, heitti valmentajavelho Timo Kinnunen keskikentälle Mikko Huupposen ja paremmin laitapakkina tunnetun Niko Ruokolaisen. Niko käyttikin heti ensimmäisen tilanteen hyväkseen ja ohjasi Palen antaman sivurajaheiton boksin nurkilta tyylikkäästi takakulmaan. 2-1-maalin syntyessä ottelua oli pelattu 59. minuuttia.

Kymmenen minuuttia myöhemmin elettiin ratkaisun hetkiä, kun selkeästi sisuuntunut Atletico jauhoi jälleen vaarallisesti laidalla. Rudilla oli pallo noin 25 metrissä ja aivan liikaa aikaa. Hän ehti rauhassa miettiä ratkaisuaan ja heittikin millintarkan ulospäin kiertyvän keskityksen aivan linjan edustalle, jossa Alfin lonkerot olivat jälleen oikeassa paikassa. Pieni kosketus ja pallo oikeaan alakulmaan. Viimeistään tässä kohtaa ottelu oli ratkennut.

Neljää minuuttia myöhemmin Atleticolla oli jopa varaa tuhria pilkkukin, kun tuomari viimein heräsi ja napsi pois rankkarialueella tapahtuneen selvän rikkeen kesken malmilaishyökkäyksen. Pallo pilkulle ja laukomaan toistaiseksi erehtymätön Pati. Hänen vetonsa oli kuitenkin löysä ja toisaalta veskari hyvin mukana, joten pallo pysähtyi molarin hyppysiin vasemmasta kulmasta.

Pati koitti paikata tilannetta heti 78. minuutilla, mutta pitkä kuljetus ja hienot harhautukset päättyivät melko pieneen kulmaan, josta veskarin yli lähtenyt vippi ei aivan tavoittanut ylös noussutta Rudia. Epäonninen uurastus kuitenkin palkittiin 86. minuutilla, kun Pati onnistui riistämään pallon hyökkäyskolmanneksen rajoilla. Syöttö pirteästi sisään tulleelle Jasu Peltoselle, joka ohitti tyylikkäästi topparin ja ajoi oikealta boksiin sisään. Vastassa enää veskari ja vierellä mukaan noussut Pati, jolle pallo pelattiin, ja jolla oli lopulta helppo työ kirjauttaa neljäs maali nimiinsä.

Nämä jäivät myös ottelun loppulukemiksi, ja näin Atletico kirjautti itselleen ansaitun 4-1-voiton. Paremmuudesta ei tälläkään kertaa ollut epäselvyyttä, vaikka Stars shokkialullaan ja typerän kovilla otteillaan onnistuikin järisyttämään nettisivutiimin mielenrauhaa. Kotijoukkueen maalipaikat jäivät kuitenkin minimaalisen vähiin ja viimeistään vaihtojen myötä tasoero näyttäytyi todella selvästi. Atleticolla puolestaan oli paikkoja vielä tuhlattavaksikin, joten lukemat olisivat voineet olla huomattavasti suuremmatkin. Kolmen maalin marginaali, tasaisen vahva esitys koko joukkueelta sekä ennen kaikkea täydet pisteet riittivät kuitenkin tällä kertaa tuottamaan myös valmennusjohdon kasvoille kohtalaisen tyytyväisen hymyn.

Voiton myötä Atleetit säilyttivät sijan kolme 25 pisteellään yhden pojon HyPSin ja kolme pistettä Viikingit/2:ta perässä. Kun edellä olevat joukkueet pelaavat seuraavaksi keskinäisen ottelun, on kaikki vielä täysin omissa käsissä sarjanousua ajatellen. Seuraavaksi vastaan asettuu Vantaan Allianssi, joka kuuluu siihen harvalukuiseen joukkoon, jotka ovat tähän mennessä onnistuneet viemään täydet pisteet Atleeteilta. Revanssia lähdetään hakemaan kotiottelussa poikkeuksellisesti jo torstaina, kun sopupeleistään paremmin tunnettu muoviseura saapuu vierailulle Ala-Malmin tuuliselle nurmelle. Ottelu alkaa klo 19.30. Tervetuloa!

Tähtipelaajapisteet

Ville Ruuska: Duracell-pupu, joka pyöri väsymättömästi ympäri kenttää. Alusti maalipaikkoja ylhäällä ja toimi myös puolustuksen viimeisenä lukkona. Vakuutti sekä puolustajana että keskikentällä.
Janne Hampaala: Näkymätöntä ja aliarvostettua duunia taas kerran. Pelaa aina itseään säästelemättä.
Pauli Saastamoinen: Sivurajaheittojen ja millintarkkojen pystypallojen erikoismies, jonka käsistä lähti tasoitus- ja voittomaali. Pelasi vahvasti myös puolustussuuntaan.