Kolmonen: Nopsa – Atletico Malmi 1-4 (0-0)

Maalit

0-1 Miro-Aleksi Tissari (Jani Putkonen) 50′
1-1 Janne Niukkanen 50′
1-2 Samu Nurminen (Patrick Purola) 67′
1-3 Samu Nurminen (Miro-Aleksi Tissari) 71′
1-4 Janne Hampaala (Samu Nurminen) 90+1′

Avaus (4-4-2)

Elis Rintala (MV)
Niko Ruokolainen
Akan Okomoh
Antti Säynätkari
Ville Ruuska (C)
Samu Nurminen
Mikko Huupponen
Jaakko Peltonen 54′ Janne Hampaala
Jani Hannula 46′ Jani Putkonen
Patrick Purola 84′ Timo Kinnunen
Roni Tran 46′ Miro-Aleksi Tissari

Muut vaihtopelaajat

Niko Lempinen (MV)
Jukka Haarala

Raportti

Tämänkertaisessa vierasturneessa oli kaikki eeppisen atleettiviikonlopun ainekset: yhdistetyn urheilu- ja virkistäytymistapahtuman hengessä Nopsan isännöimän lauantaipelin jälkeen autokolonnan suunnaksi oli sementoitu jo etukäteen “Hollolan Neverland Ranch” – Messilän mökkikylä. Asetelmien mehukkuuden tiedostaen joukkueen johtoporras oli luonnollisesti kalkuloinut myös riskit fokuksen herpaantumisesta.

Kusenkeltaisen karavaanin saavuttua Lahen maaseudulle levenivät malmilaishymyt vielä entisestään, kun aurinko porotti pilvettömältä taivaalta syleillen säteillään Nastolan urheilukentän nurmea, joka oli sanalla sanoen priimakunnossa. Myös pukukoppi oli iso kuin mikä, joten ainakin fasiliteet ja olosuhteet olivat viimeisen päälle kohdillaan. Viime silauksen tarjosi katsomon suvereenisti valloittanut Atleticon 18-henkinen ultrasektio, jonka säestämän ghettovalssin ansiosta vierasstatus unohtui nopeasti.

Mosassa tylysti maton alle lakaistu Nopsa aloitti ottelun terävämmin, ja jo vajaan minuutin pelin jälkeen Atletico-kannattajien suosikki Janne Niukkanen pakotti Eliksen torjuntaan etutolpalla. Kuittaus parin minuutin päästä oli jo vähällä johtaa ottelun avausmaaliin, kun Samu pääsi kahdesti laukomaan pallonriistosta syntyneen kontran päätteeksi, mutta ensimmäinen veto suuntautui päin maalivahtia ja toinen lähti vielä tyhjän rysän edessäkin taivaalle.

Asetelmat kävivät selväksi nopeasti: viiden alakerralla pelannut isäntäjoukkue keskittyi puolustamaan ja Atletico sai heilutella bussilippua sivurajalta toiselle. Murskaavista pallonhallintalukemista huolimatta terävyys yläkolmanneksella jätti todella paljon toivomisen varaa, ja ensimmäisen puoliajan tilanteet jäivät alun herkkumestan jälkeen parin vaarattoman laukauksen varaan. Tauolle joukkueet marssivat tulostaulun (siellä oli taulu!) näyttäessä kiikareita.

Toista puoliaikaa oli pelattu noin femma, kun alkoi tapahtua. Ensin Jasu Peltosen loistava katko-pystypallo-kombo avasi tontin Samulle, jonka laukaus oli liiankin tarkka ja kimposi takatolpan sisäreunasta maaliviivaa pitkin ulos. Nopsa-puolustus purki tilanteen kulmaksi ja selvitti vielä ensimmäisen keskityksen, mutta pallo palasi nopeasti Jasun kautta kulman antaneelle Japu “Fudiskiusaaja” Putkoselle. Uuden leivoksen lentoradalle hiipi tauolla sisään vaihdettu kulttipelaaja Miro “Vainion Ben” Tissari, joka huimalla pompulla liippasi pallon etufemmalta kauniisti takayläkulmaan.

Juhlat loppuivat kuitenkin lyhyeen ja vieläpä todella nolosti, sillä Nopsa iski pelin 1-1:een ennen kuin peliminuutti oli edes ehtinyt vaihtua. Pudotus keskusaloituksesta, pitkä pallo linjan taakse ja keittiökaupungin armoitettu maalitykki Niukkanen irtosi raketin lailla pystyyn, jättäen muuten äärimmäisen tyylikkään toppariparin Okomoh – Säynätkari hämilleen. Viileä viimeistely toi isännät tasoihin ennen kuin koko vieraspenkki oli tajunnut yhtään mitään.

Takaiskusta sisuuntuneena Atletico lisäsi puita uuniin, ja keskikentän kenraali Mikko Huupponen laukoi vaparista vain hiukan yli. Helpottava johtomaali syntyi vartin tasatilanteen jälkeen, kun Pati Purolan hekumallinen nosto pitkältä syvyyteen jätti punaisten linjan ihmettelemään maailman pahuutta ja Samu napautti pallon verkkoon aivan entisen liigamaalivahti Janne Leinon nenän edestä. Neljä minuuttia myöhemmin asialla oli sama mies, tällä kertaa ihailtavan tarkalla alanurkkakudilla kuudentoista kaaren tuntumasta.

Nopsa jäi harvoine pistoineen kovin aseettomaksi ja loput ahdistelut pysähtyivät Elikseen. Tulostaulun aurinkokellossa oli 77 minuuttia, kun kotijoukkueen laituri tuli Atleticon vasemmalta sivustalta ja tarjoili toiseen aaltoon vitosen ja pilkun väliin. Vetopaikkaan vapaasti liikkunut punapaita sai vielä pamauttaa vastapalloon, mutta Elis venytti ilmiömäisesti jalkansa pommin tielle. Loppuhetkillä Atletico kaunisteli lukemia kertaalleen, kun Timon diagonaalipallo petasi Samulle keskityspaikan oikealta. Pehmeä kaari luukulle, jossa Janne Hampaalan ilmavan komea syöskypusku saatteli pallon viimeistä kertaa nuotan poimuihin.

Lievää suuremman takeltelun jälkeen Atletico sai sihdin kohdilleen ja teki tarvittavat maalit. Peliesitys itsessään ei tosiaankaan häikäissyt, mutta päivän tasoero joukkueiden välillä oli väistämättömän selvä. Kelpo tulos sekä “jatkopelit” naapurikunnan puolella viimeistelivät viikonlopusta joka tapauksessa malmilaisittain todella onnistuneen!

Tähtipelaajapisteet

Samu Nurminen: “Pukinmäen Samusta” tuli “Nastolan Samu”, löysi tehot toisella puolikkaalla.
Akan Okomoh: Tyyliä, itseluottamusta ja taitoa yhdessä timanttisessa paketissa.
Mikko Huupponen: Jos dominointia voisi mitata konkreettisesti, asteikot loppuisivat kesken.