Kolmonen: Atletico Malmi – Allianssi Vantaa 3-3 (2-1)

Maalit

1-0 Miro-Aleksi Tissari (Patrick Purola) 18′
2-0 Jani Putkonen rp. 30′
2-1 Petri Kovalainen 33′
2-2 Marko Siren 50′
3-2 Jani Putkonen (Alfred Sinnemäki) 63′
3-3 Marko Siren 81′

Avaus (4-4-2)

Lauri Nurmi (MV)
Niko Ruokolainen
Mikko Kouri
Antti Säynätkari
Ville Ruuska (C)
Jani Putkonen 76′ Jukka Haarala
Mikko Huupponen
Akan Okomoh 59′ Janne Hampaala
Antti Nurkka 67′ Pauli Saastamoinen
Patrick Purola 46′ Jani Hannula
Miro-Aleksi Tissari 46′ Alfred Sinnemäki

Muut vaihtopelaajat

Henri Mattsson
Jonatan Wasenius

Raportti

Atletico palasi kesäviikonloput huilanneelle Ala-Malmin nurmelle hakemaan revanssia Allianssista, joka keväällä Tikkurilassa oli aiheuttanut kusipaidoille ensimmäisen kauden kahdesta tappiosta. Torstai-illalle riitti muutenkin panoksia, sillä koko lohkon top-4 oli tulessa samana iltana; kärkikaksikon Viikingit – HyPS keskinäisen peli ohella Lahden Reippaalla oli ohjelmassa Lahen Poikien isännöimä Vesijärvi-derbyn “2nd leg”.

Kumpikin joukkue sai jalkeille väkevän kokoonpanon, joskin Atleeteille pientä päänvaivaa aiheutti maalivahtikaksikon Elis Rintala – Niko Lempinen poissaolo. Tilanne avasi kuitenkin väylän Akatemiassa alkukauden torjuneelle Lauri “Nupe” Nurmelle, joka viime kauden tapaan sai nimensä jälleen Kolmosen pelaavaan kokoonpanoon. Myös Allianssin avaava hanskakäsi oli vaihtunut keväästä, kun loukkaantuneen Iso-Jussi Hämäläisen korvaajaksi oli palannut heittämällä mitat täyttävä Timo Pennanen.

Köyhähkön avausvartin jälkeen alkoi tapahtua. Neljän pelin tauon jälkeen kehiin palannut Japu Putkonen laittoi vasemmalta kaistalta kahden pakin väliin kerrassaan henkeäsalpaavan tarkan pystypallon Pati Purolalle, joka boksiin päästyään tipautti merkkaajansa terävällä käännöksellä. Pallo hopeatarjottimella luukulle ja Miro Tissari jatkoi Lahessa alkanutta maaliputkeaan varmalla viimeistelyllä vitosen laatikon tuntumasta.

Kymppiä myöhemmin tapahtui jälleen. Alli-pakki yritti rintakuoletusta todella vaikeaan keskitykseen hölmösti käsi levällään, eikä erotuomari pallon ja raajan kontaktin jälkeen hetkeäkään epäröinyt vislatessaan 11 metriin. Kalkkipisteelle asteli Japu, joka niittasi kuulan viileästi reppuun juhlistaen comebackiaan saman tien maalin muodossa. Pari minuuttia myöhemmin Pennanen joutui venymään komeaan tuplatorjuntaan, ensin Niko “Kurki” Ruokolaisen kaukopommiin ja heti perään Miron ripariin.

Edellinen episodi oli hädin tuskin ohi, kun vierailija onnistui kaventamaan kuin puskista. Sähäkkä laituri Pete Kovalainen vei 1v1-haaston Atleticon boksissa oikealla 100-0 ja laukoi matalan kudin takanurkkaan. Kusipaitojen prässääjä jäi tilanteessa tyystin ilman tukimiestä, joka kukaties olisi vielä pystynyt paikkaamaan. Vanha kettu Kovalainen pääsi ekalla jaksolla vielä toistamiseenkin ahdistelemaan Nupen maalia, mutta puolustuksen selustaan hiivittyään ohjasi keskityksen kuitenkin kentän päätyverkkoihin.

Toisen puoliajan aluksi Allianssi painoi tasoihin todella halvalla maalilla jo femman pelin jälkeen. Täysin vaarattomasta tilanteesta kalkkien yli hätäilty pallo palasi maalille pitkänä rajaheittona. Kommunikaatio ei pelannut, joten Nupe ja Rudi Ruuska syöksyivät kumpikin katkomaan. Yhteentörmäyksen seurauksena irtopallo putosi kuin lahjana oranssien Marko Sirenille, joka luuti läheltä verkot pinkeäksi.

Atleticon ponnistelut johtoon palaamiseksi olivat lähellä tuottaa tulosta jo hetikohta tasoituksen jälkeen. Japu pääsi tonttiin Andy Nurkan kermaisen noston avustamana, mutta lääpi viimeistelynsä härskisti ohi sektorista. Ja seuraava tilanne oli vähällä päättyä vähintään vuosituhannen upeimpaan maaliin. Dominointispesialisti Sintti Säynätkari katkoi Allianssin hyökkäyksen omalla keskiympyrän kaarella ja lähti jo tavaramerkikseen vakiintuneeseen “Lucio”-nousuun. Harhautukset pudottivat kyydistä kolme prässääjää, kolme upeaa seinäsyöttöä toisen mokoman. Sintti pääsi kunnarillaan jo boksiin asti, mutta laukoi harmittavasti päin maalivahti Pennasta.

3-2-maali kuitenkin tuli kuin tulikin reilun tunnin jälkeen. Pennanen tussautti maalipotkussaan puoliksi turpeeseen ja Tango putosi jo reiluun kolmeenkymppiin, suoraan Alfred Sinnemäelle. Alf kuoletti pallon näyttävästi jalallaan ilmaan ja näpäytti Japulle vauhtiin. Terävä spurtti laidalta kohti keskustaa tiputti varjostajan kyydistä ja veto oikealla jalalla lähti 16-kaarelta tarkasti vasempaan alakulmaan ja Pennasen ulottumattomiin. Osuma nosti Japun sarjasaldon 9 maaliin 9 pelissä, mikä oikeuttaa koko lohkon maalipörssin jaetulle kakkossijalle, mm. Allianssin kärkiparin Vainio – Weckström rinnalle.

Pari tilanteenpoikasta siunaantui vielä kumpaankin päähän ennen kuin Allianssi tuli vielä kerran rinnalle kymppiä ennen täyttä aikaa. Marko Siren sai etuvitosen kulmalla olemattoman pienen tatsin Kovalaisen vasemmalta vippaamaan keskitykseen, mutta pallo lirui joka tapauksessa kiduttavan tarkasti takatolpan juuresta sisään.

Pistetilin karttumisestakin huolimatta tasapelistä jäi Atleettien suuhun todella tappionkatkuinen jälkimaku. Peli rullasi pääasiassa hyvin, mutta momentum jäi hyödyntämättä, ja kauden ensimmäisen kohtaamisen tapaan helpot kämmit puolustuspäässä torpedoivat johtoaseman – jälleen kahdesti! Illan muissa otteluissa voittoihin ylsivät Viikingit ja Reipas, joista ensinmainittu karkasi kärkipaikalla neljän pisteen karkumatkalle ja Repe kampesi kakkoseksi. Atletico jatkaa neljänneksi romahtaneiden hyvinkääläisten edellä paremman maalieronsa turvin.

Tähtipelaajapisteet

Mikko Huupponen: Hupin jalka tavoittaa omat mistä päin kenttää tahansa ja jakelee leivoksia kuin bussillinen kondiittoreja.
Antti Säynätkari: Ansiokkaan puolustustyöskentelyn lomassa ehti väläytellä myös hyökkäyssuuntaan.
Jani Putkonen: Tutun tehokas paluu tositoimiin. “Ompa vaikeeta”.