|

Kolmonen: Atletico Malmi – FC Viikingit/2 1-1 (0-1)

Maalit

0-1 Pekka Vasara 11′
1-1 Samu Nurminen (Pauli Saastamoinen) 79′

Avaus (4-4-2)

Elis Rintala (MV)
Henri Mattsson
Mikko Kouri
Antti Säynätkari
Ville Ruuska (C)
Samu Nurminen
Mikko Huupponen 15′ Jaakko Peltonen
Akan Okomoh 75′ Jonatan Wasenius
Antti Nurkka 64′ Pauli Saastamoinen
Patrick Purola
Miro-Aleksi Tissari 71′ Timo Kinnunen

Muut vaihtopelaajat

Lauri Nurmi (MV)
Joonas Peltonen

Raportti

Kevätkauden päätösottelu ja brömistelyhenkisesti lähtöruutujen sementoiminen syksylle ennen lähes kuukauden mittaista pelitaukoa saivat vielä kalkkiviivoilla pientä yllätysmaustetta, kun kiimainen huippuottelu sarjakärki FC Viikingit/2:ta vastaan siirtyi Ala-Malmilta Pukinmäkeen, tiettävästi kaupungin rahakirstuun liittyvistä syistä. Muilutus peltojen keskeltä sivistyksen pariin ei kuitenkaan lopulta osoittautunut pettymykseksi, sillä Puksun “Colosseumin” pelialusta oli suorastaan erinomaisessa kunnossa!

Lukuisista “isojen kalojen” (Hampaala, Hannula, Putkonen, Ruokolainen…) poissaoloista huolimatta sarvikypäräin kaatoon sonnustautui väkevä kokoonpano. Raumalta palomiesfutiksen SM-pronssimitali kaulassaan palan(n)een kolossaalisen Henri Mattssonin musteenkirjava preesens jatkoi kiistatonta dominointiaan takalinjojen vasemman sivustan tilkkeenä ja myös keskikentän telaketju Johe Wasenius oli pitkästä aikaa mukana kupongilla. Pääasiassa junioreilla Kolmosta operoiville Viikingeille päänvaivaa aiheutti Puksun voimainkoetuksen kanssa samaan aikaan pelattava A1-divarin ottelu, joten joukkue oli sahannut käytettävissään olevan rosterin kahtia 14-13.

Ottelun avausvartti oli Atleettien näkökulmasta synkkä. Silmiähivelevän sulavalla yhteispelillä luovinut vierailija otti pallonhallinnan heti alusta ja siirtyi johtoon jo 11. minuutilla. Pekka Vasara petasi näppärällä seinäsyötöllä itselleen vetopaikan kuudentoista kaarelle ja kusipaidoilta laittoman paljon tilaa ja aikaa saatuaan sijoitti pallon upeasti Eliksen vasemman käden puoleiseen yläkulmaan. Maalin ohella ennen 15 minuutin täyttymistä Hupi Huupponen oli tullut vaihtoon polvivamman vuoksi.

Vaikka Viikinkien hallinta olikin näennäisen Barca-pallonsiirtelyn sijasta aktiivista ylöspäinpelaamista, ei joukkue silti päässyt maalipaikoilla juhlimaan. 0-1-maalin lisäksi valkopaitojen ainoa todellinen tontti, kova veto takavitoselta keskityksen jälkeen, pysähtyi Eliksen hanskoihin. Myös Atletico jäi ensimmäisellä puoliajalla tehottomaksi; kulmapotkut menivät harakoille ja Akanin liuku Samun keskitykseen takatolpalle jäi sentin pari pallosta.

Toisen jakson ensimmäinen tilanne ja oikeastaan myös Atleticon ensimmäinen kunnon laaki maalia kohti lähti Pati Purolan jalasta boksin rajalta. Maalivahti Erkka Niini pompotti kovan kudin eteensä, mutta haaskalle ei ollut menijöitä. Toisessa päässä Viikingit sai viiden minuutin sisään kolme hyvää paikkaa; Elis venytti näppinsä ripariin kolaroituaan ensin vastustajan kanssa keskityspallossa, tovia myöhemmin ylärima pelasti Atleetit Viikinki-pelaajan ovelan snebin jo ylitettyä hieman ulkona maaliltaan seisseen Eliksen, ja kolmannen siivosi maaliviivalta kapteeni Rudi Ruuska kulmapotkun jälkitilanteesta.

Tauon jälkeen Atletico oli vieraiden paremmista maalitilanteista huolimatta puristanut itsensä hitaasti mutta varmasti kartturin penkiltä ratin taakse. Tämä ei silti estänyt pientä Hitchcock-hetkeä omassa päässä, kun Eliksen purku läsähti läheltä prässääjän selkään ja kimposi hädin tuskin pallonmitalla ohi takatolpalta. Atleettien vastaus tuli hetken perästä Samu Nurmisen jalasta. Jälleen aimo annoksen sähinää vaihdosta tuonut pelaaja-valmentaja Timo Kinnunen pelasi Samun sisään boksiin, mutta “Röllin” kääntö otti matkalla pakin jalkaan ja kiersi jengalla lähes maaliviivaa pitkin ulospäin.

Sateen uhkaakin uhmaten lehtereille kerääntynyt yleisö sikakatsomoineen sai viimein haluamansa tasoitusmaalin noin kymppiä ennen loppua. Pale Saastamoisen keskitys oikealta pomppi härskisti puolustajien yli aina takafemmalle, jossa Samu nappasi Tangon haltuunsa ja tinttasi läheltä verkot tötterölle. Atleettien voittomaalikaan ei ollut kaukana loppuhetkillä, kun Sintti Säynätkari puski Jokke Waseniuksen sivuvaparin niukasti takaa ohi. Tasainen vääntö päättyi näin lukemiin 1-1.

Kauden “ensimmäiset osaottelut” ovat nyt takana. Mainiosti kulkeneen kevään aikana Atletico summasi 11 ottelusta 21 pistettä eli tasan saman verran kuin koko rimpuiluntäyteisellä viime kaudella yhteensä! Sarjan toisen puolikkaan Atleetit aloittavat komeasti lohkotaulukon sijalta 3, edellään vain Viikingit (25 pistettä) ja HyPS (23). Myös syksyn avaus Reipasta vastaan (27.07.) otellaan vielä Pukinmäessä ennen paluuta Ala-Malmille.

Tähtipelaajapisteet

Samu Nurminen: Pukinmäki sytyttää nykyään aina, tärkeä tasoitusmaali.
Antti Säynätkari: Janne Hampaalan lanseeraama “Mies tekee liukutaklaamisesta taidetta” istuu myös Sinttiin kuin räätälöity.
Timo Kinnunen: “Joutuu” yhä useammin kentälle, kun kaikkia höyryjä ei penkillä voi päästellä suun kautta.