Kolmonen: Atletico Malmi – Reipas 1-1 (1-0)

Maalit

1-0 Samu Nurminen (Mikko Huupponen) 30’
1-1 Harri Kauppinen (Toni Flyktman) 71’

Avaus (4-4-2)

Elis Rintala (MV)
Henri Mattsson
Mikko Kouri 79′ Antti Säynätkari
Akan Okomoh
Ville Ruuska (C) 74′ Antti Nurkka
Samu Nurminen
Janne Hampaala
Mikko Huupponen 67′ Jonatan Wasenius
Jani Hannula
Jukka Haarala 46′ Alfred Sinnemäki
Patrick Purola 79′ Timo Kinnunen

Muut vaihtopelaajat

Pauli Saastamoinen

Raportti

Kesätauko oli onnistuneesti lusittu juhlallisissa merkeissä ja kaikkeen muuhun paitsi itse jalkapalloiluun keskittyen. Heinäkuun viimeinen viikonloppu koitti siis ehkä odotettua jopa hieman aiemmin ja sotki varmasti monen kesälomasuunnitelmia. Noin satapäinen yleisö oli kuitenkin vaivautunut todistamaan syyskierroksen avauskamppailua Pukinmäen urheilupuistoon, jossa Atletico sai jälleen vieraita Lahdesta.

Päivän vierasjoukkue, Lahden Reipas, majaili sarjataulukossa pykälää alempana ja vain pisteen perässä, joten panoksia riitti. Kevään keskinäinen ottelu oli päättynyt tasaisiin 1-1-lukemiin, vaikka molemmilla osapuolilla oli paikkoja ratkaista ottelu suuntaan tai toiseen.

Iltapäivän kokoonpanot olivat ehkä juuri kesälomista johtuen hieman repaleisia. Reippaalta puuttuivat avausottelun perusteella joukkueen kantavat voimat, Opa Riikonen ja Jussi Hauhia. Vastapainoksi he olivat saaneet rinkiinsä kolme lainamiestä Kakkosen FC Lahti Akatemiasta. Atleticolta puuttuivat puolestaan edellisen keskinäisen ottelun suurimmat tähdet ja avauskokoonpanon vakiomiehet Jani Putkonen ja Niko Ruokolainen. Joka tapauksessa kentälle saatiin iskukykyinen nippu ja vaihtoonkin vielä useampi pelaaja helteistä keliä helpottamaan.

Ottelun alkupuoli oli kokonaisuudessaan varsin tasaista ja varovaista pelailua. Kumpikaan osapuoli ei saanut luotua juurikaan paikkoja ja pallo vietti totuttua huomattavasti enemmän aikaa kentän ilmatilassa. Se palveli enemmänkin vierailijaa, joka oli alusta saakka ehkä hieman niskan päällä. Atleetit eivät puolestaan saaneet otetta peliin oikein missään vaiheessa, vaan valtaosa tilanteista syntyi vastahyökkäyksistä.

Ensimmäiset paikat siunaantuivat hyökkäyskaksikolle Pati Purola – Jugi Haarala, joista molemmat olivat noin puolen metrin päässä varmasta maalipaikasta. Pati ei kuitenkaan aivan ennättänyt erinomaiseen pystysyöttöön ja Jugin liuku maalinedustalla jäi liian kevyeksi noin kymmenen peliminuutin kohdalla.

Avausmaalia saatiin odotella lopulta noin puolisen tuntia. Sellainen kuitenkin syntyi lopulta Pukinmäen baanan erikoismieheksi muodostuneen Samu Nurmisen lapikkaasta. Suoraviivainen ja tehokas hyökkäys käynnistyi toppari Koopa Kourin jalasta, minkä jälkeen pallon saanut Hupi Huupponen kierähti näyttävästi keskialueella ja pelasi laidalta kaventaneen Samun läpi. Tämä haastoi vastaan tullen veskarin ja sijoitti pallon etukulmasta sisään. Kädet ilmaan ja syyskierroksen maalisarake oli samalla korkattu!

Toinenkin maali roikkui ilmassa, kun paria minuuttia myöhemmin Samu antoi loistavan puolenvaihdon oikealta nousseelle Nani Hannulalle. Tämä heitti taidokkaan ulkosyrjäkeskityksen Patille, joka kierähti kahden pelaajan keskeltä, haki jalkansa vapaaksi pilkulla ja pommitti sähäkästi, mutta valitettavasti hieman yli.

Loppua kohden Reipas nosti painostustaan ja Atleettien askel alkoi puolestaan hiipua, mikä näkyi lopulta lukuisina kulmatilanteina ja sivuvapareina boksin nurkilta. Kokoylivoimalla ja hyvällä pääpelitaidolla operoineet lahtelaiset eivät kuitenkaan onnistuneet hyödyntämään erikoistilanteita, vaan maalilla jälleen malmilaisten viimeisenä lukkona torjunut Elis Rintala hoiti leiviskänsä moitteetta.

Jos ensimmäinen jakso oli ollut luonteeltaan todella tasainen ja paremmat paikat siunaantuneet Atleticolle, oli toinen puoliaika puolestaan Reippaan. Atletico toi pelaajavaihtojen myötä tuoretta virtaa kentälle, mutta Reippaan liike ja pelikuviot olivat kuitenkin paremmin kohdillaan. Ensimmäisen nelivitosen loppupuolella nähdyt kulmat ja sivuvaparit toistuivat edelleen muutenkin ”Repe” oli päästä muutamaan otteeseen vaarallisille vetoetäisyyksille. Keltapaitojen parhaat paikat siunaantuivat puolestaan Patille, joka haastoi sähäkästi ja haki hyvin vetopaikkoja, mutta jäi kuitenkin vaille palkkiota.

Tunnin kohdalla nähtiin ehkä Atleticon puoliajan parhaat tekopaikat, kun ensin Hupi antoi sivuvaparin boksin laidalta ja palloon ensimmäisenä kurottanut, vaihdosta sisään tullut Alf Sinnemäki ohjasi hienosti, mutta kuitenkin hieman yli. Paria minuuttia myöhemmin Nani pääsi ajamaan laidaltaan sisään ja oli jo pakin ahdisteluista huolimatta nokikkain veskarin kanssa, mutta laukaus jäi kuitenkin todella ponnettomaksi.

Lahtelaiset saivat vaihtojen myötä lukuisia tuoreita jalkoja ja 4-3-3 systeemi muuntui selkeämmin 4-4-2:ksi. Sitä kautta puolustuspäähän saatiin rutkasti lisää harmia, varsinkin kun vaihdosta sisään tullut Harri Kauppinen vaikutti varsin sähäkältä pelimieheltä.

Samainen kaveri koitui valitettavasti myös Atleticon kohtaloksi, kun 71 minuutilla huonon purun ja hutipotkun myötä Reippaan Toni Flyktman sai pallon oikeassa laidassa ja pelasi sen matalana puolustuslinjan taakse kohden takatolppaa. Ensimmäisenä tähän ennätti juuri Harri Kauppinen, joka onnistui liukumaan sen päin hyvin mukana ollutta Elistä. Pallo otti siitä kuitenkin kimmokkeen ja päätyi verkon perukoille.

Lopussa molemmilla joukkueilla oli vielä muutamia puolittaisia paikkoja, mutta totuuden nimissä 1-1-tulos oli kaiketi varsin ansaittu ja ottelutapahtumiin nähden sopiva. Atletico pelasi kenties kauden heikoimman pelinsä, eikä missään vaiheessa saanut oikein käyntiin totuttua ticoticoaan. Reipas taas osoittautui sarjasijoituksensa mukaiseksi joukkueeksi, joka olisi paremmalla pelillä ollut silti täysin voitettavissa. Nyt Atletico hankki kuitenkin kauden neljännen 1-1-tasapelinsä kärkijoukkueita vastaan ja varmisti siten, ettei Reipas noussut ainakaan sarjataulukossa edelle.

Ottelut jatkuvat heti tulevana perjantaina, kun Atletico matkaa Lahteen Starsin vieraaksi. Pelipaikkana toimii Jalkarannan nurmi ja ottelu alkaa klo 19.30. Tuolloin nähdään toivottavasti astetta valmiimpi Atleetti-joukkio ainoastaan kolme pistettä mielessä.

Tähtipelaajapisteet

Elis Rintala: Viides nollapeli jäi edelleen haaveeksi, mutta kuten niin monessa muussakin pelissä tällä kaudella, otti joukkueen suvereeni ykköskassari muutama todellisen huippukopin.
Akan Okomoh: Korvasi puolikuntoisen Sintin Koopan parina ja hoiti leiviskänsä todella vakuuttavasti. Tulevaisuuden avainpelaajia Atleticossa.
Samu Nurminen: Kauden viides maali ja neljäs Pukinmäen nurmella. Liukas ja vaarallinen pideltävä mille tahansa puolustukselle.