Atletico juhlii tällä viikolla 20-vuotista taivaltaan

Kesätauko alkaa kääntyä myös Atleettien osalta kohti päätöstään, mutta juhlat jatkuvat vielä hetkisen. Tällä viikolla Atletico viettää nimittäin 20-vuotispäiviään sekä kentällä kahden ottelun merkeissä että sen ulkopuolella järjestettävässä juhlatilaisuudessa. Myös aiemmin jo hehkutettu Poikakalenteri näkee viimein pävänvalonsa lauantain gaalassa.

Melko tasan 20 vuotta sitten, vuonna 1993, perustettiin tosiaan MPS / Atletico -niminen juniorijoukkue, joka värikkäiden vaiheiden jälkeen on ehtinyt kunnioitettavasti miehen ikään. Sen vuoksi koko joukkue pysähtyy hetkeksi pohtimaan omaa hienoa taivaltaan ja muistelemaan tällä viikolla erityisesti niitä tahoja, jotka ovat olleet mukana tämän “dynastian” ei vaiheissa. Tekijöitä riittää ja muisteltavaa on varmasti paljon.

Juhlallinen viikko käynnistyy varsinaisesti torstaina, jolloin Atletico Malmi kohtaa tuttuun tapaansa paikalliskilpailija PuiU:n edustusjoukkueen. Ottelu toimii samalla myös valmistautumisena seuraavalla viikolla pelattavaan syyskierroksen avauskamppailuun Reipasta vastaan. Atletico-Puipa pelataan torstaina klo 19.30 alkaen Puistolan nurmella.

Toinen viikon juhlaotteluista taistellaan puolestaan kotoisammalla kentällä ja vähän vähemmän vakavissa merkeissä, kun Atleticon divarihistorian varrelta ja muutamilla juniorijoukkueen tähdilläkin täydennetty “Atletico All Stars” kohtaa gaalapäivän aamuna klo 13-14 kentänlaidoilta tutun siltamäkeläisen ystävyysseuran, FC KaKen (5. div). Lauantaina Tapanilan tekonurmella pelattaavaan otteluun Atletico lähtee kunniavalmentajansa ja Hall of Fame -jäsenen, legendaarisen Harry Tuomisen alaisuudessa. Tarkempi kokoonpano julkistetaan näillä sivuilla lähipäivinä.

Viikon isoin ja mittavinta valmistautumista vaatinut tilaisuus järjestetään puolestaan lauantaina Tapanilassa. Tuolloin noin satapäinen joukko Atleticon nykyisiä ja entisiä pelaajia sekä erilaisia sidosryhmiä ja vuosien varrella kentänlaidalla tutuksi tulleita ihmisiä kokoontuu juhlistamaan Atleettien taivalta näyttävän gaalatilaisuuden merkeissä. Hyvää ruokaa ja juomaa sekä erilaisia puheita ja musiikkiesityksiä sisältävä juhlatilaisuus pitää sisällään myös Poikakalenterin virallisen julkistuksen.

Näistä viimeisin on yksityistilaisuus, mutta muilta osin Atletico toivottaa kaikki faninsa lämpimästi tervetulleeksi juhlistamaan pitkää yhteistä taivalta sekä osoittamaan kunnioitustaan joukkuetta kohtaan joko torstain tai lauantain ottelun yhteydessä. Molempiin on luonnollisesti vapaa pääsy!