Kolmonen: Atletico Malmi – HyPS 1-1 (1-1)

Maalit

1-0 Janne Hampaala 2′
1-1 Sauli Jääskeläinen 44′

Avaus (4-4-2)

Elis Rintala (MV)
Henri Mattsson
Joonas Peltonen
Antti Säynätkari
Pauli Saastamoinen
Samu Nurminen 79′ Jani Putkonen
Akan Okomoh 56′ Jaakko Peltonen
Janne Hampaala (C)
Jani Hannula 69′ Antti Nurkka
Patrick Purola 79′ Roni Tran
Alfred Sinnemäki

Muut vaihtopelaajat

Niko Lempinen (MV)
Mikko Kouri
Toni Valido

Raportti

Atleticon intensiivinen kuunvaihde jatkui Kolmosen merkeissä jo alle kaksi vuorokautta Regions’ Cupista karahtamisen jälkeen. Luonnonnurmisesongin käynnistyttyä Atleettien kotikentäksi vaihtuu nyt Mosan muovin sijasta Ala-Malmi, jonne ensimmäisenä vierailulle saapui Hyvinkään Palloseura. Akuutista otteluruuhkasta ja todella hikisestä kesäkelistä johtuen kusipaitojen ylipäällikkö Timo Kinnunen sovelsi kokoonpanon kanssa raskaan käden rotaatiota joukkueen laajaa pelaajarinkiä hyödyntäen.

Navakassa tuulessa käyty ottelu oli hädin tuskin ehtinyt edes alkaa, kun verkko heilui jo ensimmäisen kerran – kentänlaidan idyllisen nurmipenkereen kansoittaneen kotiyleisön riemuksi HyPSin päädyssä! Akanin kova vapaapotku paristakympistä pullahti muurin läpi boksiin irtopallona, johon nopeiten reagoi kapteeninnauhaa tänään kantanut Leego Hampaala. Tyylilleen uskollisena Leego liukui pallon varmasti nuottaan ohi maalivahti Aleksandr Djatchenkon. Alku oli muutenkin vauhdikasta surffausta kentän päästä päähän, sillä viiden minuutin pelin jälkeen kumpikin joukkue oli jo ehtinyt saada kaksi kulmapotkua.

HyPSin ensimmäinen vaarallinen maalipaikka tuli 10. minuutilla, kun ovela nosto boksin sisällä ohjautui luukulta roikkuna maalin yli. Seuraavat kunnon tontit vaativatkin parinkymmenen minuutin kypsyttelyn. Ensin Pati Purola pääsi laukomaan pienestä kulmasta höynäytettyään matkalla kolme puolustavaa pelaajaa, mutta laukaus päätyi Djatchenkon syliin. Atleticon maalilla Elis Rintala joutui tositoimiin blokatessaan HyPS-kapteeni Eetu Kokkisen kovan kaukopommin tolpan juuresta.

Taukojohto näytti jo pitävän, kunnes Aston Villan väreissä pelaava vierailija iski 44. minuutilla lepsun merkkauspelin avittamana. Kokkinen nakkasi rajaheiton vasemmalta kulmalipun tuntumasta etufemmalle kohti entistä liigajyrää ja nykyistä HyPS-valmennuspäällikköä, Peter Sampoa. Pallo jatkoi Sampon kaalista matkaansa etutolpalle ja Sauli Jääskeläinen onnistui pakkien puristuksissakin ohjaamaan pelivälineen sisään. Vielä ennen avausjakson päättymistä Nani Hannula ja HyPSin Xhevdet Zeqiri testasivat kumpikin viimeistelytaitojaan, mutta Nanin volleysijoituksen poimi Djatchenko ja “Sepen” laukaus vasemmalta viuhui kokonaan ohi kehikon.

Toisen puolikkaan alkuun Atletico sai loistavan tuplapaikan siirtyä takaisin johtoon. Patin upea kierteinen laukaus oli jo matkalla hyvinkääläismaalin takayläkulmaan, mutta Djatchenko venyi iltapäivän komeimpaan torjuntaan ja kurotti vedon sormenpäillään päädystä yli. Seuranneesta kulmapotkusta keskelle täysin vapaaksi unohtunut Akan puski hieman takatolpalta ohi. HyPSin kuittauksesta vastasi kokenut kehäkettu Sampo, jonka saksipotkuntapainen toimitti pallon sivuverkkoon.

HyPSin erikoistilannevartiointi omassa laatikossa oli todella löysää. Alf Sinnemäki ja Jone Peltonen pääsivät Akanin tapaan puskemaan boksista kohti maalin takakulmaa, mutta kummallakin osoite oli pallonmitan verran pielessä. Toki myös Atletico onnistui ajoittain vetelemään puolivaloilla, ja vähältä piti ettei koomailu ratkaissut koko ottelua loppuhetkillä vieraiden eduksi. Hoopo pallonmenetys hyökkäyskolmanneksella muuttui silmänräpäyksessä HyPSin kontraksi, kun Kokkinen vei pallon kuin “namin karkilta” ja syötti Zeqirin vauhtiin vasemmalta. “Sepe” ehti irtaantua perään pinkoneilta Atleeteilta askeleen pari ja ajoi aina boksiin saakka, mutta kotiyleisön ja -penkin suureksi helpotukseksi laukoi hiuksenhienosti takaa ohi.

Kokonaisuudessaan varsin tasainen ottelu päättyi sopuisiin 1-1-lukemiin, joskin paremmalla viimeistelyllä kumpi tahansa olisi voinut viedä kolme pistettä. Ala-Malmin nurmi oli ajankohtaan nähden suht hyvässä kunnossa, mutta vielä hieman kuiva ja kova.

Tähtipelaajapisteet

Janne Hampaala: Kippari katkoi, vei pääpallot ja toimitti syötöt omille, lisäksi ehti myös maalintekoon.
Patrick Purola: Todella hyvällä pelipäällä, haastoi ennakkoluulottomasti ja vuoden maali jäi muutaman sormen päähän.
Alfred Sinnemäki: Maalinteon sijasta kunnostautui tällä kertaa kohdepelaajana ja jopa pelintekijänä.